Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 684 / 11 / 0
I jak? Co mówiła o tym?
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 203 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: kacyk »
rodzice wiedzą ze czasem pale mj ze nałogowo pale ćmiki a raz przyznałem się ze wjebałem 30 tabsów Acodinu(z początku myśleli ze umre ale wszystko im wyjaśniłem)ale faza którą z nimi przeżyć mogę to jedynie faza alkoholowa.lepsze cos niż nic. dyć małolat jestem
https://www.youtube.com/watch?v=83y3K0OH2XM
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Ja może się zgrzybię z tatusiem, jak już mu sie przyznałam do uprawy i skwitował to takim aprobującym śmiechem to co mi szkodzi ;). Tylko niech wreszcie te małe cholerniki wyrosną! Jak za 2 dni nie pokażą łebków to chyba wpadnę w panikę hehe
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 4 / 0
Widzę modern inicjatywę. Pleśń, śluzowce i narkotyczne owce, kulka obliczająca z tatą. Pozdrawiam serdecznie.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
rodzynka, jak ci jeszce nie wyrosly, to rzryjcie grzybnie razem z ojcem puki nie zaplesniala %-D

a jak palilem z mama... bylo fajnie, chociaz na poczatku bylem troche spiety, nie wiem jak mama.
ale wyobrazcie sobie, ze macie zajebistego przyjaciela, ktory ejst waszym ziomkiem od wielu wielu wielu lat, tylko ze nigdy nie chcial palic. nie mowil ze to glupota, ze narkotyk, ze wyrzera ci musk !, tylko ze poprostu nie ptorzebuje tego. no i teraz wyobrazcie sobie, ze wy jaracie juz jakis czas, ze nie jeden czlowiek przez was i przy was pierwszy raz sie zajral. wyobrazcie sobie fazy jakie maja tacy ludzie. ze ich ''nogi sa jak z waty.. ale nie, jakby nie moje'' i ze zaczynaja nagle z czegos gnic, potykaja sie, mowia mowia mowia, nagle zapominaja o tym ze mowia i skupiaja sei an czyms innym ale mimo tego caly czas kotynuuja swoje wypowiedzi, potem zdaja sobie sprawe z tego ze ciagle mowia ale nie wiedza czy to mowili oni czy ktos inny, i czy wogle cocococoooooOO? :-D albo ze czuja, jakby mieli w glowie metalowa kule, ktora kreci sie jak kulku w totolotkowym bebnie maszyny losujacej... no i cala masa innych odczuc jakie towazysa ludziom, ktorzy po raz pierwszy w swoim trzezwym zyciu doswiadczaja takiego zbaku.
wyobrazcie sobie teraz, ze te wszystkie slowa + milion innych padaja z ust waszych zjaranych mam :)
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.