Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
http://www.aztekium.pl/_shared/goldengu ... .shtml.htm złoty przewodnik po roślinach
edit/ tak popatrzyłem w ten wątek i widzę,że samolubnie lekceważąc żywotne potrzeby i oczekiwania ludzkosci nie podzieliłem się swoimi w tym temacie doświadczeniami. otóż mianowicie zdarzyło mi się kiedys nabyć w sklepie typu OBI żywy egzemplarz tego gatunku, hodować go przez pewien czas w akademiku, a nawet przewieźć w wakacje do domu,gdzie skończył obgryziony do cna na jakimś polu, po którym póxniej biegałem tropiąc z niekłamaną przyjemnością i pasją jaszczurki,. pamiętam,że potraktowałem go wówczas istotnie jak mężczyznę - obgryzionego zostawiłem na tym polu z doniczką, wspaniałomyślnie zapewniając go , że wrócę po niego jutro,jeśli przetrwa te próbę.
nie wróciłem. to najbardziej nieuprzejmy sposób w jaki kiedykolwiek potraktowałem roślinę, dlatego od tej pory wstydzę sie koleusów i na tym zakończyłem przygodę z nimi.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
hohohoh... a moze wywar, taki jak szalwiowy i sobie pic i wypluwac i pic wypluwac? hmmmm? probowal ktos tego?
[Na drugi raz proszę zadawać takie pytania w wątku ogólnym- Kuba powiatowy ]
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.