anonimowy_uzytkownik pisze: Drobnowieszczaninie - jak przechodziłes z Seroxatu na Effectin to zastosowales jakas przerwe, czy z dnia na dzien zmieniles lek? Opisz mi prosze szczegolowo jak to wygladalo. Bo tez bym chyba chetnie zmienił lek na Effectin z tego wzgledu, ze hamuje on tez wychwyt zwrotny noradrenaliny i nie byłbym chyba taki zamulony i miałbym energie do działania... Odpisz prosze jak najszybciej. I w ogole napisz, czy dalej sie tak dobrze sprawuje.
Efectin biore juz 25 dni, wszystko jest w porzadku, nie czuje sie po nim jakos super-szczesliwy, jak po serotaxie, ale nie zauwazylem zadnych niepokojacych obajow, a lęk zniknal. Wiec bardzo sobie go chwale. Dawka 75mg/doba.
Hey ho, here we go
Ever so high.
Tak, jak zazywalem seroxat tez mialem zaburzenia funkcji seksualnych. Efectin rowniez je zaburza, jednak w moim przypadku nieznacznie, wlasciwie to mozna powiedziec, ze nawet te zaburzenia wplywaja pozytywnie na wspolzycie. Na poczatku zaburzenia byly znaczne, ale po dwoch trzech tygodniach wszystko sie wlasciwie unormowalo i nie narzekam. Spadku libido nie ma, lekko opozniona ejakulacja.
/Nie cytujemy posta bezpośrednio pod postem/ misspill
Hey ho, here we go
Ever so high.
Te pigułki szczęścia są mocno przereklamowane, pomogą osobom które je naprawdę potrzebują np gdy ktoś cierpi na niedobór neuroprzekaźnika i choruje przewlekle na ostra depresje, ale czy pomagają osoba którzy mają różnorakie problemy osobowościowe?
Ta dziedzina sie doscyć szybko rozwija z powodu dużego popytu na tego typu leki (podejrzewam ze tylko w samej Polsce liczba wypisywanych recept na antydepresanty jest liczbą 7 cyfrową) wiec za kilka lat możemy oczekiwac kolejnej generacji ulepszonych antydepresantów, które pewnie będą lepsze, może wtedy dostaniecie to czego szukacie, ale w tym momencie "pigułka szczęścia" jeszcze nie istnieje
Dzisiaj wzialem 10mg paroksetyny rano i 10mg teraz, wieczorem. Dalej sie w sumie mega chujowo czuje. Jeszcze nie wiem po co wzialem po poludniu pare buchow Spice Golda, ktory jeszcze poglebil moja depresje - JA PIERDOLE!! Teraz czuje sie po prostu strasznie, bo to jest tak jakbym nie mial zadnego wyjscia - wczesniej to zawsze mialem mozliwosc wziecia uzywek jakichs, teraz wiekszosc z nich tylko pogarsza sprawe :o
No nic, czeka mnie wizyta u psychiatry w wakacje. Samemu sie jednak nie wylecze...
Edit - a do paroksetyny wrocilem bo nic innego pod reka nie mam, a zostalo mi jeszcze troche Seroxatu...
[...]
arnationman pisze: sennosc przechodzi ale ogolna ochota na spanie u mnie nigdy] czasem paroksetynka daje kopa do dzialania i moc, energia mnie czasem rozpiera[/b] i nie wiem co ze soba zrobic chce bys wszedzie z wszystkimi pogadac, pomaga w kontaktach jak ktos jest niesmialy i usuwa wszystkie blokady zwlaszcza po alkoholu mozna glupoty odwalac i ogolnie kazda dziewczyna jest wasza;)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.