Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
60
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
nie ma tej hawajskiej na mo, możecie coś polecić dla początkujacego? I czy nie gryzie sie to z rsii?
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2129 / 29 / 0
John Stuart Mill pisze:
nie ma tej hawajskiej na mo, możecie coś polecić dla początkujacego? I czy nie gryzie sie to z rsii?
Zamów sobie kavę tradycyjną na początek. Hawajska + ekstrakt 40 % ma być za 2 -3 tygodnie. Ale to " ma być " słyszę już od dłuższego czasu.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Kuba Powiatowy pisze:
łoch pisze:

Czy prócz Magicznego Ogrodu jest jeszcze inne pewne źródło dobrej kavy?
Na serwisach aukcyjnych można kupić tabletki albo krople kava kava ( czasami w sklepach zielarskich on line ). Wiem że na świstaku swego czasu był koleś który sprzedawał sproszkowany korzeń kavy.
Nie kupujcie preparatów z kavy, ponieważ posiadają one same substancje czynne wyekstraktowane z kavy i szkodzą wtedy wątrobie, materiał roślinny jest zdrowszy, bo oprócz kawalaktonów posiada również substancje ochraniające wątrobę ;)
  • 1530 / 9 / 0
Trzeba ja spozyc na trzczo to znaczy z rana, czy moge tez wieczorem po obiedize, przed kolacja? Niemam za bardoz jak z rana tego aplikoawac. Czy jak po jedzeniu zwiekszy sie dawke to bedie ok?
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2129 / 29 / 0
John Stuart Mill pisze:
Trzeba ja spozyc na trzczo to znaczy z rana, czy moge tez wieczorem po obiedize, przed kolacja? Niemam za bardoz jak z rana tego aplikoawac. Czy jak po jedzeniu zwiekszy sie dawke to bedie ok?
Kava pita po zjedzeniu czegoś nie działa, albo działa słabo . Najlepiej pij 4 h po ostatnim posiłku. Na czczo nie polecam gdyż można się porzygać ( smak kavy nie należy do przyjemnych, ale można się przyzwyczaić ).
  • 199 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Jak dla mnie smak nie jest zły, są o wiele gorsze w smaku zioła jak choćby kratom czy calea. Szczerze mówiąc sprzedaje kave na allegro, bardzo dobrze schodzi, mam mnóstwo zadowolonych klientów, jednak na mnie działa ona na poziomie placebo... Bardzo mnie to dziwi, gdyż jestem wyczulony na działanie jakiejkolwiek substancji i zazwyczaj potrzebuje minimalnych dawek żeby odczuc działanie danej używki. Próbowalem spożywać na wiele sposobów i jakoś nigdy nie dane mi było poczuć właściwej mocy tejże roślinki.
  • 2129 / 29 / 0
Diviner Sage pisze:
Próbowalem spożywać na wiele sposobów i jakoś nigdy nie dane mi było poczuć właściwej mocy tejże roślinki.
Z kavą jest różnie. Czasami czuję po wypiciu miłą euforię ( prawie taką jak po MJ ) a czasmi czuję tylko uspokojenie i lekką zamułkę. Nie wiem od czego to zależy skoro kavę zawsze piję na pusty żołądek.
  • 2129 / 29 / 0
Dzisiaj wypiłem sobie dwa kubki kavy tradycyjnej. Polecam, miłe, euforyczne wejście, lekkie fale ciepła i mrowienie w nogach. Pierwszy raz kava uderzyła mnie z taką siłą %-D
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
[quote="ksionc"]
obczajcie te produkty jak myślicie działało by to?
http]

Nie używałem ani ekstraktu ani kapsułek, ale czytałem na stronach anglojęzycznych, że ekstrakt działa porządnie. Niestety ceny kavy i jej preparatów są u nas dość wysokie. Ja osobiście mogę polecić kavę extra strong z MO - nie ma sobie równych jeżeli chodzi o działanie euforyczne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.