Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
zaznaczyc tu trzeba ze najwiecej przekrecen osobpizgajacych mila miejsce jak byly na programie porawianie jazdy metasdonowej i przezezranie towarem czesto kpoczy sie zgonem znam to z praktyki
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
jacok pisze:
ale przecież w bunondolu są tego śmieszne ilości? Chyba, że są jakieś mocniejsze, nie orientuję się. W każdym razie jakość/cena wychodzi chyba na korzyść transtecu. No i jest na białą. W sumie najbardziej chodzi o to, że chyba lekarz nie będzie ci co tydzień wypisywał dwóch pak bunondolu?
Też tak uważam. Przy czym wiele zależy od ewentualnej refundacji.
Tak czy siak temat bupry mogę zamknąć na razie, bo chyba jednak zdecyduję się na metadon. Zawsze można przecież przesiąść się na buprę, mam nadzieję że bezboleśnie ;)
Ale dobrze by było rozwiązać kwestię , co bardziej się opłaca]
Ogólnie dziwne, że lekarz jest gotów przepisać takie środki. Mówiłeś o uzależnieniu od kody/tramalu? Jeżeli tak to naprawdę dziwne, musiałeś trafić na jakiegoś 'spoko' doktura.
[/quote]
Też jestem w szoku :rolleyes: Na dobrą sprawę staż mam króciutki.
Pytał czy zażywałem coś dożylnie. Powiedziałem mu prawdę, że trochę morfinki (kilka dni ciągu), trochę browna (lol - wyćpałem raptem 4 czy 5 sztuk, co mnie majątek kosztowało) no i trochę odpału też poszło (w tym przypadku trochę pojechałem (kurwa, ale to ma przezakurwiste wejście :heart:)).
W sumie nieco ponad miesiąc bawiłem się mocniejszymi opio, w dodatku z przerwami - to tyle co nic.

Jemu chodzi głównie o to, żebym nie tracił aż tak dużo kasy. A tracę kurewsko dużo jak na taką banalną używkę jaką jest koda. Do tego rozwalam sobie albo wątrobę antkiem, albo żołądek thiocodinem. Czyżby redukcja szkód?

Proponował mi detox, ale odmówiłem. Nie mogę sobie pozwolić na detoks ze względu na pracę.
Sam odstawić też nie mogę, choć już kilka razy próbowałem. Trzy dni, maksymalnie 4 (choć to już jest istny horror) mogę wytrzymać, ale później jest co raz gorzej i muszę się czymś ratować.
Wiem, jestem pizda, bo sam nie potrafię odtruć się w domu. Ludzie herę odstawiają samodzielnie po miesiącach, a nawet i latach ciągu (swoją drogą to dla mnie herosi), a ja się użalam nad sobą. Ale napiszę inaczej: jestem słabym człowiekiem, który unika bólu jak ognia ;)
Masz rację Hegemon_Krwawy, gość jest naprawdę bardzo ludzki.
Tak BTW, z tramalem miałem nie wiele wspólnego.

Sorry za ten przydługi i nudny OT, słodka leiche i drogi jacoku, no i inni też drodzy forumowicze ;)

[Buprenorfina - wątek ogólny]
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
metadonu i tak nie dostaniesz, z tego co wiem, lekarz nie może go sobie wypisać indywidualnemu pacjentowi. żeby dostać metadon, trzeba się dostać na program, a Ty się nie kwalifikujesz. metadonu nie kupuje się w aptece, tylko pobiera w punkcie wydawania metadonu.

• 437 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hegemon_Krwawy »
A nie używa się tego w ogóle np. w leczeniu bólów nowotworowych? Nie ma takiej opcji?

Ale nawet jeśli to sam fakt, że coś takiego zaproponował przywraca mi wiarę w lekarzy. Co prawda to trochę dziwne leczyć słabsze opio mocniejszymi i różnie może się to skończyć, ale widać gość liczy się ze zdaniem i wyborem pacjenta. To chyba jakiś ewenement w skali kraju, naprawdę dobrze, Mniemanolog trafiłeś.

NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
@tehacek, nie wiem jak to jest. Dzisiaj przed telefonem do lekarza miałem poważne wątpliwości czy coś w ogóle z tego może wyjść. Czytałem o tych wszytkich procedurach, warunkach niezbędnych do spełnienia aby zakwalifikować się na program (warunki takie jak piszesz, inni zresztą też onich pisali) i odnosiłem wrażenie, że lekarz nie do końca jest obyty w temacie. Innymi słowy, że nie potrzebnie narobił mi nadziei.
(Na marginesie dodam, że mój przypadek raczej nie ma nic wspólnego z programem metadonowym, tak myślę.) Jednak przeprowadzona rozmowa telefoniczna napawa mnie optymizmem... %-D

Lekarz polecił mi jak najszybciej wyszukiwać apteki, w której mógłbym wykupić metadon.
No i dzwoniłem po wszystkich aptekach w mieście. Co zabawne, okazało się, że nie ma czegoś takiego jak metadon w żadnej aptece. Mało tego, nie ma też w żadnych hurtowniach. W ogóle leku o takiej nazwie nie ma w rejestrze leków (czy coś takiego)!
Sprawdziłem w internecie jak brzmi nazwa handlowa metadonu i jedna miła pani magister, oświadczyła że jest w hurtowni (po okazaniu recepty, lek miałby być gotowy do odbioru ma drugi dzień).
Jest tyko jedno ale. Miła Pani magister twierdzi, że w jej hurtowni metadon jest dostępny tylko i wyłącznie w objętości 20 ml. To chyba nie wiele???
Przeczytałem, dość pobieżnie wątek "Metadon - szansa na nowe życie?" (w sumie powinienem chyba raczej tam wałkować temat i nie robić tutaj zbędnego OT, no ale skoro juz zacząlem...) i z tego co się orientuje tylko i wyłącznie te 20 ml można dostać od tak na receptę. Syropki o większej objętości najprawdopodobniej można stosować tylko poprzez ośrodki, gdzie program metadonowy obowiązuje. Tak czy siak zamierzam temat drążyć dogłębniej, ale dopiero w poniedziałek. Będę dzwonił po aptekach czy gdzie tam i dowiadywał się jak to się sprawy mają z tym całym metadonem. Chodzi mi głównie o objętość syropu, bo 20 ml, wydaje się być małą.

Jestem pełen nadziei, ale póki syropku nie będę miał w łapkach nutka wątpliwości będzie we drzemie (urodzony optymista :P).

@Hegemon_Krwawy, to lekarz sam mi zaproponował, ja nie miałbym śmiałości prosić go o takie specyfiki z obawy, że móglby potraktować mnie jak ćpuna-naciągacza.
Piszesz: "....Co prawda to trochę dziwne leczyć słabsze opio mocniejszymi i różnie może się to skończyć,..."
A Ty jaką terapię byś zaproponował? O ile w tym przypadku można mówić o terapii.
Staczam się po równi pochyłej, brnę w długi, na żadne detoxy nie mógłbym się zgodzić, życia zupełnie na trzeźwo sobie nie wyobrażam.
-------------
Do Leiche i Jacoka: nie będę więcej drążył tematu w tym wątku :finger: Będę pisał w odpowiednim do tego wątku, czyli w "Metadon - szansa na nowe życie?" :finger:
Tym bardziej, że mam mnóstwo pytań i wątpliwości związanych z metadonem,

EDIT
Teraz już całkiem zgłupiałem...
Znałazłem takie cos:

http://www.galeria-biznesu.pl/pdf/firma ... 2009-09-04

nie wiem dokładnie co to jest, ale jest ulotka metadonu i mowa o tym że "leczenie subsytucyjne wyłącznie w ramach specjalnych programów"

Ostatnio zmieniony 18 października 2009 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
najmniejsze opakowanie syropu Metadon może być wydane z apteki na podstawie rózowej recepty. to jest 150 ml czy 120 ml nie pamiętam teraz hmmm a może faktycznie 20 ml serio nie pamiętam. wiem tylko że jest dostępny.postaram sie jak najszybciej to sprawdzić i napisać. o cenach bupry na xx i xp też.na xx to 50% na xp jeśli mieści się w limicie to albo ryczałt czyli 3,2 albo 0,00.

Ostatnio zmieniony 18 października 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
ja widziałem w ofercie jednej z hurtowni syrop metadonowy w obj.120 czy 150 ml nie pamietam. te po 20 ml są dostępne ale ja muszę to posprawdzać.
za przeproszeniem kurwa :-D a ja się meczyłem jak idiota na dtx. gdzie tacy lekarze? a tu się wielce zastanawiają czy mnie na program dać lol. wiecie ile mi dali z poczatku bupry przy branej przeze mnie dawce fnt 1,2 mg tak mg na dawkę?
2 tabletki tak słownie dwie tabletki po 0,2.to się nazywa już parodia. a może se chcieli poogladać jak się ćpun wije na głodzie. inaczej tego wytłumaczyć nie umiem. a wiedziałem co sie szykuje, to potem już błagałem o więcej i nic. tylko kurwa po co doprowadzać człowieka do takich cierpień? nie wiem ale mi coś w mózgu przeskoczyło. i nie umie teraz na odpowiednie tory wskoczyć. potwornie się boję, żeby to sie nie powtórzyło. a ćpać mi się chce, jak się chciało. efekt detoxu.
mniemanolog dawaj fona do doktóra, zaraz sie tam zapisze hehehe
pozdro oxaś
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Metadon 10ml i 20ml jest na biala recepte bodajze.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
tak 20mg metadonu jest na biały kwit. Dla mniemanologa 20mg w zupełności by wystarczyło. Ciekawe ile buteleczek tego syropu lekarz może wypisać na jednej recepcie - wie ktoś z was gdzie można to sprawdzić??
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
tak 20mg metadonu jest na biały kwit.
Ksionc, kiedys tak bylo, teraz obawiam sie, ze kazda ilosc, nawet butelka 5ml jest na rozowa. Sprawdzalem wlasnie na mp.pl. Jako ciekawostka dostepne butelki Metadonu firmy Molteni: 5, 10, 20, 60, 100 i 1000ml. Z mp.pl wszystkie postacie leku sa na Rp.w (czyli rozowa bibula). Kiedys 10 i 20ml na bank bylo na biala, bo jeden user pisal, ze wykupil taka postac, nie pamietam jednak dokladnie czy 10ml czy 20ml. Najdrozsza butla, czyli 1000ml kosztuje ~170zl, mniejsza 100ml kosztuje ~35zl, a 10ml ~6,5zl. UWAGA! Nie ma znizki na ten lek, metadon jest w 100% platny. Na bole nowotworowe przepisuja to czasem, jednak mniemanolog watpie zeby lekarz pisal ci bibuly na to jesli nie dostaniesz sie na program. Bierz bupre, najlepiej "transteki" najwieksza dawke.
Zablokowany
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.