Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 132 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylek »
Zawsze popijam DXM grejpfrutem, ew. sokiem cytrynowym. I powiem Wam szczerze, że nie widzę różnicy. Jest tak pewnie dlatego, iż soku grejpfrutowego nie pijam cały dzień, a jedynie popijam DXM co wpływa pewnie jedynie na brak nudności. Spróbuję tak, jak @CosmoDo, być może będzie lepiej (chociaż zawsze jest dobrze %-D).
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania,
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
Grejpfrut luz...chodzi mi o sam owoc...ale sok już jest do dupy , litr rózowych haftów ;/
Musze wytestować z 3 wielkimi owocami grejpfruta :)
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1259 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: wintermute »
Bill pisze:
Kazik pisze:
Bill pisze:
Pierwsze słysze ... Na jakiej zasadzie niby? DXM ok, jakiś tam składnik blokuje jakiś tam enzym cyp_ileś_tam i jest si. Ale na jakiej zasadzie niby grejpfrut miałby wzmacniać działanie piguł (lub MDMA ;) )
Na tej samej. MDMA też jest metabolizowane przez CYP2D6 (między innymi). Przyznasz, że to bardzo eleganckie wytłumaczenie?
Przyznam ;] Myślałem o tym, ale nigdy nie słyszałem, że MDMA jest metabolizowane, przez ten sam enzym. A co z naszymi XTC? Substancje (najcześciej) w nich zawarte (MDA? MDxx?) równierz są metabolizowane przez ten sam enzym?
Wiem, że to nie temat o XTC, sory za OT.
Bill pisze:

Na tej samej. MDMA też jest metabolizowane przez CYP2D6 (między innymi). Przyznasz, że to bardzo eleganckie wytłumaczenie?

Przyznam ;] Myślałem o tym, ale nigdy nie słyszałem, że MDMA jest metabolizowane, przez ten sam enzym. A co z naszymi XTC? Substancje (najcześciej) w nich zawarte (MDA? MDxx?) równierz są metabolizowane przez ten sam enzym?
Wiem, że to nie temat o XTC, sory za OT.
CYP2D6 Ligands:

* beta-blockers
o metoprolol
o carvedilol
o timolol
* Class I antiarrhythmics
o flecainide
o lidocaine
o propafenone
o encainide
o mexiletine
* All tricyclic antidepressants, e.g.
o imipramine
o amitriptyline
o etc.
* Most SSRIs, e.g.
o fluoxetine
o paroxetine
* opioids
o codeine
o tramadol
* debrisoquine (antihypertensive)
* dextromethorphan (antitussive)
* venlafaxine (SNRI)
* antipsychotics, e.g.
o haloperidol
o risperidone
o perphenazine
o thioridazine
o zuclopenthixol
o remoxipride
o aripiprazole
* ondansetron (5-HT3 receptor antagonist)

Other:

* alprenolol (beta-blocker)
* atenolol (beta-blocker)
* mianserin (tetracyclic antidepressant)
* phenformin (antidiabetic)
* tropisetron (5-HT3 receptor antagonist)
* amphetamine (in ADHD, narcolepsy)
* chlorphenamine (antihistamine)
* metoclopramide (dopamine antagonist)
* tamoxifen (SERM)
* vinca alkaloids (anti-mitotic, anti-microtubule)
o vincristine
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
A soczek grape chyba na cyp3a4 wplywa (i jakies tam jeszcze) a nie na 2d6.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
jogurt pisze:
A soczek grape chyba na cyp3a4 wplywa (i jakies tam jeszcze) a nie na 2d6.
Tak. Na CYP3A i P-glikoproteinę. Temat wałkowaliśmy co najmniej dwa razy, bo dwa razy mnie waćpan poprawiał jak mi się droga rozkładu DXM pozajączkowała.

Z tego powodu w dziale "kodeina" błądzą na ślepo i obijają się o placebo próbując działanie kodeiny wzmocnić grejpfrutem. Podwójnie błądzą, bo do konwersji kodeiny w morfinę akurat wydajne działanie 2D6 jest potrzebne, nie blokada.

Źródło: "The effect of grapefruit juice and seville orange juice on the pharmacokinetics of dextromethorphan: The role of gut CYP3A and P-glycoprotein", Marika Pasternyk Di Marco, David J. Edwards, Life Sciences 71 (2002).
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
odrazu mówię NIE ZNAM SIE NA ENZYMACH
ale na mnie taki kupiony w aptece Citrogrept w kropelkach zajebiście działa, i do deksa i do kody i do dekda z kodą %-D

Niby drogie bo bodajże 27zł chyba za 100ml, no ale starczy na zajebanie enzymów w wielu fazach. I to takie że DXO czy tam co tam powstawać miało już tego nie ma i nie ma tej zamuły i efektu "brzydkich ludzi".

Osobiście dla mnie jest to fajne urozmaicenie fazy, szczególnie że te efekty które citrogrept usuwa mam przez tolerkę nasilone w stosunku do całej fazy a te które wzmacnia mam słabsze ogólnie. Jak wezmę z 5 kropel to mam fazę mocniejszą, bardziej psychodeliczną i z mniej zamulonym zjazdem, czyli jak na początku przygody z kaszlakiem. A jak wezmę dużo kropel np. 30 wcześniej + 10 razem z aco, to faza całkowicie zmienia charakter, nie jest zajebcza tak, tylko trzepie konkretnie jak trzeba. Z kodeiną efekt tak zajebisty że już bez deksa z citrogreptem kody nie tykam ;]

Ogólnie polecam spróbować, wydatek to w sumie nie jest jakiś strasznie duży. Możliwe że nie zadziała na każdego tak wyraźnie ten citro jak na mnie ale to trzeba spróbować. Ja zaryzykowałem 30zł i okazało się że to był strzał w dziesiątkę :-D Fazy z citro są bardziej czyste, bez zamuleń, z turbodopalaczem ;]
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Parvati »
Moze to efekt placebo, może nie wiem co, ale wypiłam prawie litr soku grapefruitowo - limetkowego i jadłam grape'a na 1,5h przed zarzuceniem dxm i weszło mi znacznie szybciej niz normalnie -zazwyczaj to trwa 1,5h, 2h zanim sie zaladuje, a tu po godzinie jestem dobrze porobiona, pierwsze efekty po 30 min. jak dla mnie wow
“Whether drugs lead to illumination or degradation depends on the spirit in which one takes them.”
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nieswoj »
po wielu podróżach i standardowej dawce 450 mg
mam niestety śladowe ilości CEVów
z poceniem się i tendencją do bad tripów.
daję DXMowi ostatnią szansę, tym razem z grejpfrutem.
około godziny 12 zjadłem pierwszy owoc,
końcówka drugiego leży właśnie przede mną, na trzeci nie mam już chyba ochoty.
co jakiś czas popijam półlitrową pepsi z citrogeptem w ilości 37 kropel
oglądałem fantazję disneya, żeby ukierunkować wizuale
i nawet sny podczas drzemki miałem bardzo kolorowe.
napiszę co i jak.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nieswoj »
przepraszam za pisanie posta pod postem, ale jakoś nie umiem dotrzeć do edycji
cóż. trip był zdecydowanie INNY. przejrzysty.
jak ktoś to ładnie określił "mniej zajebczy"
a przy tym czerpałem z niego bezpośrednio przyjemność o co trudno na DXM.
niestety poszedł haft a cevów było nawet mniej niż zazwyczaj
mimo że przez jakieś pół godziny próbowałem je rozkręcić.
jeszcze jedna rzecz: przedłużone działanie.
nawet kiedy piszę ten post jest całkiem wizualnie.
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mestoph »
nektar z tarczyna mnie jeszcze nigdy nie zawiodl ;)
Uwaga! Użytkownik mestoph nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.