(w cafe de la ostrava)
Jakież było moje zaskoczenie gdy nagle zobaczyłem znany z Polski znaczek (jak :-) tylko żółty) i szyld marki SS. Myślę sobie, że jak nie spotkam nikogo znajomego w środku tygodnia w CDLO to przynajmniej nie wrócę z pustymi rękami. Wchodzę więc do środka i czuję się jak u siebie, tyle, że po czesku. Asortyment znanych i nowych torebek, na niektórych nawet jeszcze polskie nazwy lub napisy. Ceny od 200-300 koron, do tego sprzęt i gadżety.
Znaczy się sieć nie upadła, przeniosła się faktycznie blisko za granicę.
Poszedłem jednak dalej bo wolę naturalne THC. Spotkałem znajomego z wagą, kupiłem nawet taniej bo brałem więcej na święta ;)
Więc przy okazji i Wam życzę równie Wesołych Świąt!
8-)
A jak jest z ilosciami - tzn. nie oszukuja? Krzywo patrza na ludzi z wlasna waga?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.