Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 58 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mardesade »
A co z wysylka z hol? Znajomy ostatnio wyjechal i mamy zamiar sprobowac, tylko nie wiem jakie sa szanse. Myslalem zeby wsadzic dyskietke jak juz tu ktos pisal i jakies 3 g stafu. paczek chyba nie wachaja, ale z kontrola celna to roznie jest. Wie ktos cos na ten temat i moglby okreslic prawdopodobienstwo ze dotrze? Moze jakies popowiedzi? Paczka zywnosciowa, moze z ruchoma zawartoscia albo z delikatną tak dla zmylki.
Z racji mej wiary w to, że porównywanie skutków zażywania różnych substancji psychodelicznych posiada dużą wartość teoretyczną, szukałem okazji na spróbowanie tego nowego dodatku do enteogenicznej farmakopei..."

- Prof. Psychiatrii Stanislav Groff
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Imo paczka z holandii z nieznaną zawartością zawsze jest jakoś podejrzana (dla polaków), nie sądzisz.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 1 / / 0
Wy ty stuffie a mam pytanko czy pieski wuczuja np. nasionka (pamiatki z holandii)
Uwaga! Użytkownik adrian1756 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Wy ty stuffie a mam pytanko czy pieski wuczuja np. nasionka (pamiatki z holandii)
nasionka są legal wiec bez paniki
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: slu »
posiadanie nasion jest legalne,
sprowadzanie ich tez, ale od czasow rozporzedzenia Ministra Hausnera, tylko jesli posiadasz pozwolenie od ministerstwa gospodarki, a nie slyszalem o tym, zeby takowe zostalo wydane w przypadku konopi innych, niz przemyslowe
[b]Przynosimy pokój w wojnie z narkotykami - [url]http://drugpolicy.pl[/url][/b]
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: yoyoyo »
ja mialem kiedys przypał na granicy grecko-bulgarskiej, po stronei greckiej lezaly sobie takie pieski a nam kazali z autokaru wyjac caly bagaz i stanac przy swoim, ja mialem 20g staffu prawie nie ukryte w torbie podróznej, schizka byla niezla tym bardziej nastukawszy, ale obylo sie bez szczególowej kotrolia pieski tylko lezaly sobie :-D a co do nl to bylem ostatnio w wakacje, akurat jak wiara z holandii ciagnela na parade do berlina, niemieckie psy urzadzily sobie takie łapanki ze co kawalek na parkingu staly radiowozy i trzepanko, pzrez te łapanki niezle korki sie utworzyly, a pomoglo nam cb radio aby nieco unikknac stania i tym samym ominac łapanki, takze dla jadacych autem jakims wyjsciem jest posiadanie cb radia, no chyab ze nie ma przez jakis odcinek autostrady zadnego zjazdu, wtedy to nie pomoze...
p.s. mniejszy przypal busikami z firmy ;-) ale i tak uwazam ze autko najbardziej przypalowe chodz czym innym jeszcze nie bylem
Uwaga! Użytkownik yoyoyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lucas_ »
Czy ktos jezdzil pociagiem relacji Amsterdam-Berlin lub Holandia-Niemcy i wie jak wyglada cala podroz od kupna biletu,poprzez przejazd przez granice niemiecko-holenderska i potem podroz przez niemcy?czy pojawiaja sie psy w pociagu,jak kontroluja,czy tylko jak maja cynk?czy ewentualnie sa jakies miejsca gdzie mozna to przykritac,moze kibel i jakas szafke,imbusem mozna zawsze zadzialac?:) jakby co piszcie albo tutaj albo na PM
  • 3 / / 0
kubek
Nieprzeczytany post autor: Kubek »
brat przesylal mi ze szkocji zupełnie normalną paczką po jakies 30g . zupełny luzik wpadał listonosz z rańca ja jeszcze zaspany paczuszke odbieram podobną do kostki mydła. zupełnie bez problemów. odrazu powiem ze szkocji stuff siada przy naszym :D
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Vargtimmen »
a firmy kurierskie sprawdzaja paczki? jak to sie odbywa? :D
Uwaga! Użytkownik Vargtimmen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
21 grudnia wchodzimy do strefy schengen więc pare dni wcześniej wybrać się do Holandii aby mieć już na święta palenie :-D ;]
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.