uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Łowca »
Uwaga! Użytkownik Łowca nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
Łowca pisze:
a może Humus-Bio?

Z tego co wiem czysty Biohumus jest nawozem organicznym..
Biohumus forte jest nawozem organiczno - mineralnym..
A Humus-Bio to taki syf żerujący na marce Biohumusa jak np. adidos na adidasie ;)
Jest napisane biohumus mineral , firma rea, to hyba rzeczywiscie jakas podróba , ale innyh nie bylo :|
Ostatnio zmieniony 06 maja 2007 przez Pryk-u, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
etykieta
  • 64 / 1 / 0
Posadzilem dzisiaj 3 roslinki.
Wykopalem kilka dolkow i sypnalem po 3, 4 garscie dolomitu. Przekopalem to i po 3 dniach przyszedlem zasadzic roslinki:
Do dolow wsypalem 5 litrow BIOPON'u (podloze uniwersalne z nawozem, spulchniajace ziemie), do tego 2,5 litra ziemii do paprotek z nawozem dlugodziajacym OSMOCOTE i do tego litr krowiej kupki w granulkach. Wszystko przekopane. Po czym wrzucilem po roslince (w sumie mam juz 5 w ziemii).

Za 3 albo 4 tygodnie zamierzam zaczac nawozic. Sprobuje z tym nawozem do Chortencji, gdzie jest duzo azotu.
Aha, no i biohumus forte (ten z odchodami dzdzownic) bede dorzucal regularnie w sporych dawkach pd nastepnego podlewania.
Mam nadzieje, ze roslinki dadza rade, 3majcie kciuki! %-D
  • 39 / / 0
Pryk-u
Beż wątpienia nie jest to klasyczny biohumus, ale ten tez powinien robić swoje ;)
Uwaga! Użytkownik Łowca nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / 9 / 0
Pryk-u pisze:
Łowca pisze:
a może Humus-Bio?

Z tego co wiem czysty Biohumus jest nawozem organicznym..
Biohumus forte jest nawozem organiczno - mineralnym..
A Humus-Bio to taki syf żerujący na marce Biohumusa jak np. adidos na adidasie ;)
Jest napisane biohumus mineral , firma rea, to hyba rzeczywiscie jakas podróba , ale innyh nie bylo ]
Hm.. ktoś tu by się zdziwił ile jest tych biohumusów- naprawdę trudno je zliczyć. Moim zdaniem najlepsze są te zielone standardowe i większe białe- do roślin kwitnących. Poniżej macie ich fotki żeby komuś się nie jebnęło..

[ external image ] [ external image ]
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / / 0
Polecam ten biały, śmierdzi naprawde świeżym gównem ;] Forte praktycznie bezzapachowy ale też robi ;)
  • 173 / / 0
Upatrzyłem dobrą miejscówke i chce sie upewnić czy aby napewno jest taka dobra. jest to stara kupa gnoju (krowiego) która leży tam może jakieś 3-4 lata, jest całkowicie porośnięta i może troche przysypana rozłożoną słomą i troszeczke ziemi , rosną na niej już o tej porze roku zajebiście wybujałe pokrzywy i trawa. A wiec jak pokrzywy to i ziółko pewnie urośnie. Czy taka gleba jest dobra?? A może jest za kwaśna albo ma za dużo azotu albo coś w tym stylu, podpowiedzcie bo to ważne :] Ale tak myśle że jak pokrzywa rośnie piękna to i zielsko wyrośnie.
Psyc[H]oaktywni
  • 361 / 2 / 0
Nikt ci nie powie bo kolejny temat zakladasz zamiast napisac w jednym z 5 starych -_- tak trudno bylo zadac to pytanie przy okazji mrowek??

nie wspominajac juz o tym ze kiedys byla odpowiedz na to pytanie gdzies
  • 173 / / 0
jak jestem czegoś ciekaw i chce sie dowiedzieć to pytam, a to pytanie odbiega od tematów, które zakładałem wcześniej a wiec nie wiem o co ta flustra :/

i proszę was o szybką pomoc
Psyc[H]oaktywni
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.