Łowca pisze: a może Humus-Bio?
Z tego co wiem czysty Biohumus jest nawozem organicznym..
Biohumus forte jest nawozem organiczno - mineralnym..
A Humus-Bio to taki syf żerujący na marce Biohumusa jak np. adidos na adidasie ;)
Wykopalem kilka dolkow i sypnalem po 3, 4 garscie dolomitu. Przekopalem to i po 3 dniach przyszedlem zasadzic roslinki:
Do dolow wsypalem 5 litrow BIOPON'u (podloze uniwersalne z nawozem, spulchniajace ziemie), do tego 2,5 litra ziemii do paprotek z nawozem dlugodziajacym OSMOCOTE i do tego litr krowiej kupki w granulkach. Wszystko przekopane. Po czym wrzucilem po roslince (w sumie mam juz 5 w ziemii).
Za 3 albo 4 tygodnie zamierzam zaczac nawozic. Sprobuje z tym nawozem do Chortencji, gdzie jest duzo azotu.
Aha, no i biohumus forte (ten z odchodami dzdzownic) bede dorzucal regularnie w sporych dawkach pd nastepnego podlewania.
Mam nadzieje, ze roslinki dadza rade, 3majcie kciuki!
Beż wątpienia nie jest to klasyczny biohumus, ale ten tez powinien robić swoje ;)
Pryk-u pisze:Łowca pisze: a może Humus-Bio?
Z tego co wiem czysty Biohumus jest nawozem organicznym..
Biohumus forte jest nawozem organiczno - mineralnym..
A Humus-Bio to taki syf żerujący na marce Biohumusa jak np. adidos na adidasie ;)
Hm.. ktoś tu by się zdziwił ile jest tych biohumusów- naprawdę trudno je zliczyć. Moim zdaniem najlepsze są te zielone standardowe i większe białe- do roślin kwitnących. Poniżej macie ich fotki żeby komuś się nie jebnęło..
[ external image ] [ external image ]
nie wspominajac juz o tym ze kiedys byla odpowiedz na to pytanie gdzies
i proszę was o szybką pomoc
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.