Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3205 / 176 / 0
ja pierdole tyle zachodu aby przyjac 150mg kodeiny i gratuluje walenia po udach "mlecznych" roztworów, nie ma to jak ryzykować amputacją nogi dla 150mg kodeiny
Podałem 150mg kodeiny domięśniowo zrobionej z Antidolu.
Czo?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 3 / 0
no jakto co, jeśli roztwór był mleczy to znaczy ze pływała w nim nierozpuszczona źle odfiltrowana masa tabletkowa (najprawdopodobniej talk) bo rozpuszczona kodeina i rozpuszczony paracetamol które można podawać im, mają kolor bezbarwny w roztworze

ja gdy podawałem kodeine im. z leku Talvosilen Forte to otrzymywałem kilka max kilkanaście ml roztworu całkowicie bezbarwnego
ale i tak zauważyłem, że przy dawkach mniejszych niż 600mg nie opłaca sie kuć bo w przypadku wypicia tej dawki kodeina działa niemal tak samo. Dopiero gdy miałem wysoka tolerke i podawałem sobie im dawki 900 oraz 1200mg z Talvosilenu to czułem ze działa mocniej i lepiej - bardziej euforycznie. 1200mg kodeiny działało jakieś 30% lepiej przy podaniu im.
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1959 / 59 / 0
Przy takim odparowaniu (1,2ml) już się wytrąca paracetamol i stąd zapewne takie zabarwienie roztworu.

Jak już pisałem, normalnie filtrowałem masę tabletkową, tak, że filtrat (15ml) był krystalicznie przezroczysty. Dopiero po odparowaniu rozpuszczalnika zmienił barwę (~1,5ml). To było przefiltrowane przez filtr strzykawkowy (10 mikronów).
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2011 przez Thirteen, łącznie zmieniany 1 raz.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 377 / 8 / 0
Thirteen powiedz mi ty to robiłeś/aś z samą wodą czy używałeś spirytusu ?
I jak możesz napisz dokładniej jak robisz tą łaźnię żeby odparować,najlepiej napisz jakich naczyń używasz i opisz jak to robisz,bo nie chcę znów popełnić jakiegoś błędu ;-) Może mi nie wyszło po do garnka z gotującą się wodą wstawiłem kode w szklance,i może przez to szkło nie chciała odparować czy jak ?
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 268 / 3 / 0
Thirteen pisze:
Przy takim odparowaniu (1,2ml) już się wytrąca paracetamol i stąd zapewne takie zabarwienie roztworu.

Jak już pisałem, normalnie filtrowałem masę tabletkową, tak, że filtrat (15ml) był krystalicznie przezroczysty. Dopiero po odparowaniu rozpuszczalnika zmienił barwę (~1,5ml).
Skoro po odparowaniu wytrącil sie paracetamol to dlaczego jeszcze raz tego nie odfiltrowałes i nie pukales czystego roztworu?
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 283 / 1 / 0
A paracetamol podany i.m szkodzi bardziej? czy moze jestem przy tej metodzi sam w sobie niebezpiecznny?
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
  • 258 / 2 / 0
Kocyku, szkodzi i to bardzo, a skutki tego moga byc oplakane. W najgorszym wypadku moze sie skonczyc na amputacji.

Ps. Czemu jeszcze nie spicie? Won do lozek! Hiehiehie %-D
  • 1959 / 59 / 0
CodeineLover pisze:
Thirteen pisze:

Jak już pisałem, normalnie filtrowałem masę tabletkową, tak, że filtrat (15ml) był krystalicznie przezroczysty. Dopiero po odparowaniu rozpuszczalnika zmienił barwę (~1,5ml).
Skoro po odparowaniu wytrącil sie paracetamol to dlaczego jeszcze raz tego nie odfiltrowałes i nie pukales czystego roztworu?
Czy ty naprawdę jesteś taki ułomny? :-) Tak, filtrowałem - ile można o tym gadać jeszcze?
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1196 / 10 / 0
sQneK pisze:
Kocyku, szkodzi i to bardzo, a skutki tego moga byc oplakane. W najgorszym wypadku moze sie skonczyc na amputacji.

Ps. Czemu jeszcze nie spicie? Won do lozek! Hiehiehie %-D
Nie jest szkodliwy, nierozpuszczony moze byc tragiczny w skutkach.

Paracetamol normalnie podaja dozylnie/domiesniowo.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 3 / 0
roztwór paracetamolu i kodeiny można bezpiecznie podawać domięśniowo (taki roztwór jest bezbarwny)

jeżeli otrzymaliśmy roztwór koloru białego (tak jak Thirteen) to znaczy ze pływały w nim jakieś nierozpuszczone źle odfiltrowane syfy i tego sie nie powinno pukać im, bo grozi ciężkim głębokim ropniakiem z powikłaniami
ODPOWIEDZ
Newsy
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.