Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 225 / 1 / 0
Potwierdzam. 200mg za dużo stanowczo, jak tylko koda się załadowała doznałem nooda i film mi się urwał, od mamy dowiedziałem się że wymiotowałem i wyglądałem jak zombie :-( Nawet tego browara nie dopiłem, kilka łyków ino. A z oddechem rzeczywiście, nie było źle ;-)
Porycia mistyczne
  • 295 / 5 / 0
mam pytanie jadłem prawie każde benzo ale tego śmiesznego jeszcze nie, wiec pytam bo mam problem z trzęsącymi rękoma,skoro tak dobrze rozlużnia mięśnie to powinien chyba działać na te uporczywe trzęsące się ręce,palce, jak myślicie?
  • 420 / 2 / 0
Podbije pytanie kolegi z gory, dla mnie to tez ostatnie benzo do sprobowania, jak powiem lekarzowi ze chodze na silownie i podczas cwiczen (martwy ciag) naderwalem chyba miesnie plecow, po czym zasugeruje tetra bedzie ok?
  • 2518 / 28 / 0
Moim zdaniem lepiej nic nie sugerować, bo lekarze nie lubią jeśli pacjent stara się być mądrzejszy od nich samych. W końcu to oni kończyli studia, a ty jesteś tylko zwykłym, szarym pacjentem.

Z drugiej strony jeśli nic nie zasugerujesz to pewnie dostaniesz niedziałający mydocalm, lub w najlepszym wypadku baclofen. Benzodiazepiny przepisują bardzo rzadko. Ja żeby dostać tetrazepam chodziłem 1,5roku z urazem kręgosłupa i dostawałem wszelkie leki od mydocalmu poczynając, poprzez baclofen, Sirdalud itp. Ale z uporem maniaka twierdziłem, że mi to nie pomaga. Wreszcie wziąłem babci pudełko od myolastanu (swoją drogą cholernie drogie gówno) i poszedłem do rodzinnego mówiąc, że takie tabletki zapisał mi ortopeda i pomagały w przeciwieństwie do całej reszty, której już nawet nie wykupowałem. Ale jak się okazało rodzinny zapisał mi tylko 10tabletek, czyli pół opakowania. Mimo wszystko po 4tabletkach czułem się bardzo miło. Nie dość, że pomogło na ból pleców, to żadna benzodiazepina tak mnie nie rozluźniła.
  • 886 / 9 / 0
Jak widać wszystko zależy od lekarza mi w ogóle na tetrze nie zależało, a dostałem reckę jak byłem na pierwszej wizycie u neurochirurga. Z drugiej strony jak sobie przypominam to dał mi to na rozluźnienie mięśni bo wtedy mnie plecy bolały jak rano wstawałem. Zresztą tetra jedynie fajnie rozluźnia mieśnie co zresztą jej zgodne z jej profilem działania. Alko można pić nie bojąc się o amnezje. Fajne benzo do użytku leczniczego ;)
  • 2518 / 28 / 0
Na mnie akurat tetrazepam działał wyśmienicie nie tylko w celach leczniczych. Już jak podkradałem babci kilka lat temu tą benzodiazepinę, to 200mg popite piwem działało bardzo miło. Właśnie tetrazepam cenię za jego działanie miorelaksacyjne. Żadna z benzodiazepin jakie do tej pory brałem nie działało tak miło jak właśnie tetra. Gdyby nie ta cena, to była by to moja ulubiona benzodiazepina.

Ale faktycznie w celach leczniczych na chroniczny ból pleców nie ma chyba nic lepszego. Mi pomagało zasnąć, gdy już nic nie pomagało. A bezsenność wiązała się z ciągłym napięciem prostowników grzbietu. W tym celu nawet 50-100mg zdaje egzamin. W połączeniu z jakimiś tabletkami przeciwbólowymi zdaje egzamin wyśmienicie.
  • 352 / 4 / 0
Bardzo dobre benzo. Gdyby nie Tetrazepam, pewnie wylądował bym w psychiatryku po odstawce giebla. Biorę 100 mg dziennie. 50 rano i 50 przed snem. Wystarcza mi to w zupełności. To benzo ma dość długi okres półtrwania, ok 22 godziny. Tetra nie działa silnie przeciwlękowo, lecz chyba żadne benzo nie rozluźnia tak wyśmienicie jak to. Nie jest amnezyjne, w ciągu dnia można normalnie funkcjonować. Gadka dobrze się klei, jest przyjemna sedacja.
Łącze z tramalem, jest kurwa wyśmienicie :heart:
  • 171 / / 0
Wczoraj zażyłam 6 tudzież 5 tabsów tego specyfiku, dokładnie nie pamiętam. I jedyne co zostało mi w pamięci to gibkość ciała, a cała reszta dnia.. tabula rasa. Kilka godzin wyrwane z życia.
Trochę szkoda, bo ognisko miałam ;]
  • 4 / / 0
Wrzucilismy po 100 mg, plus odrazu piwko do tego. Po 15 minutach zdziwniało, rozluźniło, nie wiem do czego to porównać. Takie nagłe bum ciach ciach, i ... i własnie nie wiem jak to nazwać ....... Niespodziewałem sie czegos takiego, nagłe fajerwerki, mięsnie zaczeły pracować po swojemu , ale w bani sie przykreciło i wszystko stało sie jaśniejsze. za to swietnie wyleczuło nas z dnia wczorajszego. Nie wiem , czy buch to popsuje teraz czy polepszy odczucia. No nic, dalej wchodzi i klawisze sie coraz cieżej wciskaja :D
  • 2179 / 31 / 0
dobra benzo, zajebiście sie po niej rucha
ODPOWIEDZ
Newsy
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.