Z drugiej strony jeśli nic nie zasugerujesz to pewnie dostaniesz niedziałający mydocalm, lub w najlepszym wypadku baclofen. Benzodiazepiny przepisują bardzo rzadko. Ja żeby dostać tetrazepam chodziłem 1,5roku z urazem kręgosłupa i dostawałem wszelkie leki od mydocalmu poczynając, poprzez baclofen, Sirdalud itp. Ale z uporem maniaka twierdziłem, że mi to nie pomaga. Wreszcie wziąłem babci pudełko od myolastanu (swoją drogą cholernie drogie gówno) i poszedłem do rodzinnego mówiąc, że takie tabletki zapisał mi ortopeda i pomagały w przeciwieństwie do całej reszty, której już nawet nie wykupowałem. Ale jak się okazało rodzinny zapisał mi tylko 10tabletek, czyli pół opakowania. Mimo wszystko po 4tabletkach czułem się bardzo miło. Nie dość, że pomogło na ból pleców, to żadna benzodiazepina tak mnie nie rozluźniła.
Ale faktycznie w celach leczniczych na chroniczny ból pleców nie ma chyba nic lepszego. Mi pomagało zasnąć, gdy już nic nie pomagało. A bezsenność wiązała się z ciągłym napięciem prostowników grzbietu. W tym celu nawet 50-100mg zdaje egzamin. W połączeniu z jakimiś tabletkami przeciwbólowymi zdaje egzamin wyśmienicie.
Łącze z tramalem, jest kurwa wyśmienicie
Trochę szkoda, bo ognisko miałam ;]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.