Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
jak długo można przechowywać gotowy wywar ? czy może kilka dni leżeć w temp pokojowej w buteleczce ?

i jakie proporcje dobrać najlepiej dla ayahuasca+chacruna ? 20/20 czy np 40aya/20chacruna ?
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Przez kilka dni nic mu nie będzie, można nawet powiedzieć, że ładnie się wyklaruje przez ten czas.
Co do proporcji, nie rozumiem pytania. Przykro mi.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Chodzi Ci o gramy? W takim razie chacruna (25g - lekko, 50g - normalnie, 75g - mocno) . Pisząc ayahuasca masz na myśli lianę B. caapi? W takim razie od 50 - 100g to taki standard. Są różne liany ale to już inna bajka.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nologo »
100 g Banisteriopsis caapi - *Yellow / Ourinhos* vine
100 g Banisteriopsis caapi - *White* vine (4) whole
100 g Psychotria viridis - leaves (8) whole

czyli - około 3 porcji o umiarkowanym działaniu. zalewam 3 litrami wody dodaję 3 łyżeczki od herbaty octu i gotuję
po około 40 minutach odlewam wywar (i teraz pytanie - czy znowu musze dodać octu do wody którą będę zalewał ziółka? ile tego octu?) i powtarzam aż wywar będzie cieniutki / przedłużając czas gotowania

potem wszystko co zlałem odparowywuję w garze wielkim i - właśnie, po co
"klarować" ? czy po to aby zlać wodę która będzie powyżej i będzie zupełnie biała, oszczędzając sobie długiego wygotowywania ? czy podczas odparowywania też muszę dodać ocet ? i ile jeśli już ?

:) dziękuję za podpowiedzi, ale - z uwagi na małą ilość materiału, nie chciałbym się nadaremnie napracować :)
i dlatego proszę o kolejne porady

no i sprawa jdna z ważniejszych - jakie miejsce najlepiej wybrać na wyprawę ? czy wchodzi w grę możliwość spaceru w odludnym terenie w towarzystwie innej osoby ? na ile można ufać własnym zmysłom ?.. kurcze, setki pytań ;)
  • 2244 / 23 / 0
Przy każdym ponownym zalaniu dodajesz tyle samo octu/cytryny.

Po to, żeby odparować trochę tej wody. Płyn powinien mieć to, co trzeba a nadmiar wody siu w powietrze. Na tym etapie już niczego nie dodajesz.

Napracujesz się - będą efekty.

Spacer? Będziesz latał, o ile dobrze zadziała. Preferowałbym miejsce stałe. Uwalniasz swój umysł, ciało niech sobie lepiej spocznie. Było już. Nie zapomnij oddychać i obserwuj to, co się dzieje.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nologo »
czy zalecasz dodac tylko ocet, czy cytrynę też ?

3 litry wody destylowanej powinno wystarczyć, rozumiem.

zamiar jest taki aby podzielić na 3 części, spożyć 1/3 a reszta aby poczekała nieco. jak długiej podróży oczekiwać ? jakie jest samopoczucie po, czy będę senny i zmęczony czy aktywny i witalny?

no i obiecuję, że postaram się nie zapomnieć oddychać. w razie czego - będzie przy mnie Ktoś, kto mi przypomni ;) chociaż zdaje sobie sprawę, że to może być znacznie bardziej skomplikowane.

dzięki !
  • 2244 / 23 / 0
Nie jedno i drugie. Albo, albo.

Na całość pewnie tak.

Kilka godzin, różnie to bywa. Biegać po tym raczej nie będziesz, chyba że do klopa czy tam w krzaki na pawia. Może trochę telepać, zależy jak mocne będzie.

Tu nie chodzi o to, że to jest skomplikowane. Możesz po prostu "lekko" się zdziwić i coś tak oczywistego jak oddychanie, może nagle przestać być już tak oczywiste.

Nie ma sprawy.
  • 4024 / 375 / 951
Miałbym pytanie.

Czy przeciwko sytemowi: gotowanie pierwszego wywaru-wywar do lodówki na cały dzień-gotowanie drugiego-drugi do lodówki-gotowanie trzeciego i mieszanie wszystkich razem, wygotowaniem do pożądanej ilości, czyli generalnie gotowanie na raty w sumie przez trzy noce - przemawiają jakieś szczególne wytyczne/wlaściwości materiału?

System opracowany (nie przeze mnie) nie z lenistwa czy widzimisie, ale ze względow lokalowo-organizacyjnych.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Nie rozumiem pytania. Generalnie to strata czasu.
Wywar mocy nie nabierze i nie utraci przez noc czy dwie.
  • 4024 / 375 / 951
Normalnie robimy np. tak: gotujemy-cedzimy-gotujemy w świeżej wodzie-powtarzamy-zlewamy wszystko razem i wygotowujemy, tak? Wszystko to w jednym posiedzeniu.

No więc chodziło mi o to czy nie ma przeciwskazań,by etapy te rozdzielało leżakowanie kolejnych wywarów w
lodówce.

Sam żadnych nie wymyśliłem,ale pomyślałem,że zapytać nie zaszkodzi.
A może komuś zdarzyło się kombinować podobnie i ma konkretne doświadczenie?

Nie wymyśliłem sobie tego dla jaj, tylko uwzględniając realia-swobodny dostęp do kuchni, której nie będę mógł raczej zająć na jednorazowe kilkugodzinne posiedzenie,a łącznego czasu gotowania nie chciałbym skracać.
Więc?
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.