Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 867 / 253 / 0
@igla83 kurwa byłeś blisko, ale pieski mnie bardzo lubią i to już od dzieciństwa %-D suczka @blokowiska666 spała ze mną w pokoju i aż bąki puszczała tak jej było miło i przyjemnie %-D %-D
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 867 / 253 / 0
17 grudnia 2020Aldrej pisze:
Choć brałem to kilka razy, to nie doświadczyłem takiego efektu. Może to przychodzi z czasem...
nie, raczej to ja jestem po prostu dziwna %-D
  • 4 / 1 / 0
@Arabella841 Gdy się porządnie zgrzeje też tak mam, że dźwięki wyostrzone i trochę mnie razi jasność np. ekran telefonu. To raczej normalne w opio
  • 69 / 14 / 0
@Arabella841 nie jesteś dziwna, też mam często nadwrażliwość na dźwięki i przy kodzie i po PST, chociaż bardziej to odczuwam na PST. Dodatkowo czasem dochodzi wkurzenie przy np. Dźwiękach z kuchni, które wydają się bardzo głośne xd
Pytałam o to na makowym dziale i to nic nienormalnego :D
  • 867 / 253 / 0
@TheAgz dobrze wiedzieć, mi też zdarza się to również przy innych substancjach i to nie tylko opio, bywa i przy alkoholu. chociaż ja akurat irytacji nie doświadczam, po prostu zastanawiam się ałaaa kurwa co tak głośno!! %-D
  • 1974 / 528 / 0
15 grudnia 2020Nastukany pisze:
Siema, czy dziabanie sie na kodzie to dobry pomysł? Odczucie bólu na pewno mniejsze :D ktoś może doświadczył?
Ja miałem rękę dziabaną trochę na kodeinie 300mg, parę buchów mj i kilka piw. Zero dyskomfortu, tylko, że ja już na trzeźwo nie czuję dyskomfortu przy dziaraniu, jedynie siedzenie w jednej pozycji mnie męczy a po tym miksie siedziałem grzecznie i heheszkowałem sobie z koleżanką obok. :krowa:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 4 / 2 / 0
Witajcie ponownie moje kochane opiowraczki :*
Razem z kodeina już tak od ponad 12 lat jestem w związku, stare konto w końcu tak dezaktywowałem, że tym razem już nie mogę go uruchomić (zawsze usuwam konto z H jak staram się żyć na trzeźwo).
Co ja tu znowu robię ?
Cóż znowu skusiłem w życie... powoli już kończą mi się życia, może najwyższy czas przestać się łudzić i nawet nie zaczynać za jakiś czas znowu w to grać :uwaga:
Dziewczyna odeszła, zostałem sam... A nie wróć, nie jestem przecież sam jest ze mną kodeina, pocieszycielka złamanych serc i balsam na cierpiącą dusze...
Tak więc dobra, przywitałem się i wyżaliłem za razem.

Wrzuciłem jakieś 2h temu 480mg kody, posłuchałem dobrej muzyki idę zaraz zrobić sobie coś do jedzenia.
Jest miło i przyjemnie, w końcu ciepło...
@Arabella841 to o czym piszesz, czyli wyostrzenie słuchu, to przy opiatach zupełnie normalne. Dlatego lubię słuchać podczas opiatowego uniesienia dobrej ambientowej muzyki, po prostu płynę z nią wtedy razem :extasy: ale ostre szczególnie nieprzewidziane dźwięki uruchamiają we mnie lęk, a następnie złość, że coś wybudza mnie z tego stanu :extasy: Tak więc kochana wszystko z tobą w porządku, o ile branie opiatów przyjmiemy za normę :korposzczur:
Spokojnego wieczora i afterglowa z rana :extasy:

Pozdrawiam cieplutko :*
Fuck The System
  • 662 / 39 / 0
Ja też zarzuciłem 300mg chyba przed dziaraniem i energetyka i było wszystko okej. Na pewno milej się dziaralo.

Jak jest waszym zdaniem, bo tak się zastanawiam. Wyekstrahowany Antidol 300mg jest w działaniu wyraźniejszy niż 300mg tabl. Thioco?
Ja wsm tylko thioco od roku jem i nie wiem czy się nie przezucic, na pewno zdrowiej.
  • 3901 / 563 / 0
Na krotką metę na pewno Antidol jest zdrowszy, na dluzszą raczej nie. Jest mocno toksyczny maksymalne dawki dobowe są niskie ok 3g.
W przypadku thiocodinu nie zalecam przekraczania 20tabletek. Na mnie jakos thiocodin zawsze dzialal lepiej. Po antidolu tylko raz mialem mocna faze na samym poczatku.
  • 177 / 26 / 0
Niech no jakiś doświadczony kodziarz się wypowie jak to jest z tym wyrabianiem receptorów.
2 razy jadłem kode w ilości ~175 (w nocy, zasnęłem zanim coś poczułem bo leżałem w łóżku) i potem 150 = uczucie swędzenia i coś jak po jednym małym piwku, a no i mnie wszystko wkurwiało jak ktoś coś chciał ode mnie.

Teraz planuje jeszcze raz sie za to zabrać, skoro nie jestem jakimś super metabolizerem to w ile celować? 300? 450? dorzuce pastylke lub dwie hydroksyzyny na histamine.

Edit: 200mg trumpka (nie retard - 4 tabsy 50mg) zrobiły mnie tak że się tarzałem po kanapie i mówiłem "o jak fajnie" :psycho:
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.