Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
20 lutego 2018Ankaaa pisze:
Ujebany@

jak masz tolerke na 1-2 mg to odpusc, bo to bardzo malo, ale jak juz musisz , mysle, ze przy takiej niskiej dawce kazde benzo zadziala.
Ja mając dużą tolerancje na benzo spróbowałem raz 3 mg sedamu(bromazepam) i zadziałał.
  • 1545 / 1586 / 0
@

a duza tolerancja u Ciebie to ile ? :-)
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Nie pamiętam dokładnie bo to było w 2008 roku, ale coś około równoważnik 2 mg clonazepamu.
  • 1545 / 1586 / 0
aha...ja bralam lorazepam ok. 3- 5 mg dziennie, w sumie nie tak duzo.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 55 / 0
u mnie przy tolerce 8 mg klona, 12 mg broma zadzialalo tak ze usnelam na wykladach :) sama w to nie wierze, ale tak bylo...potem juz spokoj, nie czulam dzialania.
Codzień mówisz słodko weź mnie lub się skręć
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie

by kometh
  • 12692 / 2456 / 0
Nowe benzo zawsze klepie na początku bez względu na tolerancję.
  • 546 / 13 / 0
dokladnie- i chyba tez zalezy od dnia- na mnie czasami 8 mg klona nie dziala a 2 dni pozniej 2 mg popite energetykiem i zasypiam przed kompem ! Tak samo mialem gdy dlugo nie bralem rolek -patrzylem na przelicznik -2mg klona= 40 mg rolek - wzialem 30 mg i myslalem ze nawet nie poczuje a po 10 minutach dojsc do łóżka nie moglem
  • 1893 / 182 / 0
Jest według was jakaś różnica w mocy pomiędzy Lexotanem a Sedamem? Bo ten drugi jest tańszy.
  • 318 / 23 / 0
Nie zauważyłem różnicy. Tak samo jak nie widzę różnicy innych leków, które są generykami. Teraz mam Zolpidem Genoptin zamiast Zolpicu i wczoraj dwie tabletki spowodowały zaśnięcie prawie natychmiast. Nadmienię, że używam zolpidemu, tylko jako środek nasenny i to nie codziennie.
Uwaga! Użytkownik psycholek1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1545 / 1586 / 0
@

teoretycznie zadnej, ale zalezy od kraju, w ktorym byl lek produkowany. juz pisalam o tym w innym watku.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.