Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Schodziłam z klonów wówczas. Jak one wyszły nareszcie, to i te dolegliwości ustały.
08 kwietnia 2021wildwolf pisze: Ja przy noddach miewałem często dziwne jazdy natury... nadprzyrodzonej, powiedzmy.
08 kwietnia 2021GalaktycznyBiznesmen pisze: (...) były takie mroczne, złe destrukcyjne
OGÓLNIE te noddwizje mam być może dziwne, ale raczej fascynujące w tej dziwności, niż destrukcyjne.
Zastanawialam się kiedyś też, czy te złe mogą mieć podłoże nie tylko w mojej własnej psychice i przeżyciach, ale także w "społecznym programowaniu", które demonizuje heroinę, jako coś, czego nie wynalazł sam szatan skurwesin, a jakaś jeszcze gorsza, pradawna siła (mueheheh, prawie jak u Lovecrafta ;)
Oczywiście heroina nie jest czymś pięknym i dobrym, ale dając się ponieść takim mrocznym projekcjom daje się popalić psychice, która z czasem wysiada. Tym szybciej, im mocniej jest w ten sposób katalizowana w swojej degradacji.
Chociaż z tymi ww. dodatkami mogłoby być jeszcze gorzej
Jedno jest pewne — naćpana byłam przeokrutnie, ja to pisałam, więc i tak nie jest źle.
Ciężko ogólnie opisuje się emocje, a już arcyciężko doznania fazy, trzeba to przeżyć samemu, a i wrażenia jednostki nigdy nie będą 1:1 takie, jak u innej.
Gorzej, ze słomą.
Tak też dzisiaj się uraczyłam, zaraz znowu kot będzie biegał po klawiaturze ;)
Już jednego Calla przespałam xDD
Ten martwy wzrok mówi sam za siebie.
Ale w końcu mamy piątek.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.