Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1676 / 106 / 0
nie ma wytycznych. n ie miowac z wapniem i bedzie gut:
http://www.baza-lekow.com.pl/zincas-forte/

ps pamietajcie ze chodzi o zibcas forte nie o zwykly zincas/
ps fenylek kusisz tym nocnym przyj,owaniem. Przy ZMA pisalo, ze polecaja nocne bo xx proc testa powstaje wlasnie noca.
A z tym wzwodem to chyba tylko Ty widzisz problem.
;-)
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 8 / 0
Magnez z wapniem też jest lepiej brać nie z rana, a np. po południu, bo obniżają absorpcję innych minerałów.
Myślisz, że jak nie robisz nic, to nie robisz nic złego?
  • 1676 / 106 / 0
kazdy mineral/pierwiastek zaburza dzialanie innego lub wzmacnia.
nie wiem na ile go fakty:
http://www.dieta-trening.eu/main/o-supl ... uplementow
wiec dobrze jakby sie odniosl ktos z wiekszym doswiadczeniem.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 10 / 0
Ponawiam pytanie: tlenek cynku można suplementowac? W necie tylko informacje że jest stosowany jako składnik farb, różnych masci bo przyspiesza gojenie ran i inne chuje muje xd i tak zezarlem mala grudke xd
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 10 / 0
Ponawiam pytanie: tlenek cynku można suplementowac? W necie tylko informacje że jest stosowany jako składnik farb, różnych masci bo przyspiesza gojenie ran i inne chuje muje xd i tak zezarlem mala grudke xd

/Edit.

Dobra mam, można suplementowac ale ta forma jest słabo przyswajalna.
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2017 przez BetterThan, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
Masz wszystko co zwiera tlenek cynku:
https://www.doz.pl/leki/s1529-tlenek_cynku
tylko czy masz to w formie zdatnej do spozycia?

ps kmini ktos niemiecki ?
Dopamin-Wiederaufnahmehemmer (DRI, DARI für Dopamine Reuptake Inhibitors) sind Arzneistoffe, die durch die Blockierung des Dopamin-Transporter die präsynaptische Aufnahme des Botenstoffs Dopamin hemmen und so die extrazelluläre Konzentration erhöhen. DARI finden ihre Verwendung als Stimulantia und Antidepressiva zur Behandlung von Depressionen,[1] Aufmerksamkeitsstörungen und Adipositas.

Medikamente, die nur als DARI wirken, sind vergleichsweise selten auf den Markt gekommen, z. B. bupropion.[2] Viel häufiger blockieren entsprechende Medikamente gleichzeitig auch die Wiederaufnahme von Noradrenalin und werden entsprechend als selektive Noradrenalin-/Dopamin-Wiederaufnahme-Hemmer (SNDRI) bezeichnet, z. B. Nomifensin.[3] Daneben werden auch dreifach wirksame Wiederaufnahmehemmer entwickelt.[4]

Zink ist ein natürlicher Dopamin-Wiederaufnahmehemmer mit hoher selektiver Bindung an den Dopamin-Transporter.[5][6]

https://de.wikipedia.org/wiki/Dopamin-W ... ahmehemmer

jest juz temat o serotinie teraz o dopaminie.
%-)
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2017 przez randomuser118, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 394 / 10 / 0
Już wiem, sprawdź mojego #edita. Mam w postaci stałej (proszek) o czystości 99,9%.
  • 1676 / 106 / 0
To znaczy czesc produktow na rynku pomimo ze sa np tlenkami itd nie nadaja sie do suplementacji, ale mozna z nich robic kosmetyki.
  • 394 / 10 / 0
Tak, maści, kremy, maseczki i inne tego typu :huh: Ale tak jak pisałem, nie mam zadnego preparatu tylko tlenek cynki w postaci stałej o czystość 99,9% także chuj wie czy to można jeść nie jestem pewien. Chyba nie bede sie rozwodził i z tego zrobie jakiś krem czy chuj wi.co a cynk kupie jak zwykly człowiek w aptece %-D
  • 1676 / 106 / 0
Chyba zalozylem najwieksza ilosc tematow bez odpowiedzi na tym forum %-)
W kolejce mam chyba z 20 substancji, tylko nie wiem czy warto skoro 3/4 forum i tak leczy sie tym co ma pod reka.

W USA np teraz lata:
SEN 12333 / WAY-317,538
Chemical Name: N-[4-(3-Pyridinyl)phenyl]-4-morpholinepentanamide

Synonyms: 5-morpholin-4-ylpentanoic acid (4-pyridin-3-ylphenyl)amide, WAY-317,538

CAS #: 874450-44-9

Dual agonist at α7 nAChRs / antagonist at histamine H3 receptors with cognition enhancing and neuroprotective properties.

albo

Dehydroxyfluorafinil
ODPOWIEDZ
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.