Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3455 / 1123 / 0
zacznijcie scierwa pracować nad soba a nie leczyc narkomanie lekami, nie tedy droga.
Za takie określenia poza Hydeparkiem powinien być ban.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 393 / 10 / 0
29 listopada 2017Maykel85 pisze:
Nie ma tak, zacznijcie scierwa pracować nad soba a nie leczyc narkomanie lekami, nie tedy droga.
A Ty kim niby jesteś ćpunie, żeby moralizować ludzi na forum dla narkomanów??? %-D

Co do pregabaliny to jej potencjał rekreacyjny jest jak najbardziej okej, akurat na mnie działa świetnie, mówie o dwóch dniach rekrecyjnego stosowania. Czuję się świetnie.
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2013 / 500 / 0
29 listopada 2017Maykel85 pisze:
28 listopada 2017misspill pisze:
Hola! Przecież pregabaliny NIE STOSUJE SIĘ DORAŹNIE! Zwróć uwagę, że znakomita większość userów bierze ją leczniczo i dzieli się swoimi doświadczeniami, podczas gdy znikomy procent eksperymentuje lub widzi przyjemność w ćpaniu tego leku na potęgę, robiąc to poza wskazaniami lekarza.
Może pisali to ludzie, którzy wymieniają euforie lub działanie psychoaktywne jako niepożądany efekt uboczny działania leku.

Swoją drogą to ciekawe, że baklofene nie powoduje prawie wcale tolerancji, a pregabalina buduje ją tak szybko. Chociaż w sumie z phenibutem jest tak samo.
  • 1360 / 179 / 0
@BetterThan, tez jestem cpunem, ale nie wpierdalam się już w nic, nie biore benzo, cos innego działającego na gaba czy opio dluzej niż 2-3 dni raz na 2-3tygodnie. Za wszystko przecież przyjdzie w zyciu zaplacic, nie da się bezkarnie brac lekow czy narkotykow. Wole się skuc majka czy oxy iv 2 dni porządnie raz na 2-3 tygodnie niż leciec w ciągu i brac tylko żeby skreta nie było. Tak samo z benzo, alkoholem czy pregaba. Biore na sportowo od ponad pol roku, poki co się udaje :-) . Kolejny raz nie dam się nabrać na żadne dragi w ciągu, za dużo bolesnych detoksow. Zwykle po pol roku brania na sportowo leciałem już non stop, obecnie od kwietnia udaje mi się nie leciec dluzej na jednej substancji niż 2-3 dni. Teraz wrocilem jeszcze 3 miesiące temu do treningow na silce i macie, diete trzymam, pracuje, wrocily stare zainteresowania. A w bana to mam wyjebane, poza tym to site for freedom jest, przynajmniej była.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 9 / 1 / 0
Czy pregabalina w dawce 75-150 zbija skutki uboczne kofeiny w postaci np. drżenia rąk?
Uwaga! Użytkownik iwantlivelifenow nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 1123 / 0
Nie.

misspillz.blogspot.com
  • 122 / 5 / 0
Patrząc na mechanizm działania pregabaliny przypuszczam, że może, ale nie musi uspokajać trzęsących się dłoni po kawie.
"Ułatwienie transmisji GABA-ergicznej sprawia, że możliwość pobudzenia komórki nerwowej oraz przewodzenia impulsów nerwowych w mózgu spada."
Benzodiazepiny usuwały w moim przypadku drżenie rąk po wypiciu kawy, więc pregabalina może zadziałać podobnie.

Edit: pomyślałam trochę i... ręce drżą po kawie przez wyplukanie magnezu i wapnia, zaburza to prace mięsni i skurcze miofilamentów.
Więc pregaba może tu nic nie zdziałać, ale jest szansa, że uruchomi inny mechanizm w/w i uspokoi dłonie.
pure madnessex-miosis
  • 3455 / 1123 / 0
Podobnie jak m.in. stabilizatory/leki przeciwpadaczkowe nie uspokaja drżących rąk. Natomiast benzodiazepiny czy leki przeciwparkinsonowskie jak najbardziej tak.

Wypłukanie magnezu następuje w przeciągu długiego czasu stosowania, a nie przy pojedynczej dawce! Bezpośredniej przyczyny powstawania drżenia nie znam.

misspillz.blogspot.com
  • 122 / 5 / 0
04 grudnia 2017misspill pisze:
Założyłam, że autor pytania ma nawyk picia kawy, skoro drżą mu ręce. Osoby, które mają mało magnezu są właśnie na to narażone. I takie, które są po prostu nadwrażliwe na działanie kofeiny, polegające na wypłukiwaniu magnezu... oraz jej wpływie na stężenie noradrenaliny i kortyzolu.

Pregabalina zwiększa poziom GABA, pośrednio, lecz zwiększa, więc ma działanie podobne do benzodiazepin. I to może przesądzić o działaniu uspokajającym trzesące się dłonie po kawie.
pure madnessex-miosis
  • 9 / 1 / 0
Ogólnie jestem osobą bardzo lękliwą więc podejrzewam że to coś z podwyższonym poziomem noradrenaliny. Kawę piję bardzo rzadko, 2-3 razy w miesiącu jak muszę się uczyć do późnych godzin. Wystarczy że zrobię kawę z nawet jednej łyżki i czuje się bardzo nerwowy. Odżywiam się dobrze i magnez/inne rzeczy mam uzupełnione. Myślicie że to coś z poziomem kortyzolu?

Żeby nie robić offtopu, zadam pytanie dot. pregabaliny. To normalne że w minimalnej dawce 75mg nawet po 10-12h, po krótkim wpatrywaniu się w obiekt zaczyna on falować i zmieniać kształty? Pod prysznicem w kompletnej ciemność widziałem na szybie mnóstwo kolorowych kropek(?), biorę od kilku dni 75mg i po nieprzespanej nocce czułem sie mocno kwasowo. Ogólnie coś tu śmierdzi LSD mi po tej pregabalinie %D

Uwaga! Użytkownik iwantlivelifenow nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.