Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
najlepszego na te święta i na cały rok. trzym się ciepło stary ćpunie
od axmana :-D
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
qiuru18 pisze:nie wiadomo, to jest po prostu nie praktyczne..wiem że są lizaki ale tabletki to nie wiem ....są to tabletki z fentanylem do rozpuszczania w buzi
ale nie ma ceny na mp.pl, tylko wzmianka, więc musieli to wycofać w przeciągu ostatnich 2 lat
ale jakby ktoś coś wiedział to niech napisze
A ty bandziorek, wiesz że wszystko co napisales dotyczy też Ciebie??]
wiem-bo to co pisze pisze zasadniczo odnosząc do siebie.W moim przypadku(mimo iż nie jestem fizycznie wjebanym)
z heroiną było mniej więcej tak
-ćpam-nie jestem wjebany-dalej nie-dalej nie-aż tu nagle-OJJJ... już chyba jestem.
Pewnie też tak to wygląda u wszystkich użytkownikach silnych opoidów.qiuru też się o tym przekona-chyba że postanowi uratować swoje życie-wysyłając mi te plasterki-skoro dla mnie ratunku już nie ma
Chętnie uratuje jakieś istnienie-utylizując te plastry-oczywiście w odpowiednim zakładzie utylizującym odpadki medyczne
http://leki-informacje.pl/indeks,show,2 ... ntora.html
EFFENTORA
ciekawy lek-wg tabelki która się tam znajduje lek dopuszczony do obrotu w PL-nie jest napisane na jaką recke-ale szczerze wątpie aby był na białą recke-gdyby tak było już za sobą miałbym intoksykacje tym środkiem
Gdyby ktoś go na białą rece wyrwał-prosze o PM'a z wzorem jak taką rece wypisać ;] :diabolic: ;]
szczerze wątpie aby był na białą recke
11. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,2 mg 4 tabl. Cephalon - - -
12. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,4 mg 4 tabl. Cephalon - - -
13. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,6 mg 4 tabl. Cephalon - - -
14. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,8 mg 4 tabl. Cephalon - - -
Dane z mp.pl. Właśnie nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony moją intrygancję budzi to że to jedyny lek fentanylowy z napisem Rp, zamiast Rpw; z drugiej strony większą intrygancją jest brak cen (trzy myślniki przy każdej pozycji) - czyżby lek wycofany?
Nie wiem jak tam wygląda u was metodyka ;) związana z kołowaniem różowych recept, ale jak ktoś będzie miał sposobność to niech zapyta lekarza ocb.
Ja gdzieś zdaje się miałem wykaz leków dostępnych w Polsce (taki lekarski skorowidz), ale obawiam się, że może być przestarzały. Jak coś będę wiedział to też napiszę.
aptekarzpolski hahahaha
Fentanylum]
Nic pan dr nie mówi, że wycofane, a nawet mówi, że to pierwszy taki preparat. Może ciężko jest dostępny, albo lubi siedzieć w GG na niewidocznym? Szukam dalej w każdym razie, bo jeśli jest na rp, to o kurwa
Pewnie też tak to wygląda u wszystkich użytkownikach silnych opoidów.qiuru też się o tym przekona-chyba że postanowi uratować swoje życie
Ale kontrastowo rozumiem po części opiatowców , gdy zarzucę coś stymulującego ....czuje się jak bym na nowo się urodził ,jak młody bóg ....jestem najlepszy mogę wszystko osiągnąć i wszędzie ,gdyby się dało to nawalał bym co dnia
wysyłając mi te plasterki-skoro dla mnie ratunku już nie ma
Mi się też tak wydaje. Substancje z wykazu I-N nie mogą chyba w ogóle być sprzedawane na zwykłe
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
widzisz ja natomiast mam dostęp do tanich stymulantów-też bardzo je lubie jednak od kiedy znam się z morfiną i heroiną stymulanty straciły dla mnie tą magie-i właściwie tylko kokaine zarzucam jak nie mam na zjeba jakiegoś opio-lub choć benzo-odkąd zaznałem kojącej mocy opio stymulanty(no poza kochaną kokainą)traktuje jak kawe-biore je kiedy ich potrzebuje(balety,jakiś melanż,nocne akcje..)jakoś przestałem traktować je jako narkotyki.
Choć oczywiście na dziką techno potańcówke ide z oczyma wyjebanymy jak żaba po porodzie-a nie słaniający się po użyciu opio
Jeszcze kilka miesięcy temu myslałem DOKŁADNIE tak jak Ty.
Gdybyś miał do wyboru tyle fantanylu albo majki/heroiny to wysłał bym Ci speeda znacznie,znacznie więcej niż 1gram-dorzucając do tego garść tablet i kupke jarania
Ja mysle że będe w tym gronie osób którym bardziej od fenta pasuje heroina-z racji swojego wejścia i łatwości popadania w nooda-ale też nie mogę tego być pewnym bo fenta nie brałem nigdy-może i lepszy jest od helu/morfiny-choć chyba działanie ma podobne w dużej mierze a nie ma wejscia zadnego-ot po prostu zaczyna działać-a herka jebie w dekiel momentalnie.Zresztą coś mi się wydaje że gdyby fent był aż tak zajebiście dobry już dawno byłby dostępny u dilerów obok heroiny-bo jest łatwy w produkcji(podobno)-i nie trzeba się pierdolić z uprawą maku,zbieraniem opium-izolowaniem z niego morfiny i pózniejszej acetylacji do heroiny-nie trzeba by opłacać całej zgrai celników/urzedników/prokuratorów-aby przewieść stuff przez pół swiata-aby na nim porządnie zarobić.Wystarczyła by chata,troche odczynników i jakiś chemik który ogarnął by tą reakcje-a koszt uzyskania fenta byłby niższy niż zakup hurtowej ilości heroiny-pozatym uzyskiwany był by on w miejscu docelowym-i nie trzeba by opłacać tylu pośredników(farmerów,policjantów,chemików,bandziorów z bronią itd).Więc ja akurat sceptycznie podchodze to tych info nt.przyjemności po tej substancji-gdyby tak było naprawde-zapewniam że grupy przestępcze już zajęły by się jego dystrybucją i produkcją-ale po prostu popyt jest pewnie zbyt niewielki i większość i tak by preferowało heroine ;]
chyba uzasadnienie jest wystarczające co??mimo wszystko nikt tego nie robi a heroina nadal jest najbardziej rozpowszechnionym opiatem więc jezeli wszystkie aspekty fenta przewyższają heroine dlaczego jest on tak niszowym narkotykiem??Napewno dlatego że od heroiny jest mniej przyjemny-i brak było by na niego zbytu.INNEGO POWODU TAKIEJ SYTUACJI NIE POTRAFIE DOSTRZEC.
Pewnie zaraz ktoś wyjedzie że problem byłby z dawkowaniem-dupa jasiu-i na to można by było znaleść sposób-np,małe sprasowane z jakimiś w miare rozpuszczalnymi w wodzie wypełniaczami tableteczki/kuleczki/grudeczki,lub podobnie jak w przypadku LSD(też działają dawki w mcg)nasączanie papierków w fentanylu.NP-300mcg.Można by je brać P.O-można by rozpuszczać w wodzie i pukać-można było by palić-albo nawet wsadzić sobie w odbyt.
Pozatym ćpuny w stanach się wkurwiają jak jest słaby hel(black tar)doprawiony fentem-twierdzą ze to oszustwo.
mimo wszystko fent nie jest powrzechnym narkotykiem a wg.tego co napisałem być powinien-WIĘC PYTAM DLACZEGO?
WIĘC PYTAM DLACZEGO?
bananax pisze:Osoby 'delektujące' się 10% heroiną i w polotach 70% amfetaminą mogą tego nie zrozumieć <_<WIĘC PYTAM DLACZEGO?![]()
-CO TO? 8-( ??
jedyną przyczyną tego stanu rzeczy jest właśnie fakt że heroina jest przyjemniejsza dla większości uzytkowników(zresztą nawet w wątky Hel vs Fent-większość osób woli hel)
Choć nie zaprzeczam srodek mnie bardzo ciekawi-i nie wiem w której części użytkowników znajde się ja jak już go stestuje-a to powyżej to takie moje dewagacje-ale chyba każdy przyzna mi racje że nie są one całkiem bezsensowne-bo jednak płynie z nich jakaś logika-wbrew temu co napisałeś przed chwilą.
PS.najlepsza feta jaką miałem okazje cpać miała86%siarczanu amfetaminy(wiem bo koleżka miał z nią przypał-i czytałem ekspertyze kryminalistyczną w akcie oskarżenia)
Było to już pare lat temu i od tamtej pory faktycznie nie trafił się stuff o podobnej"pizdzie"
:cheesy:
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.