Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
@porucznik
najlepszego na te święta i na cały rok. trzym się ciepło stary ćpunie
od axmana :-D
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 47 / / 0
Nieprzeczytany post autor: antekhrestos »
qiuru18 pisze:
są to tabletki z fentanylem do rozpuszczania w buzi
nie wiadomo, to jest po prostu nie praktyczne..wiem że są lizaki ale tabletki to nie wiem ....
pytałem o Effentorę, bo to jedyne źródło fnt na białą reckę

ale nie ma ceny na mp.pl, tylko wzmianka, więc musieli to wycofać w przeciągu ostatnich 2 lat

ale jakby ktoś coś wiedział to niech napisze
Uwaga! Użytkownik antekhrestos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
[quote="Marcelino"]

A ty bandziorek, wiesz że wszystko co napisales dotyczy też Ciebie??]

wiem-bo to co pisze pisze zasadniczo odnosząc do siebie.W moim przypadku(mimo iż nie jestem fizycznie wjebanym)
z heroiną było mniej więcej tak
-ćpam-nie jestem wjebany-dalej nie-dalej nie-aż tu nagle-OJJJ... już chyba jestem.
Pewnie też tak to wygląda u wszystkich użytkownikach silnych opoidów.qiuru też się o tym przekona-chyba że postanowi uratować swoje życie-wysyłając mi te plasterki-skoro dla mnie ratunku już nie ma %-D
Chętnie uratuje jakieś istnienie-utylizując te plastry-oczywiście w odpowiednim zakładzie utylizującym odpadki medyczne :gun:
http://leki-informacje.pl/indeks,show,2 ... ntora.html
EFFENTORA
ciekawy lek-wg tabelki która się tam znajduje lek dopuszczony do obrotu w PL-nie jest napisane na jaką recke-ale szczerze wątpie aby był na białą recke-gdyby tak było już za sobą miałbym intoksykacje tym środkiem %-D %-D
Gdyby ktoś go na białą rece wyrwał-prosze o PM'a z wzorem jak taką rece wypisać ;] :diabolic: ;]
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2010 przez bandzior83r, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 131 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bananax »
szczerze wątpie aby był na białą recke
Mi się też tak wydaje. Substancje z wykazu I-N nie mogą chyba w ogóle być sprzedawane na zwykłe recepty, nawet jeśli są w jakiś mieszankach... A co tu dopiero 800ug?!? :*)
[b]The Don Dada[/b]
  • 47 / / 0
Nieprzeczytany post autor: antekhrestos »
10. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,1 mg 4 tabl. Cephalon - - -
11. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,2 mg 4 tabl. Cephalon - - -
12. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,4 mg 4 tabl. Cephalon - - -
13. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,6 mg 4 tabl. Cephalon - - -
14. Rp Effentora tabl. podpoliczkowe 0,8 mg 4 tabl. Cephalon - - -

Dane z mp.pl. Właśnie nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony moją intrygancję budzi to że to jedyny lek fentanylowy z napisem Rp, zamiast Rpw; z drugiej strony większą intrygancją jest brak cen (trzy myślniki przy każdej pozycji) - czyżby lek wycofany?

Nie wiem jak tam wygląda u was metodyka ;) związana z kołowaniem różowych recept, ale jak ktoś będzie miał sposobność to niech zapyta lekarza ocb.

Ja gdzieś zdaje się miałem wykaz leków dostępnych w Polsce (taki lekarski skorowidz), ale obawiam się, że może być przestarzały. Jak coś będę wiedział to też napiszę.
Uwaga! Użytkownik antekhrestos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
[quote="aptekarzpolski.pl"]
aptekarzpolski hahahaha

Fentanylum]

Nic pan dr nie mówi, że wycofane, a nawet mówi, że to pierwszy taki preparat. Może ciężko jest dostępny, albo lubi siedzieć w GG na niewidocznym? Szukam dalej w każdym razie, bo jeśli jest na rp, to o kurwa %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Pewnie też tak to wygląda u wszystkich użytkownikach silnych opoidów.qiuru też się o tym przekona-chyba że postanowi uratować swoje życie
Mi to nie grozi ,gdybym miał do wyboru 20 plastrów fnt i 20g hery/majki czy 1g speeda ....to bym wybrał speeda bez zastanowienia ,taki mam na razie system wartości ..ogólnie do opioidów nigdy mnie nie ciągło ale ...że do stymulantów nie zawsze mam dostęp i kosztują sporo ...to zaciekawiłem się z braku laku opioidami ,do których mam dostęp praktycznie w zamian za słowo dziękuje
Ale kontrastowo rozumiem po części opiatowców , gdy zarzucę coś stymulującego ....czuje się jak bym na nowo się urodził ,jak młody bóg ....jestem najlepszy mogę wszystko osiągnąć i wszędzie ,gdyby się dało to nawalał bym co dnia
wysyłając mi te plasterki-skoro dla mnie ratunku już nie ma
Jeśli nigdy nie próbowałeś fnt ,to polecam nie zaczynać jak się nie zna tego uczucia to sercu nie żal...a fnt ma dość specyficzne działanie ....nietypowe dla opioidów ,i wiedzę że nawet uzależnia bardziej niż hel
Mi się też tak wydaje. Substancje z wykazu I-N nie mogą chyba w ogóle być sprzedawane na zwykłe
Podzielam zdanie kolegi ,nawet nie warto sobie robić nadziei
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 1384 / 14 / 0
:cheesy: :cheesy: :cheesy:
widzisz ja natomiast mam dostęp do tanich stymulantów-też bardzo je lubie jednak od kiedy znam się z morfiną i heroiną stymulanty straciły dla mnie tą magie-i właściwie tylko kokaine zarzucam jak nie mam na zjeba jakiegoś opio-lub choć benzo-odkąd zaznałem kojącej mocy opio stymulanty(no poza kochaną kokainą)traktuje jak kawe-biore je kiedy ich potrzebuje(balety,jakiś melanż,nocne akcje..)jakoś przestałem traktować je jako narkotyki.
Choć oczywiście na dziką techno potańcówke ide z oczyma wyjebanymy jak żaba po porodzie-a nie słaniający się po użyciu opio %-D
Jeszcze kilka miesięcy temu myslałem DOKŁADNIE tak jak Ty.
Gdybyś miał do wyboru tyle fantanylu albo majki/heroiny to wysłał bym Ci speeda znacznie,znacznie więcej niż 1gram-dorzucając do tego garść tablet i kupke jarania %-D
Ja mysle że będe w tym gronie osób którym bardziej od fenta pasuje heroina-z racji swojego wejścia i łatwości popadania w nooda-ale też nie mogę tego być pewnym bo fenta nie brałem nigdy-może i lepszy jest od helu/morfiny-choć chyba działanie ma podobne w dużej mierze a nie ma wejscia zadnego-ot po prostu zaczyna działać-a herka jebie w dekiel momentalnie.Zresztą coś mi się wydaje że gdyby fent był aż tak zajebiście dobry już dawno byłby dostępny u dilerów obok heroiny-bo jest łatwy w produkcji(podobno)-i nie trzeba się pierdolić z uprawą maku,zbieraniem opium-izolowaniem z niego morfiny i pózniejszej acetylacji do heroiny-nie trzeba by opłacać całej zgrai celników/urzedników/prokuratorów-aby przewieść stuff przez pół swiata-aby na nim porządnie zarobić.Wystarczyła by chata,troche odczynników i jakiś chemik który ogarnął by tą reakcje-a koszt uzyskania fenta byłby niższy niż zakup hurtowej ilości heroiny-pozatym uzyskiwany był by on w miejscu docelowym-i nie trzeba by opłacać tylu pośredników(farmerów,policjantów,chemików,bandziorów z bronią itd).Więc ja akurat sceptycznie podchodze to tych info nt.przyjemności po tej substancji-gdyby tak było naprawde-zapewniam że grupy przestępcze już zajęły by się jego dystrybucją i produkcją-ale po prostu popyt jest pewnie zbyt niewielki i większość i tak by preferowało heroine ;]
chyba uzasadnienie jest wystarczające co??mimo wszystko nikt tego nie robi a heroina nadal jest najbardziej rozpowszechnionym opiatem więc jezeli wszystkie aspekty fenta przewyższają heroine dlaczego jest on tak niszowym narkotykiem??Napewno dlatego że od heroiny jest mniej przyjemny-i brak było by na niego zbytu.INNEGO POWODU TAKIEJ SYTUACJI NIE POTRAFIE DOSTRZEC.
Pewnie zaraz ktoś wyjedzie że problem byłby z dawkowaniem-dupa jasiu-i na to można by było znaleść sposób-np,małe sprasowane z jakimiś w miare rozpuszczalnymi w wodzie wypełniaczami tableteczki/kuleczki/grudeczki,lub podobnie jak w przypadku LSD(też działają dawki w mcg)nasączanie papierków w fentanylu.NP-300mcg.Można by je brać P.O-można by rozpuszczać w wodzie i pukać-można było by palić-albo nawet wsadzić sobie w odbyt.
Pozatym ćpuny w stanach się wkurwiają jak jest słaby hel(black tar)doprawiony fentem-twierdzą ze to oszustwo.
mimo wszystko fent nie jest powrzechnym narkotykiem a wg.tego co napisałem być powinien-WIĘC PYTAM DLACZEGO?
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2010 przez bandzior83r, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 131 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bananax »
WIĘC PYTAM DLACZEGO?
Osoby 'delektujące' się 10% heroiną i w polotach 70% amfetaminą mogą tego nie zrozumieć <_< %-D
[b]The Don Dada[/b]
  • 1384 / 14 / 0
bananax pisze:
WIĘC PYTAM DLACZEGO?
Osoby 'delektujące' się 10% heroiną i w polotach 70% amfetaminą mogą tego nie zrozumieć <_< %-D
no własnie to powinien być powód dla którego fent-powinien być łatwiej dostępny na czarnym rynku niż heroina-ja wiem że kazda sroka będzie bronić swojego ogona-ja napisałem nie wiem bo fenta nie brałem-ale jakaś przyczyna tego musi być-skoro fent jest tak cudowny i wspaniały-już dawno dostępny byłby na czarnym rynku.A nie jest-sposob produkcji jest od helu DUŻO prostszy,nie trzeba babrać się z makami itd.a jednak fenta ćpają tylko Ci co mają do niego dostęp-i zaden dil nie proponuje fentanylu-a wręcz wyszczerzy oczy i zapyta:
-CO TO? 8-( ??
jedyną przyczyną tego stanu rzeczy jest właśnie fakt że heroina jest przyjemniejsza dla większości uzytkowników(zresztą nawet w wątky Hel vs Fent-większość osób woli hel)
Choć nie zaprzeczam srodek mnie bardzo ciekawi-i nie wiem w której części użytkowników znajde się ja jak już go stestuje-a to powyżej to takie moje dewagacje-ale chyba każdy przyzna mi racje że nie są one całkiem bezsensowne-bo jednak płynie z nich jakaś logika-wbrew temu co napisałeś przed chwilą.
PS.najlepsza feta jaką miałem okazje cpać miała86%siarczanu amfetaminy(wiem bo koleżka miał z nią przypał-i czytałem ekspertyze kryminalistyczną w akcie oskarżenia) %-D
Było to już pare lat temu i od tamtej pory faktycznie nie trafił się stuff o podobnej"pizdzie"
:cheesy:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.