Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 694 / 7 / 0
miałeś przewagę
"sadzonki"

jak sie chce w kukurydzy, to jasne= mozna
kilka stron wczesniej jakies wiesniaki opisywali jak sie z tym pierdolić, by to wyrosło
Uwaga! Użytkownik snooze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
Ja Ci kurwa dam wieśniak ! :D
Moje już puszczają 1 parę listków musiałem poprzerywać bo rosły gdzieniegdzie jak rzeżucha :D Na skraju pola bardzo ładnie rosnął tylko muszę tam odchwaścić.
  • 510 / 6 / 0
W końcu zacząłem siać na porządnie. Dzisiaj poletko 4 x 5 m obsiałem ( a przy okazji 7x konopie indyjskie), a jutro ruszam dalej :D
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
Gdzie to zasiałeś ? Prosiłbym o podanie dokładnej lokalizacji przypilnuję Ci tego :D
Uważaj na chwasty na moim poletku rosły z prędkością błyskawicy więc poświęciłem stare nożyczki wbijałem w ziemie przy samym chwaście i ucinałem go jak najbliżej korzenia wtedy trochę mu zajmie odrastanie. Wyrywanie chwastów narazie nie ma sensu , za dużo maczków koło nich a są słabo ukorzenione , jak wyrwałem 1 uciążliwego chwaściora automatycznie unicetwiłem kilka maków.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013 przez chlorekturbokofeiny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 343 / 6 / 0
Ten pomysł z kukurydzą jest dosłownie epokowy, ale boję się, czy nie wyskoczą jakieś szczegóły, które uniemożliwią nasz zamiar. Kukurydza ma kilka rewelacyjnych plusów- rośnie bardzo długo, więc zbiera się go jesienią, czyli nasz mak będzie miał czasu aż za dużo aby zdążyć urosnąć; też pola kukurydzy są przeogromne, często na odległość całego horyzontu, więc można łatwo ukryć nasze stanowiska, tym bardziej, że kukurydza jest bardzo wysoka:-) Te wszystkie okoliczność sprawiają, że gdy kukurydza już wyrośnie na parę centymetrów, to można wejść hen daleka w pole i zrobić tam kilka poletek makowych. Wg mojej wyobraźni, to poletka powinny być daleko w głąb pola, bo musi być ono niewidoczne. A poletko na mak powinno tak być przygotowane, że wyrywamy kukurydzę, ale nie zupełnie! Czyli zostawiamy kilka kukurydzy w obrębie naszego stanowska, aby maskowały one nasze stanowisko makowe. Te stanowisko powinny być też nie za duże! Lepiej aby było ich więcej, ale nie za duże. Dobrze by było też, aby najpierw wysiać nasiona na tylko pobieżnie przygotowane stanowiska, a kukurydzę wokół wyrywamy dopiero wtedy, gdy nasiona maku osiągną już kilka centymetrów.
.

Nawet gdyby jakimś cudem wiedzielibyśmy już wcześniej, że na danym obszarze będzie rosła kukurydza, to i tak tam nie możemy siać maku w tym samym czasie co kukurydza, bo mak rośnie dużo szybciej i doszło by do takiej sytuacji, że na polu wyrosły by okazałe krzaki maku z wysokimi i z dużymi białymi kwiatami widocznymi z daleka, a wokół rosła by kukurydza wielkości trawy.
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
Jak obczaje pol z kukurydzą to sprawdzę jak rosnął w tym maczki.
Obecnie na skraju pola rosnął bardzo ładnie tylko nie wiem co jest tam zasiane. W miejscu gdzie wysiałem najwcześniej już są ładne 3 - 4 cm roślinki niektóre wyglądem przypominają już dorosły mak.
Na głównym spocie mniejsze ale pare zwyrodniałych gigantów się trafiło dałem im nawozu mam nadzieję że nie za dużo i nie spaliłem ich to by było straszne :( Jutro skontroluje skutki mojego nawożenia.

Czy rośnie kukurydzaczy czy coś innego można łatwo sprawdzić , rozgrzebać trochę ziemi na polu i widać co zasiane ziarna kukurydzy chyba każdy rozpozna.
  • 44 / 1 / 0
potrzebuje kilku rad od osoby doswiadczonej w sianiu, wiec jesli ktos moglbyposwiecic chwile, prosze na pw ;)
  • 669 / 10 / 0
Pisz na forum a nie przez PW. Poza tym lepiej poczytaj ten temat, nie sądzę aby Twoje pytania były wyjątkowe.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 343 / 6 / 0
Czy ktoś wie, jak wysoka jest już kukurydza? Bardzo podoba mi się pomysł sadzenia wśród kukurydzy
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 669 / 10 / 0
Zważ, że kukurydzę na ogół sieje się na przełomie kwietnia i maja gdy temperatury mamy >8 st. C przez większą część doby. Jeśli nie wiesz kiedy była posiana to musisz tam iść sam zobaczyć. Przypuszczalnie w okolicach połowy czerwca będą pierwsze opryski na dwuliścienne - warto uważać.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
ODPOWIEDZ
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.