Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1100 / 273 / 0
wiedzieliscie, że w Beninie wyszła seria znaczków z grzybkami ?
BENIN-1996-Sc877-883-FLORA-MUSHROOMS-SET-OF-6.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 4 / 0
W jaki sposób szukacie odpowiednich łąk/pastwisk? Jazda po okolicznych wsiach, mapy duckduckgo?
Wyczekuję tego sezonu i obawiam się wciąż, że mam za mało terenu do sprawdzania(1 spora łąka i dwie niewielkie).

Są tu osoby, które znajdują łyse na zwykłych łąkach, na których nie wypasają się żadne zwierzęta? Nie bardzo mam dostęp do pastwisk.
  • 151 / 67 / 0
@up
Ja bym szukał tam gdzie kręcą się sarny tudzież inne dziki. Ważne żeby było dużo kup, łysiczki inaczej nie rosną.
Podobne wszystkie grzyby psylocybinowe rosną na gównach/śmieciach/kompoście czy to w Polszy czy Meksyku
Uwaga! Użytkownik Iacobus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1692 / 1040 / 7
Zdaję sobie oczywiście sprawę, że zwolennicy grzybów zawsze, bez względu na wszystko będą je gloryfikować – jestem obiektywna, ale... Nie ukrywam jednak, że podobają mi się te wszystkie teorie na temat wpływu psylocybiny na neuroplastyczność mózgu, a konkretniej jej wpływu na... Ewolucję. Człowiek pierwotny, poszukujący pożywienia, w zwierzęcych odchodach znajduje grzyby psylocybinowe, które zjada (niefartownie zjadł pewnie też takie, które przyniosły kres jego życiu). Między innymi dzięki temu, że psychodeliki (ogólnie) – co zostało udowodnione – pomagają w nawiązywaniu nowych połączeń neuronowych w mózgu spowodowało, że mózg człowieka pierwotnego zaczął ewoluować, zmieniać się i powiększać, w efekcie przynosząc poszerzony zakres świadomości, co przynosi oczywiście tylko korzyści.

Jak wspominałam – to tylko takie luźne refleksje. Podkreślam, żeby się zaraz fanatycy naukowych opracowań nie zaczęli pocić 😉
Uwaga! Użytkownik CATCHaFALL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3497 / 742 / 9
Czyli przeżyją tylko Ci, którzy rzeźbią w gównie.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 4 / 0
15 września 2021Iacobus pisze:
@up
Ja bym szukał tam gdzie kręcą się sarny tudzież inne dziki. Ważne żeby było dużo kup, łysiczki inaczej nie rosną.
Podobne wszystkie grzyby psylocybinowe rosną na gównach/śmieciach/kompoście czy to w Polszy czy Meksyku
Hmm dałeś mi teraz taki mały pomysł. Mam jedną dużą łąkę blisko domu. Jakby dostarczyć jej kompost, to myślisz, że sprawdziłoby się to?
  • 2532 / 602 / 0
@CATCHaFALL Stoned ape theory by Terence Mckenna :extasy:
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 151 / 67 / 0
15 września 2021Anhedonik pisze:
15 września 2021Iacobus pisze:
@up
Hmm dałeś mi teraz taki mały pomysł. Mam jedną dużą łąkę blisko domu. Jakby dostarczyć jej kompost, to myślisz, że sprawdziłoby się to?
Nie, bo nie ma tam grzybni (najprawdopodobniej). A geny łysiczek nie wezmą się z powietrza.
Uwaga! Użytkownik Iacobus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1692 / 1040 / 7
@Atropolamine dokładnie tak! 😊
  • 1195 / 223 / 32
14 września 2021hval pisze:
Klamn, a ty?
Dałem w cudzysłowie podświetlenie, ty nie dałeś.
Skoro wiesz, to czy pasuje lepiej określenie "wystawaly z tłumu"?
Jeśli wiesz jak to określić, to zarzuć celniejszym słowem.

A co do tego Klamn może i masz racje, może mi sie przewidziało... Chociaż, jednak bym dyskutował. Za płytko myślisz. Te "kolory pastelowe" i wyostrzenie widoku zrobiło robote (słońce które zbliżało sie ku zachodu i sprawiało że trawa lśni), a do tego ta dziwna perspektywa "widoku z góry".

"Grzybowa siła", "połączenie z grzybnią", jakieś mistyczne rzeczy.
Czytaj ze zrozumieniem.
Luzik. Po tym jak piszesz i jakie pytanie zadałeś założyłem, być może niesłusznie, żeś kolejny wykręt od wielkiego grzyba ;)
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.