Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4 / / 0
Znowu 2 godzinki i we dwóch uzbieraliśmy 280 łysic ;).
W łódzkim jeszcze nie myślą o końcu sezonu.
  • 20 / / 0
42 sztuki zebrane w niedzielę nie podrosły jednak.
  • 104 / / 0
Lubuskie 1,5h 31 Łysic, to koniec tego pięknego sezonu ;)
Po ususzeniu tych "31" jedna łysica, a dokładnie jej kapelutek przybrał bardzo niebieski kolorek ;>
http://zapodaj.net/a0ef609278791.jpg.html
pewnie dużo PSYLOCYBINKI <MNIAM> %-D
  • 104 / / 0
Przyjrzyj się ;) Taki trochę jasny ten niebieski bo flash rozjaśnił, ale serio niebieski ;)
Zauważyłem, że teraz w tej opadniętej, przygnitej, wysokiej trawie już niewiele się znajduje, jednak najwięcej łysic jest teraz paradoksalnie w niskiej trawie, wybijają się ponad nią i nie trzeba grzebać w trawie na kolanach, więcej znajdowałem chodząc i szukając błyszczących złotawą barwą kapeluszy....
  • 133 / / 0
Mazowieckie 28 sztuk w dwie osoby, zakończenie sezonu, łącznie w tym roku jakieś 1000 sztuk całkiem niezle :-D
3D w HD
  • 40 / 3 / 0
Tydzien temu 300 sztuk w 2 h, wczoraj bylem pojedyncze sztuki tylko byly.
Mysle ze jeszcze bedą, jest stosunkowo cieplo i wilgotno w cholere.
  • 1392 / 12 / 0
salvinorin pisze:
Zauważyłem, że teraz w tej opadniętej, przygnitej, wysokiej trawie już niewiele się znajduje, jednak najwięcej łysic jest teraz paradoksalnie w niskiej trawie, wybijają się ponad nią i nie trzeba grzebać w trawie na kolanach, więcej znajdowałem chodząc i szukając błyszczących złotawą barwą kapeluszy....
Nie paradoksalnie, a standardowo. Im późniejsza pora roku (więcej wilgoci, mniej słońca i ciepłych dni), tym w niższych trawach rosną grzyby. Jest to naturalne zjawisko, powtarzające się co roku.
  • 291 / 1 / 0
salvinorin pisze:
Zauważyłem, że teraz w tej opadniętej, przygnitej, wysokiej trawie już niewiele się znajduje
No nie wiem. Ze 2 tyg temu byłem ostatnio i właśnie w takiej trawie znalazłem najwięcej. Było dużo trudniej dostać się do gleby i grzybów, ale się opłacało. Jakieś 2-3 gramiki jeszcze wpadły.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.