Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1327 / 268 / 0
19 grudnia 2025oooizneb pisze:
czy to wina odstawienia duloksetyny czy doszczętnie rozjebanej serotoniny??
dulo
ja bym na twoim miejscu brał jeszcze 30mg przez jakis czas, ale ja nie jestem lekarzem
a pozniej na pół tabsa albo odstawic i wtedy,
1,5tyg to malo a 90mg dulo to duzo, wydalana jest szybko z orgasnizmu i dla niego to ogromny szok, moze potrzebuje wiecej czasu
no i narzady tez sobie czillują po pregabie "daj im spokój" %-D (zart)

@kwasiarz
no kurde wszystko Ci tu może pomóc TROCHĘ chyba (tylko nie naraz) oprócz MPH oczywiście %-D a klonidyna nie wiem co to jest, tylkoo ja bym wybrał jedno - albo kilogram inozytolu albo lek, nac na propsie
agomelatyna, ciekawi mnie ten lek ale nvm %-D skad masz, na sen?
jak brałeś długo i dużo ssri i odstawisz nagle to nic Ci nie pomoże raczej, to nie suplement
po ssri będziesz miał raczej lekkie dolegliwości spokojnie - to moje zdanie

dulo i sertraline bralem btw, dulo 60mg nawet z pregabą jednocześnie też - spoko działanie u mnie

po sertralinie mialem tylko prady (brainzapsy?) jak poruszalem oczami kilka dni, bardziej wkurwialo niz bolalo, moze ponad tydzien
nie pamietam aby cos jeszcze strasznego dokuczalo, moze oslabienie 🤙
  • 95 / 5 / 0
Ja brainzapy miałam po fluoksetynie odstawionej nagle, dlatego jeśli leczymy się dłuższy czas lekami z tych grup powinniśmy zejście z nich konsultować z lekarzem prowadzącym, aby uniknąć nieprzyjemnych efektów odstawiennych, które może skrętem nie są, ale potrafią być dokuczliwe. O dziwo jak dużo osób narzeka na sertralinę, tak ona mi służy, a i odstawienie jej nie powoduje jakiś konwulsji.
  • 130 / 12 / 0
U mnie ostatni raz zażyta dawka Sertry była w Środę tydzień temu 25 mg . W weekend wzięta emka , liczyłem ze będzie git . Emka się w pełni nie rozkręciła a ja zostałem wypruty z serotoniny do spodu . W poniedziałek wielki dół , płaczliwość . Nie wiedziałem jak się ratować , wypiłem odrobine alkoholu . Wtedy łzy dopiero poleciały . Dziś siedzę i myśle dalej czy to dobry pomysł , bo odstawiłem ze względu na to , że ćpam i to nie ma sensu . A nie potrafię teraz przestać . Moja sytuacja jest nie kolorowa . Pol miesiącu nie pracuje , mieszkam u znajomego . Nie widzę żadnych perspektyw i jest beznadziejnie . Ratuje się tryptofanem od wczoraj w dawcę 1300mg .Mam nadzieje ze nie będę myślał ze leki mi tylko pozwolą i pomogą ruszyć z miejsca . I ta rozłąka z sertra po 3 latach wyjdzie na dobre .
Dziś się użalam nad sobą jest w miarę , ale uciekam w pregę .
  • 542 / 20 / 0
@hubii no ja receptory regeneruje i taki stack leci od ostatniego ciagu i z każdym dniem coraz lepiej. Cały zestaw jest przemyślany działa w synergii ze soba.
klonidyna dobrze działa na uboki po metylofenidacie, noradrenalinę stabilizuje. Takie dawki inozytolu dlatego, że zostały medycznie udokumentowane w działaniu w porównaniu do SSRI nawet. I taka dawka 12-18g działa na lęki, nastrój, nerwice ,natręctwa, depresję. Ja niestety całe życie wracam do tych zjebanych SSRI i teraz myślę zrobic inaczej. Pokładam nadzieje w szafranie i inozytolu ewentualnie gdybym czuł się gorzej zamiast wracania do SSRI bo chce normalnie zacząć czuć.

Agomelatyne i wszystkie leki mam od mojego psychiatry. Tak, biorę agomelatyne na sen, na mnie spoko działa. Nie zamula. Nie lubię zamulaczy typu trazodon itp.

@Bezniku nie wiem w jakim stanie jesteś ale jak już odstawiłeś ja bym polecił Ci ekstrakt z szafranu(standaryzowany w dobrej dawce jak chcesz się poradzić napisz na PV bo upatrzyłem bardzo dobry) on działa podobnie do SSRI ale bez tych ubocznych skutków + inozytol(poprawia wrażliwość receptorów na serotoninę) + ew 5htp/l tryptofan w celu uzupełnienia zapasów serotoniny. Powinno pomóc. Chujowo że emke wrzuciłeś jak jeszcze receptory nie zupregulowaly się bo trochę byś poczekał trochę i zaczal by się ten proces tzn odblokowałyby się po sertralinie, zaczęłyby wychodzić stopniowo i powracać do stanu w którym reagują na serotoninę tzn powróciłyby emocje, nastrój, regulacja snu itd za co serotonina odpowiada. Ale przysmażyłeś je i schowały sie jeszcze głębiej taka funkcja obronna mózgu żeby się nie spaliły receptory, tylko niestety w takim stanie dopamina jeszcze wpierdala się w te receptory serotoniny gdy są one zablokowane przez ssri jeszcze i je przez toksyczność niszczy. Może być chwilowo gorzej po odstawieniu SSRI a po przysmażeniu MDMA wydłużyłeś sobie powrót do lepszego stanu. Nie oceniam ale nawet euforii z tego brak było, o wiele lepiej byś wyszedł na tym jakbyś wrzucił emke gdzieś minimum po 4 tyg od odstawienia. Ale przy 3 letnim braniu te receptory zanim się przeprogramują żeby reagować na MDMA jak wcześniej to proces gdzieś od 3 do 6 miesięcy.
Jakbyś chciał podejść kompleksowo to suplementacja Omega3 (najlepiej 1g EPA i 1g DHA dziennie), cynk, metylowane witaminy z grupy B. Zamiast pregi/ benzo zestaw wyciszający bez zamuły L-teanina do 600-800mg dziennie, Glicynian magnezu do 800mg dziennie.
  • 1327 / 268 / 0
możliwe, że "nie czujesz" bo walisz nootropy, ktyóre tworza dużo acetylochopliny i jesteś "czujny" ciągle szukasz info ciągle jakichs, ciężko stwierdzic, cdp-cholina też ma status leku chyba nawet %-D , urydyna też tworzy acth, to silne nootropy tamte też chyba już nie pamietam czy to p;rekursory dopaminy nie chce mi sie patrzec, juz nie bede liczyl ile lekow bierzesz twoja sprawa też kiedyś tyle brale4m i nikt mi nie byl w stanie przetlumaczyc

plus dla niego za agomelatyne (pochodna melatoniny), ale i tak wydaje mi sie ze zwykla melatonina, ktora powstala sama tak a nie inaczej miliard lat temu, jest lepsza,
ale ten lek też może dawać radę, nie wiem
i oczywiscie nie przesadzal bym z dawką dla obydwóch:
https://nwim.org/melatonin-why-less-is-more/

ja tez od czasu do czasu sie nawpierdalam czegos, nie jestem swiety hehe 🤓😈
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.