Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
22 maja 2021cbsz pisze: @Grubejazdy nawet przez to że jesz je z pizzą to tak. jeżeli będziesz jadł pizze 2h to będzie miało znaczenie jeżeli będziesz ją jadł 20 minut to nie będzie to miało większego znaczenia. i tak bodyload będzie wydłużony bo żołądek będzie się zabierał stopniowo za to co zjadłeś a nie od razu za grzyby. co innego jakbyś zjadł grzyby same na pusty żołądek. spróbuj zjeść w miarę szybko i zobaczysz sam.
ja wczoraj po grzybkach miałem trochę zjazd, nie wiedziałem co ze sobą zrobić, byłem zmieszany, trochę zlękniony ale to trwało z 15 minut, wróciła chichrawa i zapomiałem że był lekki zjazd. nie dziwne w sumie, taka dawka serotoniny dla mózgu to ostry kopniak, psychika miała prawo być zmęczona.
-----------------------------------------------
zebrałem właśnie moje GT, blaszki powinny być ciemne czy jasne? pytam bo chcę zrobić odcisk a jasna barwa mi podpowiada że nie ma zarodników
Scalono posty użytkownika. - {owerfull}
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
22 maja 2021Grubejazdy pisze:Ale właśnie nie 2 godziny bo jak już działają to się nie dokłada a mi chodzi o powolne jedzenie zanim zaczną wchodzić i jaki to ma wpływ np. jedzenie pizzy z pół godziny czy cos22 maja 2021cbsz pisze: @Grubejazdy nawet przez to że jesz je z pizzą to tak. jeżeli będziesz jadł pizze 2h to będzie miało znaczenie jeżeli będziesz ją jadł 20 minut to nie będzie to miało większego znaczenia. i tak bodyload będzie wydłużony bo żołądek będzie się zabierał stopniowo za to co zjadłeś a nie od razu za grzyby. co innego jakbyś zjadł grzyby same na pusty żołądek. spróbuj zjeść w miarę szybko i zobaczysz sam.
ja wczoraj po grzybkach miałem trochę zjazd, nie wiedziałem co ze sobą zrobić, byłem zmieszany, trochę zlękniony ale to trwało z 15 minut, wróciła chichrawa i zapomiałem że był lekki zjazd. nie dziwne w sumie, taka dawka serotoniny dla mózgu to ostry kopniak, psychika miała prawo być zmęczona.
Jest też spore ryzyko, że wolno zjedzone 5g z pizzą zadziała słabiej niż 5g zjedzone po bożemu, znaczy bez pizzy i na pusty żołądek. Pierwsza porcja zacznie działać, tolerancja wystrzeli w górę, trip się zacznie, a w Twoim żołądku ciągle będzie się trawiła psylocybina, która już ci nie wejdzie w mózg.
A, no i to nieprawda że grzybów się nie dorzuca. Można dorzucać. Dorzucenie grzybów na peaku przedłuża działania, tylko trzeba być w stanie je zjeść, a to się nie zawsze udaje...
Zrobisz jak uważasz, ale IMO pizzafliping jest bez sensu. Zjedz te grzyby normalnie i przeżyj sobie fazę, a pizzę wrzuć jak już zejdą.
Tyson od zawsze był jednym z najbardziej nieustraszonych ludzi na świecie – podczas swojej kariery w wadze ciężkiej, nokautując przeciwników z prawa, jak i z lewa, czy chociażby... Odgryzając kawałek ucha Holyfield'a.
Cały ten czas prowadził jednak najważniejszą z walk i to każdego dnia – z samym sobą.
Głos w jego głowie niejednokrotnie zachęcał go do popełnienia samobójstwa. Stwierdził, że wszystko się zmieniło, kiedy zaczął używać grzybów jak i innych psychodelików.
Powiedział: "Kiedy sobie myślę gdzie byłem nie tak dawno temu – prawie martwy – a gdzie znajduję się obecnie... Czyż życie to nie jeden wielki, piękny trip?"
Mike obecnie mocno wspiera Wesanę – naukową organizacje zajmująca się badaniami nad używaniem psylocybiny w terapii i walczy o to, aby była ona legalnie dopuszczona do publicznych eksperymentów.
Eksperci do spraw zdrowia oczywiście odradzają używanie grzybów w tych celach na własną rękę, blablabla
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
20 maja 2021Grubejazdy pisze: Siema ćpuny z forum mam taką akcjie na którą nie znalazłem odpowiedzi w necie a się mi przyda .
Wiem że nie dokłada się grzybów psychodelicznych w trakcie tripu mam zamiar zjeść pizzę z 5g każdy innego gatunku i z innego miejsca i zastanawiam się czy jak będę jadł pizzę wolno np. co 3 minut kawałek i tak do końca pizzy to czy będzie mi wolniej wchodzić ?
Czy te odmiany aż tak bardzo różnią się mocą, czy coś było z nimi nie tak?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.