Po Eva Vanuatu, którą spożywam, nie miałem ani razu negatywnych odczuć - nawet w połączeniu z GABA-ergikami, a powiem więcej. Obniżyłem dawkę Kava Kava do dwóch łyżeczek od herbaty wrzucone do woreczka bawełnianego, zawiązanego. Zalazłem letnią/ciepłą wodą i ugniatałem tyle ile uznałem za słuszne (ile mi się chciało). Potem powoli wypijam tę zawiesinę, a woreczek wrzucam do szklanki z wodą i zostawiam na cały dzień, potem powtarzam czynność przed snem, by wyciągnąć maximum z tej Kava Kava.
Doskonale relaksuje, szczególnie w upalny dzień. Do tego zapodane krople walerianowe w ilości jednego pozytywnego łyka (nie mam pojęcia ile to ml, bo przy dwóch łykach jest sennie, a nie bawiłem się w miarki). W takiej dawce działa synergistycznie. Można ofc spożyć Kava Kava w normalnej dawce kilkunastu gramów, ale przede wszystkim:
- można "mikrodozować" w celach zdrowotno/relaksujących
- obecnie jest to drogi środek i opakowania od vendora, mają po 50g, więc na 1,5 raza by starczyło, co rozumiem jako bezsens
- świetnie działa w miksach z innymi substancjami m.in. 1mg lorazepamu lub olejek lawendowy, tak jak pisałem powyżej: waleriana, melisa
Nie warto kupować produktów od nieznanych sprzedawców. Mogą oni nie tylko wprowadzać własne produkty (opakowania) z trefną Kava Kava, ale też podszywać się pod renomowane firmy sprzedające "Noble" "Premium" itd. Ja mam obecnie jednego ulubionego vendora, ale o tym to już rozmawiamy w dziale Sprzedawcy+
Dodano akapity -- 909
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.