Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 702 / 58 / 0
^ zawsze wszystko na opak. Powodem kaca jest jego metabolit aldehyd octowy.

Brał ktoś te specyfiki 2KC itd działa to ? w jakim stopniu? warte swojej ceny?
  • 8103 / 906 / 0
27 grudnia 2017Stteetart pisze:
Rosol przy duzej ilosci alko wydluzy jego metabolizm.
W tym eliminacje.

Pisalem juz:
- odwodnienie
- hipoglikemia (niedocukrzenie)
- wypranie z mineralow
- brak potasu

Glowne problemy kaca.
odwodnienie - pic duzo wody
hipoglikemia - zjesc lyzeczke-dwie cukru
wypranie z mineralow -izotonik
brak potasu- multiwitaminy
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 9298 / 1806 / 2
[mention]ujebany[/mention] standardowe bledy...
Cukier pomoze na krotko.
Woda ma zbyt mala osmolalnosc komorki jej nie zatrzymaja.
Wiekszosc izotonikow tez ma zbyt niska osmolalnosc- bodaj 3-4 sie nadaja.
Wiekszosc z nich zawiera potezne ilosci cukru.

Multiwitaminy- przyswajalnosc na poziomie 20%... Plus fakt ze w wiekszosci multiwitamin skladniki sie wykluczaja lub sa w zawrotnych ilosciach 1mg (a potrzebne jest np 20mg)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 760 / 68 / 0
Zależy czy jest to "zwykły kac" czy objawy abstynencyjne ponieważ wtedy postępowanie jest zgoła inne :-)
Na zwykłego kaca polecam produkty tylko apteczne:
- elektrolity w dawce x3 niż zalecane (i tak doustnie przyswoi się może połowa a nawet nie)
- glukoza w żelu (taka wyciskana jakby batonik)
- rozpuszczalny Mg (zwykła tabletka jest kiepsko przyswajalna i obciąża zmasakrowany żołądek)

A później delikatne posiłki nieobciążające trzustki ani wątroby :-)
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 9298 / 1806 / 2
Napisz forme magnezu.. Tlenek? Chlorek?
Organiczne sole maks ok 40proc (a i to pod warunkiem dostarczenia z np wapniem w odpowiednich proporcjach).
Nieorganiczne mozesz od razu wrzucic do kosza.

Glukoza w zelu- sam cukier. Kosz.
Wchodzić i głosować
  • 760 / 68 / 0
Stteetart - o ten sam cukier w glukozie właśnie chodzi. Łatwo przyswajalny "strzał" energii w mózg, który potrzebuje bodźca do podjęcia innych działań.
Pamiętaj, że rozmawiamy o zwykłym kacu a nie objawach abstynencyjnych po ciągu.
Mg jakikolwiek byleby rozpuszczalny bo i tak elektrolity powinny załatwić sprawę.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 9298 / 1806 / 2
Cukier pomoze na krotko.
Kwasny odczyn cukru (slodki jest smak- ph kwasne) dobije resztki witamin.
Krotkoterminowe spojrzenie na problem nie rozwiaze kwestii.
Raczej ja zagmatwa i kace beda coraz wieksze.

"Jakikolwiek" magnez nie przyswoi sie w normalnej dawce- bezsensu.

Ja teraz testuje imbir i glutamine.
Jest calkiem niezle.
Do tego osolony sok pomidorowy ;)
Ja juz nie pamietam co to kac.
Do tego ofcors dobre jedzonko i wody o mineralizacji przewyzszajace muszynianke.
Wchodzić i głosować
  • 546 / 13 / 0
mam takie szybkie pytanie- popilem w wekend na weselu kumpla i nie mialem zadnego benzo- we wtorek skolowalem na sen 2mg klona ale dzisiaj jeszcze czuje lekkie kołatanie serca, czasami taki płytki oddech ( chociaz pewnie część tych objawów sobie wmawiam), obniżony nastrój itd-przyszła dzisiaj paczka klonow i Bromazepam- i teraz wzialem 18 mg bromka i dziala cos słabo -jest sens dozucic w mixie klona? Dodam ze benzo biore dość często więc oprócz objawów odstawienia alko (bo pilem tylko 2 dni) mogą to byc objawy odstawienia benzo! Dorzucic bromka czy jednak dwójke klona ? Nic sie nie stanie jak to zmieszam?
Co do powyzszych postów to zamowilem kiedys sobie płyn wieloelektrolitowy czyli tzw kropłowkę ale piłem to a nie w żyłe i znajomy lekarz powiedzial mi ze wchłonęło się moze 5 % ! To samo z glukozą - ja mialem taką w torebkach i wiele nie pomagała a co do magnezu to zadne tlenki czy węglany- tylko chlorki, cytriany czy mleczany !
  • 64 / 4 / 0
Ja polecam przed pójściem spać wypicie Przynajmniej 0,5l wody i do tego wit. C (która rozklada alko) minimum 2g (ładowałem 5 zazwyczaj) + witaminki i minerały. Kac nie straszny po tym zestawie.
  • 760 / 68 / 0
klona śmiało możesz dorzucić

ODPOWIEDZ
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.