uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 1100 / 273 / 0
działają, odpaliłem takiego bieda growboxa, bo dostałem takie ledy, dołożyłem świetlówkę z zimnym światłem, bo akurat miałem i coś to nawet rośnie, do podchowania sadzonek się nadadzą. Co więcej, nawet coś to kwitnie, ale bardzo słabo pachnie. Z jednej strony to plus, bo mniej przypałowo, z drugiej, wiadomo. Nie chcę tu wywoływać bynajmniej dyskusji na temat sensowności takich zabaw, zdaję sobie sprawę jak bardzo są low-tech. Niemniej, jest to ciągle super zabawa, a nawet w kategoriach ekonomicznych w pewnym stopniu się kalkuluje. Ale to już nie ten wątek.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12588 / 2437 / 0
Nie chcę się drapać po nie swoich jajach, ale czemu kwitnących już roślin na out'a nie przeniesiesz? Te "bieda" lampki nie zapewnią nawet namiastki tego, co dałoby im słońce.
Efekt będzie taki, że coś tam urośnie, coś tam będzie pachniało i coś tam będzie działało. Czy jednak warto dla takiego czegoś pracować i ryzykować?
Po 5 sezonach z rzędu wiem jedno o uprawie - albo robi się to "profesjonalnie", albo nie ma sensu robić w ogóle. Profesjonalnie - tzn. zapewnia się warunki jak najbardziej optymalne. Jeśli się nie wie, czego potrzebują konopie, wystarczy poświęcić kilka godzin na risercz w necie.
  • 1100 / 273 / 0
bo chcę sprawdzić jak to się skończy w tym boxie, na out poszły sezonówki
jak już wyżej wspomniałem, nie mam zamiaru dyskutować moich technik, ani też licytować się na doświadczenie w uprawie
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 175 / 25 / 0
Można podsypać ciężarną popiołem z brykietu drzewnego? Podobno dobre na flo. Jeśli tak to ile, wystarczy taka mała łopatka?
Uwaga! Użytkownik cancelotti nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12588 / 2437 / 0
@3ldritch Jasna sprawa i bez urazy - byłem ciekawy zwyczajnie : )

@cancelotti - zależy jakie to drzewo. Ja bym zrobił rozeznanie na necie, które drzewo nadaje się najlepiej, spalił go trochę i podsypał świeżym popiołem. Taki po deszczu jest już w zasadzie wypłykany.
Ale generalnie popiół to nawóz na kwitnienie.
  • 1100 / 273 / 0
dodam tylko, że te żarówki bardzo dobrze spisały przy produkcji klonów, z dwóch pełnosezonowych sadzonek jacka herera, rozrośniętych po toppingu pozyskałem sześć klonów. Rozdałem je ludziom, co wiedzą, co z nimi zrobić, jesienią się odwdzięczą
  • 12588 / 2437 / 0
Będą tego JH pod polskim niebem uprawiać? To jakieś fast version'y są? Jeśli nie, to myślisz, że komuś dojdzie w naszym klimacie?

Mam auto pestkę JH i rozważam posadzenie jeszcze w tym miesiącu. C99, którą uwielbiam, wywodzi się od JH więc kupiłem z sentymentu.
  • 1100 / 273 / 0
podobno dochodzi we wrześniu pod holenderskim niebem, nie wiem, zobaczymy
  • 967 / 243 / 0
04 czerwca 2022jezus_chytrus pisze:
Osobiście trzymałbym max 10-14 dni. W sumie nie wiedziałem, że żarówki, pod którymi można by tak doświetlać małe są tak tanie. Zawsze wydawało mi się to dużo droższą inwestycją. Teraz to już za późno, ale w przyszłym sezonie na pewno sobie kupię, jeśli będę działać.
W zależności od ilości roślin można poradzić sobie "żarówką" LED za ok 40 PLN bądź LEDowym bździełkiem-panelikiem za 80-100 PLN. To przy założeniu że jest kawałek parapetu z paroma godzinami słońca.
  • 1100 / 273 / 0
kurcze, szczerze mówiąc, jak pisałem o tych klonach, to myślałem, że zostanie to odebrane " rozmnożyłeś i rozdałeś roślinki? o kurcze, fajna akcja", tymczasem okazałem się niekompetentnym imbecylem, który przyprawia tylko ludzi o kłopot :/
rzeczywistość zastawia zasadzki na każdym kroku
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?