Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 260 / 3 / 0
pomorskie pomiedzy puckiem a Gdynia active, ale albo dopiero startują albo trafiłem na wyzbierane, +60 szt
  • 3 / 1 / 0
2 dni poszukiwań w Bieszczadach dało nam okrągłe 0 sztuk :( Sucho strasznie. Za niedługo gdzieś w okolicach Kato wyrusze poszukać.
  • 515 / 71 / 0
@up trzeba czekać na ulewy
  • 20 / / 0
Okolice trójgarbu, na razie nic. Znalazłem kilka kołpaczków i ani jednej łysiczki.
  • 3 / 1 / 0
Pierwszy raz chciałem poszukać łysiczek w okolicach Wrocławia.
Przeglądając forum mało kto podaje jakieś miejsca...
To ja wyjdę od siebie: Czy ktoś szukał na podmokłych łąkach Wrocław Świniary?
  • 4024 / 374 / 951
26 września 2019Dehumanizer pisze:

Z uzasadnionych powodów, prawda? :ręka:
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 488 / 13 / 2
Góry Sowie, 7 sztuk i to znalezionych w jednym miejscu na dwóch (!) całkiem sporych łąkach. Może za tydzień będzie lepiej, bo jak narazie to mam wrażenie że mi grzybki z łąk eksmitowały gdzie indziej :(
  • 871 / 119 / 22
26 września 2019Dehumanizer pisze:
Kiedyś zapodałem dokładne namiary na miejscówkę pod Celestynowem i co roku jest regularnie koszona. A wcześniej była najmojsza :D Ale nie była to moja najmiodniejsza i nie żałuję. Miałem podziękowania na priv. :D
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
19 września 2019gigi77 pisze:
witajcie serdecznie!moz ktos z okolic torunia.kujawsko pomosrskie zaczol sezon????pogoda sprzyja w sumie....
Ja jestem z okolic. Byłem dziś na poszukiwaniach, znaleziona jedna sztuka. Wypad na pastwiska i wzdłuż Wisły. Trzeba szukać dalej ;)
  • 65 / 13 / 0
Na Śląsku popadało.. , ktos cos? Ja sprawdzę jutro co slychac na okolicznych łąkach :)
Zablokowany
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.