Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 1 / / 0
Witaam nowy jestem i jak nazwa sama za siebie mowi .. kiedy panowie wasze kwiatuszki na spota leca bo nie wiem czy pogoda sie zgra
  • 12609 / 2438 / 0
Ja pierwszą partię wysiałem w zeszłą sobotę i niedzielę (łącznie 24 pestki). Oczywiście są to pestki uzbieranie z tematów, a nie kupione. Taki eksperyment robię - korzystam ze świetnej pogody w kwietniu i liczę, że odbije się to na rozmiarach (zakładając, że wszystko pójdzie dobrze).

Kolejną partię wysiewam w ten weekend, a kolejną początkiem maja. Być może zamówię z 10 automatów, ale je wysieję dopiero w połowie maja, żeby mieć pewność, że nie będzie już mrozu.
  • 78 / 4 / 0
[mention]jezus_chytrus[/mention] Glebę jakoś specjalnie przygotowywałeś na te już wysiane i na te późniejsze ?
Uwaga! Użytkownik JakisTam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12609 / 2438 / 0
Pod te już wysiane tylko ją przekopałem (gdzieś do głębokości 30 cm), usunąłem korzonki i co większe kamyki. Za dużo pestek (28), żeby dla każdej przygotowywać dołek z dobrą ziemią, dolomitem...
Niemniej dla ostatniej partii na pewno przygotuję dobrą.

W zeszłym sezonie wsiałem praktycznie bez przekopania - zryłem lekko patykiem a i tak wyrosły piękne (jak dla mnie) :)
  • 2196 / 366 / 0
Trzymam kciuki za wasze roślinki.

Może też coś posadze na outa jak bd miał troche czasu i kasy ;)

ale akcja z przed 2 lat mnie do tego zniechęca.. tyle krzaków zajebać, kurwa co za ludzie ;c
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 12609 / 2438 / 0
^
A ile straciłeś? Ja w związku z zeszłoroczną stratą dywersyfikuje maksymalnie sianie.
Szczególnie mam na oku większe prześwity w lesie (tzn gęsty las / krzaki i maleńki obszar, gdzie dochodzi dużo słońca). Zostało mi jeszcze z 70 pestek i planuję rozsiać w jak największej ilości spotów.

EDIT:
Byłem zrobić obchód - jeszcze nic nie wyszło z ziemi. Jeśli do niedzieli nic się nie pokaże (było sadzone w zeszłą sobotę i niedzielę), to ta partia jest już chyba na straty. Być może się pospieszyłem, choć z doświadczenia wiem, że czasem trzeba i 10 dni poczekać.
Na wacikach mam od wczoraj ok. 20 pestek - wegetacja już ruszyła z kopyta, a w dodatku (oczywiście) złapała mnie w trasie burza z huraganowym wiatrem przewracającym stare drzewa, więc ziemia trochę nawodniona. Na początku tygodnia też mają przechodzić burze - warunki są już zatem idealne, a prognoza optymistyczna.
Jeśli i ta partia nie wyjdzie, to znaczy że wybrałem mega słabą glebę. Z drugiej strony wyjść powinny nawet i z kupy piachu - byle było wilgotno. Już nie mogę się doczekać pierwszej rośliny - ruszam z foto relacją : )
  • 863 / 123 / 5
[mention]UltraViolence[/mention]
*wrzucę jeśli w końcu odpiszesz mi na meila i pomożesz w budowaniu boxa [mention]TiJaz[/mention] %-D

[mention]OdwiertKorzenny[/mention]

Wybaczcie Przyjacie, no nie dam rady aktualnie usiąść , rozpisać co i jak - mogę zapodać kilka linków , to naprawdę proste.
Odwiertowi obiecałem , ale ciężko mi to wszystko tłumaczyć od początku. Może zrobimy inaczej. BYĆ MOŻE będę w stanie prowadzic jakiś skromny IN , więc sklepie z desek ( z projektem ) jakiś mikroBox, jeszcze nie wiem - a tak na poważnie zastanawiam się nad zastosowaniem obudowy komputerowej zamiast budowania GB - ale zasada będzie taka sama ( odbłyśniki , zawieszka lamp , typ lampy , itd.... ) Więc wystarczyło by to skopiować.

Tym czasem przymierzam się do Outa - będzie skromniejszy niż myślałem z racji tego , że coraz więcej Policji kręci się po mieście , legitymują - jest naprawdę duża szansa o to , by wpaść. A tego teraz by nie chciał. Coś tam napewno urośnie , bo nie byłbym sobą gdybym nie posadził ;)

Z fartem rolnicy
TJ
[ external image ]
  • 2714 / 513 / 0
[mention]TiJaz[/mention] jednak nie celuję w mikrouprawę, bo jest po prostu nieopłacalna. Aczkolwiek to temat na dłuższą rozmowę, odezwij się po prostu jak będziesz miał czas. :)
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 12609 / 2438 / 0
Uprawa 1 roślinki (jeszcze automatu) faktycznie jest nieopłacalna. Pozostaje sama frajda.
@TiJaz gdzie Ty sadzisz, że Ci wzmożony ruch psów na mieście przeszkadza? Pod komendą? : P
Ja w zeszłym sezonie wpadłem na 2 policjantów, jak niosłem 2 butle z wodą i biohumusem (już rozpuszczonym). Na szczęście był to tylko rutynowy patrol miejsca, gdzie ludzie przyjeżdżają na szybkie ruchanie w samochodzie (lub na masce - kiedyś się na taką scenę nadziałem).
  • 174 / 11 / 0
Dlaczego niby uprawa 1 rośliny jest nieopłacalna?
Z jednej pestki masz conajmniej 5-tkę, chyba że masz piątki za te 20zł to spoko.
No ale faktem, że to tylko ekonomiczny punkt widzenia, z prawnego za 5 krzunów dostaniesz pewnie tyle samo co za jednego jeśli coś pójdzie nie tak jak powinno.
Ja to pierdolę, jak będzie legalne to sobie posadzę, chociaż i tak nie palę :cheesy:
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
Zablokowany
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.