Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 390 / 24 / 0
[mention]JSC[/mention], święta racja. Bo w końcu dyskusja zatoczy koło i do Nixona wrócimy i jego walki z narkotykami.

Zawsze będzie coś delegalizowane, i zawsze będzie powstawać coś nowego. Taki urok demokracji. Spójrzmy chociażby na Rosję i tamtejsze podejście władzy do narkotyków. Tam dopiero nie ma lekko. Ale taki kult picia alkoholu jaki tam jest, to ciężko gdziekolwiek indziej znaleźć.

Patrzyłem ostatnio na ten nowy wykaz substancji. Jakoś mnie nie rusza, że zostały tam wpisane chociażby ketony typu 3 i 4 cmc. Naprawdę niektórym wyjdzie to na dobre jak w końcu zostaną zbanowane. A będą i tacy, którzy wtedy będą brnąć w coraz to bardziej szkodliwe odmiany. Zwykła selekcja naturalna.

Wiadome jest jedno, najdłuższa wojna na świecie to wojna z narkotykami. I nikt jej do tej pory nie wygrał. Czasem bitwę wygrają przeciwnicy, czasem zwolennicy. I tak w kółko. Prędzej uwierzę w faktyczny koniec świata, niż w to, że ta sprawa zostanie całkowicie rozwiązana.
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 89 / 18 / 0
@ endother
Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś ;) nie mam ochoty na żadne przypały. Niby wiem, że zanim ustawa przejdzie cały proces legislacyjny, to mogą minąć całe lata, ale z drugiej strony PiS pokazał już kilka razy, że jeśli im naprawdę na czymś zależy, są w stanie każdą ustawę przemielić w miesiąc wliczając w to podpis prezydenta.
Spoiler:
Uwaga! Użytkownik janekowalski83 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2990 / 1645 / 35
Jest aktualizacją teraz zaczęli się nią zajmować ta ustawa PO trochę ja zmieniając posiadanie Nowej Substancji Psychoaktywnej będzie zagrożone karami od grzywny po 3 letni wyrok powyżej 10-20g czyli troszkę powyżej 20.1g już jest kłopot czyli nie jak teraz analogia do narkotyków, ze można niby mieć 1 b g dla siebie a i tak sa zawiasy lub więzienie tylko będzie określone znaczną ilość na jakimś pułapie po ,którym ze względu na nieefektywnosc karania wszystkich za małe ilości i odstąpienie od takiej metody.
Więc narazie wszystko jest po systemu status Quo.
Narazie plan polega na takim samy traktowaniu NPS jak narkotyki z tym , że odpowiedzialność karną może nas dotyczyć po przekroczeniu ilości która mają określić w ustawie jak znaczną.
Od razu też będą załączniki i będą traktować substancje za nielegalną i posiadanie jej przy sobie włączając też dom powyżej 10-20g będzie można dostać karę finansową lub 3 lata w więzieniu spędzić.
Do wydania decyzji o dalszym losie wszystko zostaje na obecnych zasadach.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 916 / 171 / 0
[mention]Anna S[/mention]

Źródło?
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 9503 / 1868 / 2
15 października 2017AnnaS pisze:
Jest aktualizacją teraz zaczęli się nią zajmować ta ustawa PO trochę ja zmieniając posiadanie Nowej Substancji Psychoaktywnej będzie zagrożone karami od grzywny po 3 letni wyrok powyżej 10-20g czyli troszkę powyżej 20.1g już jest kłopot czyli nie jak teraz analogia do narkotyków, ze można niby mieć 1 b g dla siebie a i tak sa zawiasy lub więzienie tylko będzie określone znaczną ilość na jakimś pułapie po ,którym ze względu na nieefektywnosc karania wszystkich za małe ilości i odstąpienie od takiej metody.
Więc narazie wszystko jest po systemu status Quo.
Narazie plan polega na takim samy traktowaniu NPS jak narkotyki z tym , że odpowiedzialność karną może nas dotyczyć po przekroczeniu ilości która mają określić w ustawie jak znaczną.
Od razu też będą załączniki i będą traktować substancje za nielegalną i posiadanie jej przy sobie włączając też dom powyżej 10-20g będzie można dostać karę finansową lub 3 lata w więzieniu spędzić.
Do wydania decyzji o dalszym losie wszystko zostaje na obecnych zasadach.
Bzdura.
W naszym systemie prawnym nie moze obowiazywac prawo analogowe.
NPS ustala minister zdrowia i zajmuje sie nimi sanepid.

Chyba, ze sanepid kogos zamknie%-)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 97 / 1 / 0
to cos wchodzi czy juz weszlo z zycie? sa tam ketony ktorych nie zdazylem sprobowac, a jeszce vendorzy nimi jakos handluja. moze ktos objasni sprawe, ja mowie o substancjach z tego rozporzadzenie: https://hyperreal.info/file/Obraz/wykaz250817cpng
Uwaga! Użytkownik ZenonBrzuch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 916 / 171 / 0
Właśnie ta ustawę PiS dopiero chce wprowadzić.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 97 / 1 / 0
ale to jest delegalizacja czyli zakaz handlu i posiadania? bo cos podobnego juz bylo z tym cmc i jakos sprzedaja
Uwaga! Użytkownik ZenonBrzuch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 916 / 171 / 0
28 lipca 2017endother pisze:
„Art. 62b. 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada środki zastępcze lub
nowe substancje psychoaktywne mogące stanowić zagrożenie dla życia lub
zdrowia, podlega karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia
wolności do lat 2.
Źródło
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/agent. ... =D&Typ=UST
Nie wiem czy nie było to już gdzieś poruszane, ale naprawdę nie ma nic po za paroma uświadamiającymi wpisami jak się korzysta z duckduckgo. Myślicie że ta ustawa może przejść? Pis miał by czym się chwalić, czy politycznie najpierw zaczekają aż jakiś nowy dop, Np U-48800 zbierze żniwo?

przeniosłem do odpowiedniego działu /pomasujplecki
To jest to samo, wolno się dzieje. Zacznij temat od początku. Masz pierwsze dwie strony, reszta to niemoderowany bełkot.
  • 5240 / 936 / 0
Posiadac mozna , jakie ilosci to nie wiem. Pismo z sanepidu przychodzi zeby sie tlumaczyc skad posiadamy srodki zastepcze/. Mozna tez nie miec szczescia, i nasze srodki zastepcze poddane zostana podsawowym badaniu i wyjda jako amfa, mefedron. Nalezy wiedziec jakie pismo wystosowac zeby zbadali porzadnie. Warto miec obcykane co mowic . Nie wiem natomiast jakie ilosci by musieli przy nas znalezc zeby nam np wejsc na konto, sprawdzac przelewy. Czy to w ogole jest mozliwe w Polsce ? Jak cos to oplacajcie BTC, jak wpadka vendorzynie sie zdarzy to unikniecie przykrosci skladania zeznan i tracenia czasu , nerwow.
Na razie wszystko jest niejasne .
Aha, jak znajda przy Was substancje zastepczce i wyjda im na ich smiesznych testach jako nielegale ( a wyjdą ) to wjazd na chate robia w celu przeszukania, jak nic nie znajda to nie zabezpieczaja telefonu, komputera ani wjazdu do pracy itp.
Trzeba znac zasady bezpieczenstwa i utylizowac listy, paczki z adresami, placic btc i mozna miec spokojna głowe.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.