Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 863 / 123 / 5
@up

Będzie ciachnięte ( dwa odrosty ) , ukorzeniacz jest, skalpel lub żyletkę do południa ogarnę - do 10dni przy sprzyjających warunkach klony powinny się przyjąć i zacząć cisnąć w górę jak mamusia.
A mamusia poleci dziś, max jutro na spota , zaczyna nie mieścić się w donicy , która była przeznaczona do mBoxa.

pzdr i z fartem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[ external image ]
  • 43 / 2 / 0
zdjęcie nr1

2x auto mix i 1x northern light od Rqs, nie jestem do konca pewny kiedy je posadzilem, mysle to ich10 11 dzien zycia -moga byc starsze..
Docelowo beda w donicach 18l, ale nie wiem kiedy, bo mam problem z transportem ziemi, wystawione na balkon na ktory slonce pada max 3 4 h dziennie... kupa w uj. Chyba powinny juz byc w docelowej donicy ale nie mam ziemi

Dzis poszly 2 autojacki od paradise seeds do wody

zdjęcie nr2

Porównując nasionka od rqs i ps rqs znacznie wygrywa. Duzo wieksze i mialy kolor, te od ps biale, brazowe plamki a jedna byla w 1/4 czarna :nuts: .

Mam w chuj nawozow, niestety prawie wsio na flowering, mam nadzieje,ze nie przeterminowane, nie ma przydatnosci jest tylko nr partii wybitej...

zdjęcie nr3

Zaczac juz podlewac tym hypro terra? Czy jeszcze poczekac, oczywiscie na samym starcie juz zjebalem bo chyba za mocno ziemie ubilem, ale wierze ze male daja rade nawet w tak kiepskim swietle i chcialbym zntych5 drzewek z 200g uciulac...

Niestety pogoda na nastepne 2 tygodnie w moim rejonie to praktycznie 0 slonca. Pzdr

poprawiono ( estetyka ) \ TiJaz
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Spokojnie, zdrowo wyglądają. Masz czas , żeby ziemię i donicę przygotować.
Nie dodawaj żadnych sztucznych nawozów na ten moment, małe sobie świetnie radzą.
To, że ubiłeś ziemie , niema aż takiego znaczenia, nie podlewaj za często. Jak masz możliwość - zamów lub kup ziemię BioBizz Light Mix - świetne medium. Uniwersalna też będzie ok.
Porównując nasionka od rqs i ps rqs znacznie wygrywa. Duzo wieksze i mialy kolor, te od ps biale, brazowe plamki a jedna byla w 1/4 czarna :nuts: .
Spotkałem się nawet z białymi nasionami i kiełkowalność wynosła 100% - nie patrz na kolor nasion, to nic nie da. Tak samo wielkość.
Niestety pogoda na nastepne 2 tygodnie w moim rejonie to praktycznie 0 slonca. Pzdr
Niby 0 a jednak jasno ;) Wyciągną się troszkę, ja bym to wykorzystał i zastosował LST + Topping
techniki-uprawy-lst-topping-itd-czyli-o ... 55127.html

Powodzonka
Zapodawaj na bieżąco to się pomoże
z fartem
[ external image ]
  • 43 / 2 / 0
Dzieki mordko, trening bedzie ale jest jeszcze duzo za wczesnie chyba? One maja moze 3 4 cm, i wlasnie nie wyciagnely sie za bardzo, co mnie zaskakuje.

Lst od ktorego pietra polecasz? Szczyt naginam w strone mieszkania?

Robiac na dwa szczyty, kiedy rosline przyciac? Jak mniemam calutka lodyge udupic az do kolejnego szczytu??.

Wiec na grow lepiej nic nie lac niz to hypro terra, rom temu klient w growshopie powiedzial zemto nawoz cud i mozna go stosowaac az do samego konca solo? Warto pryskac same rosliny co jakis czas woda, czy lepiej zeby roslina pozostala sucha do konca? Mam otwarta provbke z zeszlego roku spray mix hy pro, spryskac je czasem tym? To jest nawoz dolistny.

Jak sadzisz, rosliny powinny byc podlewane przed czy po zachodzie slonca?
O ile sie nie mylemto wmgrowshopie maja ziemie plagron tylko kurde mam prpblem z transportem, w zeszlym roku latalem 4km z buta pare razy z worem 50l ziemi, chyba czeka mnie podobna przechadzka;p. Ale zrobie to, ofc, tylko nie wiem kiedy zbiore sily ;p

Oj napalilem sie, bede dbal.
Sasiad z dolu (mieszkam na 1 pietrze () ma kuwa na dole ogrodek i caly zajebany krzewami,drzewami owocowymi, kwiatkami itd. I juz male sa pogryzione, w zeszlym roku kupilem jakis tam spray na owady i dawal rade, na 4 rosliny dwie wyleczyl prawie bez strat, jedna cala druga w polowie spalil ;p
Mam wrazenie zenbiale nasiona sa stare, juz przelezale;p. Mialem na swietle zielone nasiono od rqs, po 2 dniach przypomnialem se ze to nasiono wrzucilem do kubka w kuchni, wyciagam a ono bielutkie ;p sorry za skladnie gramatyke etc, ale jestem na mocnej fazie na grubych dragach.

Pzdr i powodzenia tez lesny ogrodniku, Twoje rosliny robia wrazenie, fajny kolor i jeenolite.

scalono \ TiJaz

Kurde przeczytalem topping i myslalem, ze chodzi o przycinanie szczytow zeby wyrosly,dwa cztery osiem. Masz moze z tym jakies doswiadczenia?

Co do lst to moje jeszcze maluszki one maja max 4 cm, karzelki jam nie wiem.. i zastanawiam sie kiedy zaczac je naginac i przycinac... jedna zostawie jak jest, ta najwieksza, srednia na dwa szczyty, a najslabsza na lst, kiedy sie tym zainteresowac, 4 5 pietro?
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Nie nie NIEEEE :D Nic nie przycinaj - nie działaj. Twoim zadaniem jest je przesadzić do docelowych donic. Masz czas więc spokojnie.
Tak jak mówisz, topping to przycinka szczytu - , 3, 4ry piętra właściwe - ciachasz. Czyli jeszcze z dobre 3tyg przed Tobą. Tak samo z naginaniem ( LST )

Zaserwuj im dobre podłoże , i docelowe donice wraz z medium ( ziemia ) biobizz czy uniwersal + perlit 1 do 5ciu.

tak jak pisałem, odczekaj, przygotuj ziemie - i jesteśmy w kontakcie :)
Maleństwom nic się nie stanie , na spokojnie.

Spokojnego weekendu Majster ;)
Pzdr
TiJaz

W razie "W" pisz maila - masz w profilu - pomogę
[ external image ]
  • 3215 / 416 / 0
Życzę wam, ażeby i u was tak padalo.
Burza z deszczem - 3 dni pełnego słońca - deszcz -kolejne 3 dni słońca - znów pada
Przesuwam wizytę na spota o kolejny tydzień - wyszedlem z filozoficznego założenia, że skoro ostatnio byłem tam 10 dni temu i po raz pierwszy podlałem je wodą z nawozem, to spokojnie mogę je zostawić samym sobie.
Jeśli jest dość wilgotno to nie lubię zbyt często zaglądać na miejscowkę.
Przedkładam niemożność zauważenia tam mojej osoby nad częste sprawdzanie czy wszystko jest okay.
To będzie raczej dobry rok ^_^
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
01 lipca 2017PLNL pisze:
*Lst od ktorego pietra polecasz? Szczyt naginam w strone mieszkania?
*Robiac na dwa szczyty, kiedy rosline przyciac? Jak mniemam calutka lodyge udupic az do kolejnego szczytu??.
LST - zacznij wtedy , kiedy roślinę da się wygiąć ;)
Poczekaj najpierw , aż roślinka dojdzie do 3-4 piętra, przytnij ( nie potrzeba specjalistycznych sprzętów , nożyczki - takie do paznokci wystarczą ) , daj jej z kilka dni , by się "rany" się zagoiły i zacznij naginać.
Jak się złamie - nie panikuj, konopka szybko się regeneruje.

Ogólnie , stosując nawóz ( dla przykładu ) z przewagą N - czyli azotu - stosujesz go do końca uprawy. A takowy posiadasz.
Sam kiedyś popełniłem błąd , i gdy fotoperiod przestawiłem na 12/12 ( kwitnienie ) odstawiłem azot, co było błędem.
Ciśniesz z nim do końca - ale najpierw przesadź do właściwych donic ( 11l wystarczą ) , później będziemy gadać.

Spryskaj co jakiś czas - z tego co widzę to dobry nawóz , ale też nie przesadzaj - w każdym razie najpierw przesadź

Na flo ( kwiatuszki ) zaopatrz się w coś przeciw pleśni. Poszukam, znajdę preparat i dam znać. Mam siarkę - niby "eko" - spoko. Ale pryskając takimi preparatami bardziej zapobiegasz niż leczysz ( w zeszłym roku straciłem ponad 50g fajnych kwiatów przez jebaną pleśń )
Ja pryskałem, jak kwiaty były już zainfekowane - reszta się ostała , pleśń się nie rozprzestrzeniła - ale to co było zajęte przez pleśń musiałem wyrzucić.
Jak sadzisz, rosliny powinny byc podlewane przed czy po zachodzie slonca?
Dobre pytanie. Podlewaj , jak zobaczysz, że roślina potrzebuje H2O. Konopie mają to do siebie, że ( podobnie jak pokrzywa , można porównać ) są tolerancyjne, jeżeli chodzi o podlewanie ( bardzie o "nie" podlewanie ).
Jeśli podlewasz, to odstaną wodą kranową lub taką z "Aldi" i wyregulowanym PH. Raz a porządnie, z 20% wody, którą podlewasz, musi się przelać przez otwory w donicach ( na spodzie donicy ) , wtedy wiesz, że ziemia została dobrze nawodniona.
Raz a porządnie.
Kurde przeczytalem topping i myslalem, ze chodzi o przycinanie szczytow zeby wyrosly,dwa cztery osiem. Masz moze z tym jakies doswiadczenia?
To jest właśnie topping. Poczekaj do 3go-4go piętra.

Bardzo bym Cie prosił, jak wstawiasz zdjęcia - to w rozdzielczości max 1024x768 , ok ? Łatwiej się sprawdza i nie trzeba poprawiać ;)
https://pixlr.com/express/ ->Browse->Adjustment->Resize->i w polu "width" ( szerokość ) dajesz 800 - dla przykładu , nie więcej niż 1024.
Włala ;) I wychodzi taki efekt.

Powodzonka i daj znać co i jak. Jak pisałem, pomogę.
Z fartem kolego
TiJaz
[ external image ]
  • 43 / 2 / 0
Dzieki mordko zastosujsie do twoich porad.

Niestety insekty na gruno zaatakowaly planty, postanowilemmjedna, najslabsza najbardziej zjedzonamspryskac sprayem naturiamfirym bayer, roslina przezyla, lekko sie tylko popalila, te kurwy zniknely z tej rosliny ale przeniosly sie na dwie pozostale... musialem dotknac lisci ... i posciagalemi pozgniatalem je palc3m okolo 20 sztuk :( . Prawdopodbnie wiem skad te szmaty (sorki za slownictwo ale zly w chuj jestem). Od pierdolonego ukorzeniacza, wyjebalem go juz w chuj, pokumalem fakty z tego i z zeszlego roku i mozliwe, ze to przez to kurestwo... rosliny duzo stresu dzs dostaly......

Co do ziarenek auto jack od paradise seed lipa i to w chuj. Wrzucilem je do wody z ukorzeniaczem, wszystkie ziarna wczesniej max po 12h mizly ladne zdrowe kielki ZAWSZE, a te po 12h widzialem, ze sie otworzyly obie, po kolejnych 6h, z jednego wyszedl malutki bialy kielek, a drugi pozostal tylko otwarty, po koleknych 12h kielek nie urosl w ogole z drugiej pestki nic nie wyszlo, przyjrzalem sie pestce z kielkiem a ona w srodku rozowo fioletowa. Coz wrzucilem je tak czy siak do ziemi, ostatnie dalem do wody, tym razem bez ukorzeniacza.

Jestem zawiedziony... bylem w trakcie pisania postanu dziewczyn i kolejne 3 kurwy zabilem.

Aha, insekty sa brazowe, dlugie na 2 3 mm a grube na 0.1mm, popierdalaja po roslinach szybko w chuj i niesamowicie obgryzaja liscie. No wkurwiony w chuj..
  • 863 / 123 / 5
01 lipca 2017Fatmorgan pisze:
Życzę wam, ażeby i u was tak padalo.
Burza z deszczem - 3 dni pełnego słońca - deszcz -kolejne 3 dni słońca - znów pada
Wczoraj tak jebitnie agresywna burza przeszła, że naprawdę obawiałem się co z kwiatem. Ale całe szczęście wszystko wporządku.
To pogoda idealna u Ciebie Majster :)

Po przesadzeniu na out ( ultimate ) - ciśnie , że aż miło , na dniach zacznę naginać.

@PLNL
Zerknij do działu
konopie-choroby-problemy.html
[ external image ]
  • 43 / 2 / 0
Siemanko! Roslina ktora spryskalem padla niestety, ja zabilem juz 50+ robaczkow, liscie pogryzione, roslinki sie kijo2o rozwijaja, przez robaki i przez to, ze caly czas te robaki paluchami wyciagam i dotykam liscie, co wybijam na peta to zawsze jakas kurwa siedzi mi na kwiatuszkach...

Mialem jutro tj poniedzialek jechac z ziomkiem po ziemie plagron, ale wczoraj o 19 podnioslem se te tekturowe donice, patrze a tam korzenie wylaza i maja juz po 5 cm albo i wiecej...szybka decyzja i polecialem po ziemie uniwersalna do marketu za ktora zaplacilem 100% wiecej niz zaplacilbym za mixa od plagron.... niestety nie bylo perlitu, mialem tylko kermazyt z zeszlego roku i wysypale go na spod donic. W sobite bylem w pracy i przegapilem kuriera, mial mi przywiezc biobizz bio grow i coat leaf-organiczny ochronny spray. I jest pizda, bo codzienie jestem w domu dopiero po 19 i obawiam sie, zemsie bede z kurierem mijal. Chyba zzostawie jakas kartke na drzwiach zeby zostawil u sasuada albo w sklepi3...

Te autojacki od paradise seeds, to jakas kpina. Wykielkowal jeden z trzech i to ten najpozniej zasadzony, wygralem wczoraj w kasynie pare e to domowilem se pestki mianowicie ayahuasca purple od barney farm, fiolet9we topy, wyglada zajebiscie, kierowalem sie czasem kwitnienia, jesli bedzie tak jak piszemproducent to sie wyrobie na miekko.

Dziewczyny gdyby nje ribaki to bylby penery, w ogkle sie prawie nie wyciagnely, co jest dla mnie szokiem.... okej dwa zdjecia...

https://ibb.co/g5ajQF

https://ibb.co/g2VjQF

Co dalej? Lac je na grubo woda czy wysuszyc ziemie do czasu ogarniecia bio grow. A ziema sucha to korzen sie rozwija w poszukiwaniu mineralow?

Czym odmierzhc 2 ml nawozuu? Zakupic strzykaawke?

Pzdr
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.