@ramowy:
Ramowy pisze:Co do dawki. Porządne zielsko ma do 20% thc. Wyliczyłem że ja mocno się upalam waporyzując 0.1g, czyli góra 20mg thc. Jedno takie piwko powinno zadowalająco porobić każdego ;-) Efekty wg autorów przepisu są podobne do ciacha i trwają do 12 godzin.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
Ja mam za to inny problem. Używam z rok już waporyzera (parowaru). Składa się on z grzałki i szklanych części, które regularnie czyszczę rozpuszczając żywicę w ISO (izopropylenie). Taką mieszaninę filtruję przez dwa filtry kawowe i wychodzi mi niestety nie do końca czysty hasz, tzn. zostaje po nim osad. Mocny wchuj, sedacja upośledzająca wręcz :D
Problem wynika z dwóch rzeczy. Po 1), czyszcząc namaczam szkło na całe dnie, a więc wszystko się rozpuści, nawet cząstki roślinne. Alternatywnie po 2) domyślam się że ten pył z wapo jest na tyle drobny że może jedna kprzechodzi przez dwa filtry kawowe.
Rozwiązania: Czy powinienem stosować więcej filtrów, czy nie ma innej rady niż filtracja przy użyciu innego rozpuszczalnika? Tak sobie myślę, że gdybym zrobił taki cieniutki placek z haszu (świetnie się go formuje w papierze do pieczenia) mógłbym go zalać na 3 minutki w zamrażarce etanolem i spróbować odseparować w ten sposób żywicę od syfu.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Z czasem kupię, na razie wciąż pracuję na resztkach bo nie mam stałego dostępu do dużej ilości suszu. Zrobiłem obie opcje. Wyekstrahowałem w IPA a potem próbowałem poprawić etanolem, wielokrotnie filtrując z węglem aktywnym. Efekt praktycznie ten sam.
Resztki z szkła/rurek wapka to domyślam się głównie CBN. Efekt tego jest okropny. Przypomina mi dilerskie, przetrzymane przez rolnika zioło. THC (tzn zielsko z ok. 90% białych trichomów) zazwyczaj mnie pobudza, może nie pomaga się skoncentrować ale na pewno daje energię. To jest jak obuch w głowę. Oczy zamknięte, ale to tyle. Brzmi znajomo... Dilusy skurwysyny.
Ta metoda z filtracją heksanem pewnie dała by radę chociaż konsystencje poprawić. Ale szkoda zachodu dla co, 0.5 grama zamulastego haszu?
Morda mi się cieszy na widok słowa kiff =)
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.