Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
Zablokowany
  • 281 / 26 / 0
syntetyczne kanabinoidy: JWH–015, JWH–098, JWH–251, JWH–307, AM–2201, 3–(4–
hydroksymetylobenzoilo)–1–pentyloindol; 5-FUR-144, A-834,735, AM-2233, AM-1248,
APICA, APINACA, MAM-2201, RCS-2, UR 144, AB-001;
pochodnych katynonu: 3–FMC, 3,4–DMMC, pentedron, bufedron, etkatynon, pentylon,
MPBP, pMPPP, Brefedron, 4-metylo-bufedron (metylobufedron), Dibutylon, α PPP, Etylon;
pochodnych aktynonu 3-MMC, Izo-pentedron, α PVP;
Pochodne fenyloaminy 2C-G, 2C-N, 25C-NBOMe (2C-C-NBOMe), 25D-NBOMe, 25E-
NBOMe, 25G-NBOMe, 25N-NBOMe, 2C-D, 2C-P, 2C-C, 25H-NBOMe, 25I-NBOMe, 25B-
NBOMe, 6-APB, 4-MA;
fenyloetyloaminy: TMA-6, 6-APDB, Proscaline;
pochodne piperazyny: DBZP, MeOPP, mCPP;
pochodna piperydyny: 2-DPMP;
Pochodne beznzofuranu 5-APB, 5-MAPB;
pochodne tryptamin: 4-Ac0-DIPT, 4-AcO-DMT, 5-MeO-DALT, 5-MeO-DMT, 4-HO-MET,
4-AcO-MET, 4-HO-DIPT, 5MeO-MiPT;
analogi kokainy: Dimetokaina, Fluorotropakokaina (p–FBT, p–fluorobenzoiloksytropan);
analog metamfetaminy: MPA (4-MPA);
inne substancje chemiczne: D2PM, PBP (1–fenylo–2–(pirolidyn–1–ylo)butan–1–on), 2–AT
(2–aminotetralina), MDPBP (3,4–metylenodioksypyrrolidynobutyrofenon), 2–AI (2–
aminoindan), MMDPEA (3–methoxy–4,5–methylenedioxyphenethylamine, Lophophine),
Etylofenidat, Metoksetamina, 3-MeO-PCE, 5-IT (5-(2-aminopropyl) indol), Zaleplon,
Zopiklon, Tapentadol, RH-34.

To są chyba jakieś jaja, szykuje się delegalizacja prawie wszystkich substancji. Zostają nam - 3,4-CTMP, etizolam, GBL, bufotenina, αMT, 5-MeO-αMT, DALT, DIPT, DPT, MiPT, 4-HO-DET, 5-MeO-DIPT, 4-HO-MIPT, 4-AcO-DALT, 5-APDB, 3-MeO-PCP, AL-LAD, LSZ, MDAI, 6-EAPB, 5-EAPB. Ogółem 22 substancje (nie licząc kanabinoidów i beta-ketonów). Przynajmniej większość z nich to fajne smaczki...
  • 32 / / 0
Do końca roku może i dużo czasu, ale może się pospieszą i będzie przykro. Chociaż ciągle mam nadzieję, że w tej Polandii się kiedyś poukłada...
  • 4024 / 372 / 951
NavyBlue pisze:
To są chyba jakieś jaja, szykuje się delegalizacja prawie wszystkich substancji. Zostają nam (...)
Nie martw się, to tylko projekt, Jest jeszcze czas, żeby co nieco dopisać, powiedzmy coby dobić akurat do pełnej setki. Będzie bardziej medialnie:

"100 GROŹNYCH DLA ŻYCIA I ZDROWIA SUBSTANCJI WYELIMINOWANYCH Z RYNKU!"

"100 GWOŹDZI DO TRUMNY ZBÓJÓW, KTÓRZY TRUJĄ NASZE DZIECI!"
  • 1180 / 5 / 0
Navy ostatni akapit wywal, bo "zespół" siedzi na tym forum i właśnie stąd bierze inspiracje.
  • 418 / 1 / 0
trzeba zarobić trochę pieniędzy. szkoda mi nbomow, wszystkich 2c-xx.. wiem że zostanie 4ho-det i mxe. chociaż coś
Aa, a, kotków sześć,
Nieskończoność w szklance mieść.
  • 322 / 2 / 0
swoją drogą jestem trochę zdziwiony że gbl nie dostaje po dupie. ale @kowalskii dobrze mówi, wywal informację co zostanie, niech sami sobie składają literki.
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 281 / 26 / 0
Szczerze w to wątpię, gdyby brali inspiracje z forum nie zapomnieliby o takich substancjach jak GBL, MDAI, AL-LAD, czy 3-MeO-PCP. Większość z tego pochodzi od ustaw i dyrektyw pochodzących z UE, bądź państw członkowskich. Gdyby czerpali wiedzę z forum zdelegalizowaliby WSZYSTKIE substancje tu omawiane. Zresztą 4-MA i 5-IT zgodnie z dyrektywą UE muszą zostać poddane kontroli przez wszystkie państwa UE odpowiednio do 07.03.2014 i 13.10.2014
Za koniecznością poddania kontroli prawnej przemawia także ocena ryzyka związanego z tą substancją przedstawiona Komisji Europejskiej przez Europejskie Centrum Monitorowania Narkotyków i Narkomanii zgodnie z procedurą przewidzianą w Decyzji Rady 2005/387/WSiSW z dnia 10 maja 2005 r. w sprawie wymiany informacji, oceny ryzyka i kontroli nowych substancji psychoaktywnych wskazująca na potencjalne ryzyko dla zdrowia publicznego w Unii Europejskiej.
Na pewno EMCDDA przegląda polskie forum o narkotykach, już prędzej jeśli to byłoby drugs-forum, czy bluelight. A co do CINN to oni raczej zbierają dane z autopsji, a nie z internetu. Z EMCDDA zdaje się jest tak samo. Za dużo paranoi. Jeśli moderatura chce to może usunąć ostatni akapit z tamtego postu, czy nawet cały post jeśli uzna to za zasadne, ja nie widzę takiego powodu.
  • 1342 / 48 / 0
@szymonkus, uprzejmie donoszę, że mxe też chcą zdelegalizować...
SESH
  • 418 / 1 / 0
no co za kurwy
Aa, a, kotków sześć,
Nieskończoność w szklance mieść.
  • 322 / 2 / 0
MDAI, AL-LAD i 3-MeO-PCP są stosunkowo mało popularne i dość wąsko dostępne, choćby w porównaniu do ketonów, kanna i entrylevelowych tryptamin. GBL jest w chuj popularny. W zasadzie był do czasu wielkiej suszy, ale niedługo znów zacznie zbierać żniwo. Poza tym nikt przy zdrowych zmysłach nie wpisze hyperreal.info do projektu ustawy, jednak jest oczywistym że służby i władze czerpią sporo wiedzy stąd. Nie wiem, może teraz poszli inwigilować hipertajną grupę facebookową :DDD
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.