Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 684 / 154 / 1
Dla mnie wszystkie substancje psychoaktywne to narkotyki. Pamiętajmy, że jest parę definicji tego co jest czym. NO kurwa spróbujcie wcisnąć ludziom w autobusie, że zjarany nie równa sie naćpany, to zaraz was tam wyśmieją ... hahahahahhaha ...
  • 488 / 13 / 2
owerfull pisze:
Dla mnie wszystkie substancje psychoaktywne to narkotyki. Pamiętajmy, że jest parę definicji tego co jest czym. NO kurwa spróbujcie wcisnąć ludziom w autobusie, że zjarany nie równa sie naćpany, to zaraz was tam wyśmieją ... hahahahahhaha ...
To świadczy tylko o poziomie wiedzy o narkotykach w naszym społeczeństwie. Skoro dla Ciebie wszystkie substancje psychoaktywne to narkotyki to jesteś ćpunem bo pijesz kawę/herbatę?
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2014 przez Rahciah, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4807 / 270 / 0
ale porównanie, napisz jeszcze coś o fajkach

na wikipedii jest fajne zdjęcie przedstawiające sieć utkaną przez trzeźwego pająka i odurzonego kofeiną

[ external image ]

tak się pracuje na stymulantach
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 418 / 1 / 0
Wszystko tkwi w tym że narkotyki są tematem TABU, propaganda siana przez media psuje opinie trawce która jest na prawdę śmiesznym narkotykiem (w porównaniu np. do alkoholu który jest legalny)
Aa, a, kotków sześć,
Nieskończoność w szklance mieść.
  • 4807 / 270 / 0
najbardziej psują opinię o trawce palacze trawy

gdyby palili na chacie, nie wychylaliby się, nie gadali o tym, nie robili bydła na ulicach byłoby ok, na moim osiedlu wszystkie drechy jarają i chyba nie muszę mówić jaki poziom reprezentuje drech
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2014 przez TheLight, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 68 / 4 / 0
Nie dzierżę nawalonych kiedy sam nie jestem nawalony, zjaranych kiedy sam nie jestem zjaranych, pochłoniętych przez miłość kiedy sam nie jestem w ekstazie. Na trzeźwo nie lubię kiedy ktoś zachowaniem odstaje od powszechnej normy i pajacuje a kiedy sam jestem porobiony nie ma to dla mnie większego znaczenia.
  • 1857 / 70 / 80
@up
Dostałbyś ode mnie kontrolną bułe żeby naprostować twój światopogląd gdybyś znalazł sie jakimś cudem w moim towarzystwie. To co napisałeś to esencja polactwa i ultrakonserwatywna babska mentalność (tzw podejście starych bab). Powiedz jeszcze że obrabiasz dupe innym ludziom i powtarzasz plotki co ten zrobił z tą tu i o tej godzinie, a ten jakie miał oczy na tamtej imprezie. Nie zdziwi mnie to. Jebać konformizm, to główny element hamujący i cofający polskie społeczeństwo, to głównie przez to nie mamy w polsce ładnych rzeczy. Jesteś tym elementem który bulwersuje mnie najbardziej, no kurwa brawo bo chyba pierwszy raz mnie na tym forum wkurwił jakiś pogląd/post a siedze tu od 7lat.

Czy spotkałem sie z agresją będąc pod wpływem? Oczywiście że tak. Agresja słowna, przepychanki, pogarda w oczach, docinki, unikanie, wykluczenie, obgadywanie i cała reszta. Ważnym czynnikiem w tym wszystkim jest pewnie to że mam twarz 100%słowianina i do tego chamską blizne na policzku dzięki czemu >90%osób które mnie pierwszy raz widzi myśli że dostałem nożem xD Generalnie jak mam powiększone źrenice to wyglądam jak taki przyjemniaczek że lol, często widze strach w oczach mijanych przechodniów. W każdym razie wzbudzam emocje, z agresją włącznie.

Recepta na to? Tak bardzo wyjebane :cool:
  • 365 / 2 / 0
Anon może rozwinąć z tą agresją słowną i przepychankami? Mam rozumieć, że jak ktoś idąc na ulicy zobaczył, że jesteś naćpany i nic mu nie zrobiłeś żadnym werbalnym atakiem, zaczął się z tobą szamotać %-D ? Odnośnie pogardy i obgadywania to spotkałem się z tym też nie jednokrotnie. Recepta to jak już wspomniałeś wyjebane z debilami nie ma się co użerać.
  • 1857 / 70 / 80
Takie akcje miałem z ludźmi pod wpływem alko tj Prawdziwymi Polakami. Wtedy eskalacja sytuacji potrafi lecieć z prędkością MIGa-29 :-p Jak wiadomo Prawdziwy Polak może pić tylko wóde i browar i palić szlugi, a każdy ćpun jest gorszy od niego. Próbowaliście kiedyś pod wpływem dyskutować z taką osobą która też była pod wpływem swoich używek?

Co do pierwszego zdania to takie rzeczy sie zdarzały na samym początku bo byłem wtedy jeszcze chudzielcem gimbusę a w tym wieku pogarda, bójki i zaczepki to standard przecież.
  • 365 / 2 / 0
Typowy Polak Janusz alkoholik klasyk :cheesy: Kiedyś próbowałem takich uświadamiać, naiwnie sądząc, że niosąc im kaganek oświaty ogarną się w swojej ciemnocie. Z wiekiem człowiek mądrzeje i nie kruszy głową betonu, bo szkoda głowy ;-)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).