Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1259 / 10 / 0
to nie do końca tak, głownie w zakwaszaniu chodzi o extrakcje, cytrynian morfiny jest ponad 100 razy lepiej rozpuszczalny w wodzie. bez kwasu po prostu dużo alkaloidu nie ulegnie wypłukaniu i zostanie w materiale.
wchłanialność pozostanie bez zmian, ponieważ przyjmując samą morfinę dochodzi do utworzenia dobrze rozpuszczalnej soli w żołądku przez reakcje z kwasem solnym i powstanie chlorowodorku morfiny
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 1 / 0
Jest dokladnie tak jak kolega wyzej pisze
  • 577 / 10 / 0
Dzisiaj przebieglem pół Ostrowa za fresco z pewnej serii bo ten z koncowka .12 jest taki sredni . Oplacilo mi sie biec bo po drodze obok tego polnego rosnie Mak lekarski :)) z 30 - 40 makowek . Chcialem juz tam wchodzic po ten mak ale ludzie przechodzili a obok jakas babcia przyczajala kurwa :/ Ten mak za bardzo mnie kusi na bank bede tam wchodzil po niego mam nadzieje ze po policje nie zadzwonia bo nie wiem jak sie wytlumacze jak by mnie z makiem zlapali w siatce ... Mial bym przejebane :P
  • 1345 / 6 / 0
Wkręcasz sobie, że ktoś się czai.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 577 / 10 / 0
Wchodzil ktos z was juz w bialy dzien po mak na czyjas posesje ? :x
  • 80 / 1 / 0
a nawet wchodzil to co kurwa? LOOOL ale mi ryjecie zwoje panowie...!
  • 83 / 2 / 0
Wchodzić to nie wchodziłem ale pani miała balkon na parterze z widokiem wprost na ogórek(zapewne jej). Czaiłem się z pół godziny aż w końcu stwierdziłem pierdole najwyżej ktoś mnie opieprzy. Podszedłem i spokojnie zacząłem ścinać te co przy płocie rosły. Ludzie chodzili obok mnie i nie zwracali uwagi. Najważniejsze według mnie w takich sytuacjach to byś spokojnym, udawać, że wiesz co robisz i możesz to robić, bez nerwowych ruchów i oglądania się za siebie, bez pośpiechu to wtedy nikt obcy cię nie zaczepi. Oczywiście właściciel się przypierdoli. Wtedy najlepiej spierdalać jak wiemy, że uciekniemy albo po prostu odejść. W większości przypadków nikomu nie będzie się chciało nas gonić. Najgorzej z policją ale co mogą ci na dobrą sprawę zrobić za ścięci kilku maczków? Jakby cię zobaczyli że komuś buszujesz to też nie spierdalać tylko ścinać dalej, udawać że to twoje(pod warunkiem że przechodzą obok a nie zostali do ciebie wezwani), uciekanie przed policją raczej nie ma sensu bo konsekwencje raczej niskie, nikt raczej ci nie udowodni że zrywałeś je aby się naćpać. Ale się rozpisałem :)
Uwaga! Użytkownik michallo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 430 / 5 / 0
Ej, mam 10 makówek, suszę je sobie bo to za mało, a kolejne za jakiś tydzień zbiorę. Poklepie c'nie?
  • 80 / 1 / 0
nie
  • 18 / / 0
michallo- właśnie warto uciekać z makówkami przed policją bo jak cię złapią to przejebane.
Uwaga! Użytkownik Fan BTNH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.