Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1854 / 215 / 37
Wjebiesz się w buprę tylko i nic więcej. 8mg/dzień to będzie niezbędne minimum + ćpanie innych dostępnych umilaczy życia.
Ja czasami żałuję, że mam nieograniczony dostęp, bo korci ja ta cholera nieraz...
  • 327 / 68 / 0
Mnie bupra uratowała od zjeby, 5 dni brałem donosowo bo cała tableta za mocno robiła a do pracy musiałem chodzić. Po 5 dniach pregabalina ,żeby psychicznie jeszcze wytrzymać natomiast skręta od kody/Tramalu ZERO
czas zwolnić
  • 357 / 8 / 0
Witam, jak to jest z rozpuszczalnością bupry w wodzie

Przed chwilą czat gpt oznajmił mi że 0,5mg/ml

To znaczyłoby że jak robię tabsa 8 mg w 2 ml wody to rozpuści się 1 ml ?!

buprenorfina jest częściowo rozpuszczalna w wodzie. Jej rozpuszczalność w wodzie wynosi około 0,5 mg/ml w temperaturze 25°C. W praktyce oznacza to, że buprenorfina nie jest dobrze rozpuszczalna w wodzie, co może mieć znaczenie w kontekście jej formułowania i podawania, zwłaszcza w przypadku leków doustnych lub do iniekcji. Jeśli potrzebujesz więcej informacji na temat buprenorfiny lub jej zastosowania, daj znać!
ODPOWIEDZ
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.