Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Jaki wpływ miały u Ciebie wpływ miekkię narkotyki ,że przeszedłeś na twarde
Duży przestały na mnie działać miękkie potrzebuje czegoś mocniejszego
14
11%
Niewielki i tak bym sięgnął kiedyś po twarde
40
31%
Biorę od min. paru lat tylko lekkie albo psychodeliki jeśli były twarde to tylko eksperymenty
77
59%

Liczba głosów: 131

ODPOWIEDZ
  • 2429 / 579 / 155
Niekoniecznie i niezupełnie, to swego rodzaju stereotyp. Sama zaczynałam od razu od tzw. ,,twardych” narkotyków (opioidy, stymulanty), a ,,miękkie” (np. marihuana) służyły mi jedynie jako okazjonalne ,,urozmaicenie” i to kiedy już byłam uzależniona. I znam parę osób w podobnej sytuacji.

Znam też z kolei takie, które zawsze brały tylko ,,miękkie” narkotyki, nigdy nie ciągnęło ich do ,,twardych” i na ,,miękkich” już pozostały, ale i faktycznie kilka takich, które z ,,miękkich” narkotyków przeszły do ,,twardych”. Jednak absolutnie nie można tu, moim zdaniem, mówić o jakiejkolwiek ,,regule”.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 415 / 54 / 0
Wyłącznie miękkie ze względu na fajną fazę z którą można sobie poradzić samemu lub przy pomocy różnego rodzaju środków.
Natomiast w przypadku twardych pozostaje tylko ośrodek, sam tego nie rzuci.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.