Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 210 / 17 / 0
Czy ktoś testował Hydrafinil? Działa tak jak Modafinil, lecz słabiej? Czy to jest warte swojej ceny? Dobre jako stymulant do nauki na miarę etylofenidatu??
  • 708 / 24 / 0
Jako Modvigil ktoś brał ? jest sens kupować?
  • 4807 / 267 / 0
Sorry za uwagę ale masz kilka stron z opisami działania ludzi którzy to brali. Przeczytaj.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 5 / / 0
Hej,
mam pytanie dotyczące Modafinilu - czy np. jak zarwiemy taką nockę na Modafinilu to doświadczamy później tego braku snu ? Czy jakoś ten sen nam umyka i funkcjonujemy normalnie ? Nie wrzucałem tego jeszcze, ale mam takie momenty w pracy że muszę zostać na drugą zmianę i pracować przez 18 godzin ciągiem, lub zdarza się że jadę w trasę ( a kierowanie w nocy to dla mnie horror - szczególnie koło 2/3 ).
  • 130 / 1 / 0
jordanihno pisze:
Hej,
mam pytanie dotyczące Modafinilu - czy np. jak zarwiemy taką nockę na Modafinilu to doświadczamy później tego braku snu ? Czy jakoś ten sen nam umyka i funkcjonujemy normalnie ? Nie wrzucałem tego jeszcze, ale mam takie momenty w pracy że muszę zostać na drugą zmianę i pracować przez 18 godzin ciągiem, lub zdarza się że jadę w trasę ( a kierowanie w nocy to dla mnie horror - szczególnie koło 2/3 ).
Podobno nie czuć nieprzespanej nocy. Modafinil jest DRI i WPA https://en.wikipedia.org/wiki/Wakefulne ... ting_agent
Czyli taka ulepszzona kofeina (kofeina jest inhibitorem adenozynowym, czyli po prostu wypełnia receptoror adenozynowy, nie pozwalając adenozynie dość do głosu i nie chce nam się spać) - tylko nie wiadomo co z mózgiem się dzieje (nie jestem w stanie w tym stanie szukać i czytać) tzn. jak wpływa na zdolnności kognitytywne i np. na konsolidacje pamieci.
tutaj trochę, więcej o farmakinetyce:
https://en.wikipedia.org/wiki/Modafinil#Pharmacology
Nawiązanie o peptydach jest ciekawe - wreszcie mogę się zaczepić o coś w poszukiwaniach odpowiedzi na pytanie dlaczego tak drastycznie spada mi zapotrzebowanie na sen podczas suplementacji noopeptem.Wspaniałą rzeczą by było, gdyby można było skrócić czas średniego snu bez konsekwenji.
Niestety jestem pod wpływem miksu odurzającego SDRI, DRA i DSRA + benzo - zobaczymy co jutro powiem na swojego posta...
No i oczywiście odpowiedziałem na pst sprzed 2 miesięcy....
  • 1891 / 425 / 4
Lady-K pisze:
trafiłam na podróbkę 3 razy?
mnie to rybka ,próbuj
nie mowię ze wogole nie działa-działanie jest takie ze masz taka charakterystyczną "czujnosć" dobre np do jazdy samochodem gdy nie mozesz zasnąć i do niczego pozatym
ale co do koncentracji to na nią nie działa a porównanie do fety to juz wogole mnie rozsmieszyło,feta ma działanie troszke euforyczne,polepsza samopoczucie,daje poczucie mocy modafinil wogole nie wpływa na samopoczucie
to nie zostało porównane do fety... tylko FETA została wybrana do "przyrównania" jako jeden z najlepszych stymulantów świata..., autor zapewne testował amfetaminę i odniósł się w skutkach za i przeciw do opisywanego leku - nie widze w tym nic nadzwyczajnego, ba nawet uważam to za dobry wybór, zwł kiedy wspomina " że nie jest się bogiem na tym leku" co daje duży plus temu specyfikowi, zwł że mogą go zapodawać studenci chcacy sie UCZYĆ a nie tylko ruchać wszystko dookoła :)

+ dodam od siebie co nie co ... działa

w pace miałem 2 tableti modalertu ... działanie bardzo przypomina antka z tym, że własnie bez kompletnie efektów ubocznych, podwyższonego ciśnienia, olbrzymich źrenic, wywalonego w kosmos libido czy dziwnej agresji co samców alfa w stadzie... idealny stymulant prawie 23 godziny w starcrafta 2 i potem po dorzutce 10 godzin grania w kultowego CSa na serwerach internetowych dawało wielka frajdę i co ważne WYŻSZOŚĆ INTELEKTUALNĄ nad przeciwnikiem, nigdy takich rozkmin i idealnych decyzji nie podejmował testowany szczur ... z testowanych typowo stymulantów - jest u mnie numero uno czekam na dostępnośc w polsce, zapewne ( jeżeli będzie legal ) będzie idealnym zamiennikiem kawy dla pracocholików, studenciaków i każdego - kto wymaga od swojego umysłu troche większej pracy LEPSZEJ I WYDANIEJSZEJ pracy!

ciekaw jestem jak to działa na pamięć zwł do studiowania zagmatwanych książek techniczno - inżynieryjnych,
ciekaw jestem jednak jakie to może mieć skutki uboczne dla organizmu zwł dla mózgu który CZUĆ że pracuje intensywniej, większych problemów ze snem nie miał testowany szczur, tj po około 48 godzinach od przyjęcia 1 dawki dopiero zasnął, później normalny sen po 8-10 h ... jedzenie ok, układ pokarmowy ok, watroba nie boli, wzrok ok, smak ok .. żadnych dziwnych pryszczy czy zmian na skórze, włosy nie wypadają... brak chęci na dorzutkę... ku*wa a myślałem, że mnie nic tak w życiu nie zaskoczy jak TO

natomiast czytając ten artykuł
http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/doc ... 096080.pdf

mam mieszane uczucia :rolleyes:
DXM
  • 361 / 12 / 0
http://www.theguardian.com/science/2015 ... smart-drug

Modafinil is the world’s first safe “smart drug”, researchers at Harvard and Oxford universities have said, after performing a comprehensive review of the drug.

Może i nie najlepszy nootrop, ale z pewnością bezpieczny.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 24 / 0
Armodafinil ktoś stosował?
  • 247 / 2 / 0
Jest coś innego o podobnym działaniu i łatwiej dostępne?
  • 23 / 1 / 0
kulunkele pisze:
Jest coś innego o podobnym działaniu i łatwiej dostępne?
Tak, adrafinil prekursor modafinilu jest w pełni legalny. Ja niestety nie uświadczyłem jego pozytywnych właściwości, może słaby sort miałem. Trzeba mieć na uwadze że preparat ten ulega modyfikacji w wątrobie więc jest dla niej toksyczny, należy stosować leki osłaniające wątrobę.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...