Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 65 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sion »
jak wypalisz pol papieroska to ci sie filter zrobi brazowy.
  • 29 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Strike »
Chyba się nie zrozumieliśmy
  • 1736 / 18 / 0
strike mi sie wydaje ze to jest kwestią uzytych materiałów i ogólnego "image" papierosów.
R1 maja naprzyklad białe ustniki bo maja sie kojazyc jako "Słabe" , "czyste" itp...
marlboro maja zolto-brazowy bo ma to sie kojazyć z klasą, tradycją itp...

Takie jest moje zdanie. Jest to zachcianka producenta. Pozatym jestem pewien ze taniej jest wytworzyc zolto-brazowe filtry niz biale...

No i chyba sa wytwarzane z roznych materiałów
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: medivo »
Czy można palić wysuszone kwiaty tytoniu ?
  • 65 / / 0
Nwet bym na to nie wpadl.
Aciekawe jaki maja smak.
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
a ostatnio zdrozaly cholernie szlugi i sie musialem przezucic na nevady bo nie bede placil 5zl za vicki ;[
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / / 0
newady. nawet tyton pirat jest dobry.
  • 210 / 7 / 0
Strike pisze:
Mam takie pytanie, zawsze mnie to intrygowało;] Jaka jest różnica między białym a brązowym filtrem w papierosie? To, że jest inny smak fajki i inne uczucie po zapaleniu to logiczne, ale może jakoś bardziej naukowo? Jakiś link/wytłumaczenie? Byłbym wdzięczny.

Pozdro
Domyślam się że chodziło Ci o różnicę między papierosem mentolowym, a klasycznym.
Otórz chodzi o to że palenie papierosów pozostawia "kapcia" w jamie ustnej, papierosy z białym filtrem
eliminują w pewnym stopniu ten problem dając złudzenie świeżości (niestety tylko dla palącego)
dla osób postronnych (niepalących) smród jest ten sam.
Bardziej naukowo ? (cd.koloru) hmmm.... może chodzi o to ze łatwiej podpalic nie ten koniec co trzeba, a taki papieros jest jusz do wyrzucenia, im szybciesz wykończysz paczkę tym prędzej kupisz nastepną. W skali globalnej liczba takich pomyłek, moze przynosić krociowe zyski...NOBODY's PERFECT, a koncern zarabia...
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 210 / 7 / 0
* Tajne dokumenty koncernów tytoniowych. Narkotyki w papierosach z Krakowa!!!

http://www.most.org.pl/ZB/ZB/157/papiero1.htm
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 65 / / 0
Tak "smrod z geby". na zyganie bierze
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.