Więcej informacji: Tytoń w Narkopedii [H]yperreala
R1 maja naprzyklad białe ustniki bo maja sie kojazyc jako "Słabe" , "czyste" itp...
marlboro maja zolto-brazowy bo ma to sie kojazyć z klasą, tradycją itp...
Takie jest moje zdanie. Jest to zachcianka producenta. Pozatym jestem pewien ze taniej jest wytworzyc zolto-brazowe filtry niz biale...
No i chyba sa wytwarzane z roznych materiałów
Strike pisze: Mam takie pytanie, zawsze mnie to intrygowało;] Jaka jest różnica między białym a brązowym filtrem w papierosie? To, że jest inny smak fajki i inne uczucie po zapaleniu to logiczne, ale może jakoś bardziej naukowo? Jakiś link/wytłumaczenie? Byłbym wdzięczny.
Pozdro
Otórz chodzi o to że palenie papierosów pozostawia "kapcia" w jamie ustnej, papierosy z białym filtrem
eliminują w pewnym stopniu ten problem dając złudzenie świeżości (niestety tylko dla palącego)
dla osób postronnych (niepalących) smród jest ten sam.
Bardziej naukowo ? (cd.koloru) hmmm.... może chodzi o to ze łatwiej podpalic nie ten koniec co trzeba, a taki papieros jest jusz do wyrzucenia, im szybciesz wykończysz paczkę tym prędzej kupisz nastepną. W skali globalnej liczba takich pomyłek, moze przynosić krociowe zyski...NOBODY's PERFECT, a koncern zarabia...
http://www.most.org.pl/ZB/ZB/157/papiero1.htm
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.