Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 39 / 2 / 0
może i ten moklobemid to nie taki zły pomysł. szybko zaczyna działać więc jak się nie sprawdzi to nie będzie płaczu za zmarnowanym czasem. zasugeruje mojej psychiatrce. łykam obecnie lit olanzapine i chlorprothixen. te dwa ostatnie odstawić? czy może olanzapine w małej dawce utrzymać?
  • 39 / 2 / 0
właściwie to nie wiem gdzie ja wyczytałem że moklobemid tak szybko działa...
właśnie - po jakim czasie można coś poczuć?
  • 3523 / 53 / 0
tabak135 pisze:
właściwie to nie wiem gdzie ja wyczytałem że moklobemid tak szybko działa...
właśnie - po jakim czasie można coś poczuć?
moklobemid rzeczywiście działa szybko, po trzech dniach stosowania wywołał u mnie niezłego doła, na tyle głębokiego , że musiałem przerwać leczenie. Próbowałem dwa razy i było to samo. Fajnie się za to po nim zasypiało. Odnośnie olki to dobry lek na schizofrenię i po jakimś czasie przestał mnie tuczyć
  • 78 / 1 / 0
2 miesiace lykam olanzapine, chcialem zazyc GBL, czy to bezpieczne mieszac tak? Czy ktos probowal i jakie efekty?
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
  • 451 / 2 / 0
pójdziesz spać.
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 285 / 2 / 0
@up
A to przypadkiem nie zależy od dawki? Może jakby wziął faktycznie mało, aby poczuć tylko lekkie smyrnięcie?
  • 451 / 2 / 0
Razem z neuroleptykiem?? Nie wiem jakie dawki Olzy bierze, ale czarno to widzę. Poza tym musiałby mieć spory fart, żeby tak wycyrklować - poczuć smyrnięcie i nie zasnąć.
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 360 / / 0
Są jakieś przeciwwskazania do przyjmowania żeń-szenia razem z Zyprexą(no czyli z olanzapiną)? (5mg/doba)
Ostatnio zmieniony 17 września 2012 przez szperajacyzolw, łącznie zmieniany 1 raz.
metoksetamina Matka Do Rany Przyłóż
http://neurogroove.info/trip/nazywam-si-jakub
  • 476 / 4 / 0
Kurczak pieczony, biorę Olcię od ponad roku, najpierw dawka 20mg co mnie wyłączało całkowicie z życia, a teraz 10mg. I mam problem, bo stosowałem ten lek jako usypiacz a od jakiegoś czasu zupełnie nasennie nie działa :( Biorę o 22:00, dwie godziny później kładę się do łóżka i przez jakieś 3-4 godziny przewracam się z boku na bok i dostaję kurwicy + wcinam wszystko, co popadnie. W końcu zasypiam, ale sen jest przerywany co godzinę co skutkuje niewyspaniem. Co ciekawe ledwo co udaje mi się wstać i potem jestem cały dzień zjebany jak jasna cholera. Do tego zauważyłem, że jak sobie zrobię przerwę od tego specyfiku, jak np. dziś to nie mogę spać ale i jestem nakręcony co powoduje, że... chce mi się żyć - internet, rower, spotkania ze znajomymi. Po Olci mam takie w chuj myśli s. że masakra. Nie wiem właściwie, co lekarce proponować, bo na mnie wszystkie testowane neuroleptyki działały podobnie. Jestem w kropce. Jakieś sugestie?
  • 360 / / 0
Jeśli potrafisz zachować krytycyzm w stosunku do swoich zaburzeń, czy to są urojenia czy manie, nie musisz brać. Jeśli z kolei tracisz kontrolę i dajesz się całkowicie porwać to lepiej bierz. Może zmieni ci lekarz konfigurację. Np 10 mg olanzepiny + 25 mg kwetiapiny(jako nasennie). Jeśli nie masz zaburzeń psychotycznych, a tylko problemy ze snem, to nie wiem :D
metoksetamina Matka Do Rany Przyłóż
http://neurogroove.info/trip/nazywam-si-jakub
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.