kryształek wielkości 4x3x3mm, nie wiem ile on mógł ważyć myślę, że koło 10-15mg kopał tak po iniekcji jak 100-150mg 4cmc (mówię o mocy, nie o efekcie)
tak więc pukanie MDMA iv jest bardzo ekonomiczne i faza jest serio mocno euforyczna, więc nie radził bym przekraczać 150-200mg na sesje, bo może przytłoczyć
jak by ktoś chciał spróbować, to trzeba pamiętać, że stimy w przeciwieństwie do opio pukamy na zimno, czyli nie podgrzewamy zapalniczką!!
26 marca 2020yuck0 pisze: Są jakieś dowody na rzekomą neurotoksyczność tego podania czy do tylko domniemania, że takie szybkie uwolnienie dużej ilości serotoniny może spowodować rozjebanie receptorów serotoninowych, bo jak na razie od żadnej osoby, która to kiedyś zrobiła nie słyszałem, żeby coś jej się stało.
2 linki:
- (+/-)3,4-Methylenedioxymethamphetamine ('Ecstasy')-induced serotonin neurotoxicity: clinical studies
- MDMA-induced neurotoxicity of serotonin neurons involves autophagy and rilmenidine is protective against its pathobiology
Na drugim obrazku są wasze neurony po strzale MDMA.
Popularniejsza niż heroina. Brytyjskie nastolatki ofiarami upodobania do ketaminy
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę
Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.
Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy
Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.