Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 41 / / 0
Jakie są skutki uzależnienia/długotrwałego brania orientuje się ktoś może? Na własnej skórze sprawdził %-)
  • 234 / 11 / 0
Ponoć przejebane i ponoć ciężkie do zaleczenia nawet benzosami. Ale uzależnia wolniej. Po ponad 3 tygodniach użycia - i to nie pierwszego w życiu - odstawiłem z dnia na dzień bez najmniejszych oznak odstawiennych.
  • 906 / 75 / 19
To po jakim czasie może uzależnić?

Dziś zjadłam 75mg (za dużo, za duże zmulenie, ale już schodzi od rana) i skręt od helu zaleczony. Zajebiste pod tym względem (na detoks) to jest.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 62 / 17 / 0
Pregabalina to - jak do tej pory - najlepszy lek psychotropowy, jaki stosowałem. Wiem, są w tym temacie narzekania, że po jakimś czasie euforii brak, że nastrój mógłby być lepszy, że w zasadzie to coś nie ma porównania do lorazepamu czy baklofenu. Wiem, że na tym forum raczej nie spotkam osób innych od takich, które będą szukać w lekach psychotropowych potencjału rekreacyjnego, jakkolwiek nie mówiłyby, że leki chcą wykorzystywać do leczenia i w końcu normalnie żyć. Leczenie zjechanego jak Drezno w 1945 r. układu nagrody trwa dużo, dużo dłużej.

Aktualnie pregabalinę stosuję w dawce 300 mg na dobę, w jednej dawce, zażywanej z rana. Zanim wszedłem na poziom 300 mg, przez tydzień brałem 150. Efekty były zaskakujące. I te lecznicze, i te rekreacyjne.

+ Wyciszenie lęków do absolutnego minimum
+ Poprawa nastroju, sięgająca reakcji takich jak podniecenie
+ Komunikatywność - z tym nigdy problemu nie miałem, aczkolwiek po sile działania tego leku myślę, że pregabalina z każdego zrobi ekstrawertyka
+ Pewność siebie

- Nasilenie moich problemów z wymową
- Problemy z zasypianiem

Stosunek plusów do minusów dosyć drastyczny. Faktycznie, tolerancja rośnie, ale może niedługo lekarka podniesie dawkę (sam bez niej niczego nie zmieniam) lub zmieni lek na inny.
  • 3523 / 52 / 0
Występuje tolerancja krzyżowa z benzo?Ile tego brać na początek?300mg nie będzie za dużo?
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 2260 / 384 / 0
mnie po 150 bolała głowa

Pregab does not work on the BZD site in the GABA receptor, so there should be no cross tolerance.

coś takiego w necie znalazłem
  • 2260 / 384 / 0
WhatsNewInBaltimore pisze:
Pregabalina to....
jak długo czekałeś na pierwsze efekty?
jak teraz wygląda sytuacja? nadal fajnie?
  • 1009 / 42 / 0
Pregabalina rozkręca się do 2-3godzin i potrafi trzymać do samego wieczora.
Co do dawkowania 75-150mg bez tolerki zbija całkowicie chcice na benzo.
Dawki powyżej 300mg robią z człowieka zombie.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 1 / / 0
Jakie Pregabalina reaguje z kofeiną?

Mam przepisaną od lekarza dawkę 150mg 2 razy dziennie. Jednocześnie dość mocno ćwiczę na siłowni i 400-600mg kofeiny jest standardową dawką przedtreningową.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takim łączeniem?
  • 2260 / 384 / 0
nie widzę powiązania
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.