Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3854 / 316 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Też mi się to od razu z nim skojarzyło %-D .
Koledzy:
-mam kolege, który raz jadł grzyby - już 3 lata z domu nie wychodzi
-człowieku mam skuna chemią doprawianego
-mam zioło z jamajki, jedna kula i nas 4 nie ma
-nie napierdalaj fety jak jarałeś, bo Cię wykręci
Nie ma to jak akcje w stylu 'Magister blokers', kurwa mać.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
jacok pisze:
dzika pisze:
(...)
Kiedyś były niebieskie serduszka. Gówniane jak ja pierdole, ale na herze.
ja pierdole, ty to piszesz serio? ]

Człowieku piszę jakie bzdury pierdolili swego czasu moi znajomi...:wall:
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Snatch »
Qlimax 89 pisze:

Coś mi przypomniałeś...
Kiedyś w szkole jeden łepek opowiadał, że jego wujek przywiózł palenie "Dżamajka" które ma 98% THC.
Mówił że palił to i jedną lufką można skopcić 20 osób.
Był święcie przekonany i upierał sie co do prawdziwości swoich słów... W końcu jeden z słuchaczy nie wytrzymał i chłopak dostał płaskiego, odbił sie od ściany i temat o 98'io procentowym skunie został zamknięty %-D

Turbo zajebistosc siedziec z lebkiem gadac z nim o gandziurze i gdy ten sie upiera strzelic mu w pape. jeden poZiom
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
potrzebę gadania o ćpaniu czuje widocznie ten, któremu same ćpanie nie wystarcza.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / / 0
Bustfo pisze:
potrzebę gadania o ćpaniu czuje widocznie ten, któremu same ćpanie nie wystarcza.
Oczywiście... <_<

Lubię gadać o ćpaniu, bo to interesujący temat kiedy rozmawia się z kimś kompetentnym, kto wie co i jak. Przecież już nawet nie chodzi o samą czynność jaką jest ćpanie. Świetne jest to w jaki sposób mózg ludzki działa i jak wpływają na niego substancje psychoaktywne w trakcie działania, jak i po. Ja na przykład lubię pod tym kontem gadać o ćpaniu. ^_^
  • 31 / / 0
ja z ziomkami mam podobnie
Uwaga! Użytkownik rusałkagrassuje nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
dzika pisze:
Bustfo pisze:
Oczywiście... <_<

Lubię gadać o ćpaniu, bo to interesujący temat kiedy rozmawia się z kimś kompetentnym, kto wie co i jak. Przecież już nawet nie chodzi o samą czynność jaką jest ćpanie. Świetne jest to w jaki sposób mózg ludzki działa i jak wpływają na niego substancje psychoaktywne w trakcie działania, jak i po. Ja na przykład lubię pod tym kontem gadać o ćpaniu. ^_^

To już wychodzi nieco poza "redukcję tematyczną" rozmów o ćpaniu, w stylu "tak się wczoraj naćpałem, że całą noc do domu wracałem" - parafrazując OSTRego. A to głównie mam na myśli.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Dzika ma racje, ale nie powinno sie ograniczac tylko do tego tematu, jednakze gadajac o mozgu i reszcie nasuwaja sie inne watki, ktore wykraczaja poza zakres dragow.
Feel free. Of me.
  • 225 / / 0
SiNy pisze:
gadajac o mozgu i reszcie nasuwaja sie inne watki, ktore wykraczaja poza zakres dragow.
Dziękuję, właśnie to miałam na myśli ;*
  • 1474 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qlim »
W gadaniu o ćpakaniu nie ma nic złego... Tak samo jak np miłośnicy motoryzacji lubią gadać o samochodach itp tak samo ćpuny a narkotykach.
Dopiero gdy jest to jedyny temat i przewija sie przy każdej okazji to wtedy coś musi być nie tak.
Uwaga! Użytkownik Qlim jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.