Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Bo kto tak nie myslal?
Birdy Nam Nam pisze: wkleje fajny cytat z ksiazki ktora ostatnio nabylem, jest w niej wiecej podobnych tego typu zdan. ale nie chce mi ise szukac
Soulless pisze: Szkoda, tylko, ze zamiast uswiadamiania o niebezpieczenstwie przy zazywaniu opiatow, to wiekszosc gimnazjalistow to przeczyta i stwierdzi ze musi byc to zajebiste. W aptece, bez recepty. Bo w koncu heroina to nie jest, a nawet jesli mi sie spodoba, to bede mial zawsze dostep.
Bo kto tak nie myslal?
poza tym nadal myślę, że jednak większość gimnazjalistów się boi, ew. spróbuje parę razy i na tym się skończy. priorytetem nie jest wydać 100 złotych na parę faz kodeinowych; lepiej sobie kupić za to bluzę prosto, bo jest większy lans - co to prosto każdy wie, a co to kodeina niekoniecznie.
poza tym po co się bawić w umoralnianie? jak chcą, niech kupują. pierwszy przypał w domu i więcej nie tkną.
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
Co do nakręcania się - już nieraz pisałem w różnych miejscach - niektórych to nakręci, ale większość odstraszy. Większość osób które znałem w gimnazjum, po przseczytaniu dzieci z zoo, zaczeła bac sie narkotykow itd. A ja od razu stwierdzilem, ze heroina musi byc zajebista, skoro ludzie potrafia sie tak dla niej skurwic. I od razu wiedzialem, ze wezme.
Hurra, diese Welt geht unter
https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
Ten moment filmu http://www.youtube.com/watch?v=zP0pkAZS ... re=related mi tak utknął w pamięci, że kurwa MUSIAŁEM przyjebać h po kablach. Normalnie czułem to wszechogarniające szczęście.. musiałem.
xzx
mam w kieszeni klonazepam.
Ja po obejrzeniu filmu ostro się nakręciłem. Chyba ze dwa tyg. po obejrzeniu pierwszy raz strzeliłem.
Ten moment filmu http]
Gdzie twój filmik z tą pioseneczką w tle?
Też kusi, hehe
A ja nie mam na kompie tego filmiku żeby go gdzieś wrzucić z powrotem.
I chuj.
xzx
No bo wiesz, w sumie, to
Warszawski Cpun pisze: Ja nie jestem tylko opiatowcem, lubie wszystkie zabawki, i trochę ich spróbowałem :)
* Dragi uliczne
-mj & hasz
-piguly
-feta
-metamfetamina
-koks
-hel
-kwas
* Aptekę
-kodeina
-efedryna & pseudoefedryna
-metylokatynon
-dxm
-dimenhydrant
-benzydamina
* Apteka rp
-tramadol
-buprenorfina
-morfina
-fentanyl
-benzo (diazepam, klonazepam, lorazepam, temazepam, oxazepam, bromazepam, nitrazepam, flunitrazepam, estazolam, midazolam, alprazolam)
-barbiturany (allobarbital, fenobarbital)
-zolpidem & zolpiclon
-promazyna, prometazyna, chlorpromazyna
* RC
-metylon
-butylon
-mefedron
-mdpv
-desoxypipradol
-dmt
-amt
-4-aco-dmt
-4-ho-met
-4-ho-mipt
-5-meo-dalt
-2c-b
-2c-c
-2c-e
-doc
-doi
-bromo dragonfly
* Inne
-gbl
-podtlenek azotu
-poppers
-salvinorin A
-lsa
-psylocybina
-muscymol
-mirystycyna
-pcp
-opium & acetylowane opium
-metadon
-meskalina
-bzp
-atropina
I ciągle mi mało :)
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.