Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Bo kto tak nie myslal?
Birdy Nam Nam pisze: wkleje fajny cytat z ksiazki ktora ostatnio nabylem, jest w niej wiecej podobnych tego typu zdan. ale nie chce mi ise szukac
Soulless pisze: Szkoda, tylko, ze zamiast uswiadamiania o niebezpieczenstwie przy zazywaniu opiatow, to wiekszosc gimnazjalistow to przeczyta i stwierdzi ze musi byc to zajebiste. W aptece, bez recepty. Bo w koncu heroina to nie jest, a nawet jesli mi sie spodoba, to bede mial zawsze dostep.
Bo kto tak nie myslal?
poza tym nadal myślę, że jednak większość gimnazjalistów się boi, ew. spróbuje parę razy i na tym się skończy. priorytetem nie jest wydać 100 złotych na parę faz kodeinowych; lepiej sobie kupić za to bluzę prosto, bo jest większy lans - co to prosto każdy wie, a co to kodeina niekoniecznie.
poza tym po co się bawić w umoralnianie? jak chcą, niech kupują. pierwszy przypał w domu i więcej nie tkną.
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
Co do nakręcania się - już nieraz pisałem w różnych miejscach - niektórych to nakręci, ale większość odstraszy. Większość osób które znałem w gimnazjum, po przseczytaniu dzieci z zoo, zaczeła bac sie narkotykow itd. A ja od razu stwierdzilem, ze heroina musi byc zajebista, skoro ludzie potrafia sie tak dla niej skurwic. I od razu wiedzialem, ze wezme.
Hurra, diese Welt geht unter
https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
Ten moment filmu http://www.youtube.com/watch?v=zP0pkAZS ... re=related mi tak utknął w pamięci, że kurwa MUSIAŁEM przyjebać h po kablach. Normalnie czułem to wszechogarniające szczęście.. musiałem.
xzx
mam w kieszeni klonazepam.
Ja po obejrzeniu filmu ostro się nakręciłem. Chyba ze dwa tyg. po obejrzeniu pierwszy raz strzeliłem.
Ten moment filmu http]
Gdzie twój filmik z tą pioseneczką w tle?
Też kusi, hehe
A ja nie mam na kompie tego filmiku żeby go gdzieś wrzucić z powrotem.
I chuj.
xzx
No bo wiesz, w sumie, to
Warszawski Cpun pisze: Ja nie jestem tylko opiatowcem, lubie wszystkie zabawki, i trochę ich spróbowałem :)
* Dragi uliczne
-mj & hasz
-piguly
-feta
-metamfetamina
-koks
-hel
-kwas
* Aptekę
-kodeina
-efedryna & pseudoefedryna
-metylokatynon
-dxm
-dimenhydrant
-benzydamina
* Apteka rp
-tramadol
-buprenorfina
-morfina
-fentanyl
-benzo (diazepam, klonazepam, lorazepam, temazepam, oxazepam, bromazepam, nitrazepam, flunitrazepam, estazolam, midazolam, alprazolam)
-barbiturany (allobarbital, fenobarbital)
-zolpidem & zolpiclon
-promazyna, prometazyna, chlorpromazyna
* RC
-metylon
-butylon
-mefedron
-mdpv
-desoxypipradol
-dmt
-amt
-4-aco-dmt
-4-ho-met
-4-ho-mipt
-5-meo-dalt
-2c-b
-2c-c
-2c-e
-doc
-doi
-bromo dragonfly
* Inne
-gbl
-podtlenek azotu
-poppers
-salvinorin A
-lsa
-psylocybina
-muscymol
-mirystycyna
-pcp
-opium & acetylowane opium
-metadon
-meskalina
-bzp
-atropina
I ciągle mi mało :)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.