Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Szkoda, tylko, ze zamiast uswiadamiania o niebezpieczenstwie przy zazywaniu opiatow, to wiekszosc gimnazjalistow to przeczyta i stwierdzi ze musi byc to zajebiste. W aptece, bez recepty. Bo w koncu heroina to nie jest, a nawet jesli mi sie spodoba, to bede mial zawsze dostep.

Bo kto tak nie myslal?
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Antyblysk »
Birdy Nam Nam pisze:
wkleje fajny cytat z ksiazki ktora ostatnio nabylem, jest w niej wiecej podobnych tego typu zdan. ale nie chce mi ise szukac
Z jakiej to książki? Jak coś cytujecie i pamiętacie jeszcze, albo macie możliwość sprawdzenia co, to podawajcie źródło.
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
Soulless pisze:
Szkoda, tylko, ze zamiast uswiadamiania o niebezpieczenstwie przy zazywaniu opiatow, to wiekszosc gimnazjalistow to przeczyta i stwierdzi ze musi byc to zajebiste. W aptece, bez recepty. Bo w koncu heroina to nie jest, a nawet jesli mi sie spodoba, to bede mial zawsze dostep.

Bo kto tak nie myslal?
skoro my tak myśleliśmy, to i oni mają prawo.
poza tym nadal myślę, że jednak większość gimnazjalistów się boi, ew. spróbuje parę razy i na tym się skończy. priorytetem nie jest wydać 100 złotych na parę faz kodeinowych; lepiej sobie kupić za to bluzę prosto, bo jest większy lans - co to prosto każdy wie, a co to kodeina niekoniecznie.
poza tym po co się bawić w umoralnianie? jak chcą, niech kupują. pierwszy przypał w domu i więcej nie tkną.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 2005 / 121 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
co to do cholery jest prosto? Ja pierdolę, przecież nie jestem chyba taki stary... ;]

Co do nakręcania się - już nieraz pisałem w różnych miejscach - niektórych to nakręci, ale większość odstraszy. Większość osób które znałem w gimnazjum, po przseczytaniu dzieci z zoo, zaczeła bac sie narkotykow itd. A ja od razu stwierdzilem, ze heroina musi byc zajebista, skoro ludzie potrafia sie tak dla niej skurwic. I od razu wiedzialem, ze wezme.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 648 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shuudan »
Dokładnie miałam tak samo. Czytając tą książkę ludzie mówią od razu nie heroinie. Nie myślą jednak jakie to jest uczucie i jak to jest jak sobie przygrzejesz. Cudowne uczucie. Na początku...
Matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności.

https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
  • 989 / 35 / 0
Ja po obejrzeniu filmu ostro się nakręciłem. Chyba ze dwa tyg. po obejrzeniu pierwszy raz strzeliłem.
Ten moment filmu http://www.youtube.com/watch?v=zP0pkAZS ... re=related mi tak utknął w pamięci, że kurwa MUSIAŁEM przyjebać h po kablach. Normalnie czułem to wszechogarniające szczęście.. musiałem.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2010 przez Warszawski Cpun, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
Wróć do starego avatara :D
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 356 / 7 / 3
[quote="Warszawski Cpun"]
Ja po obejrzeniu filmu ostro się nakręciłem. Chyba ze dwa tyg. po obejrzeniu pierwszy raz strzeliłem.
Ten moment filmu http]

Gdzie twój filmik z tą pioseneczką w tle?
Też kusi, hehe
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 35 / 0
Już się komuś nie spodobał i wypierdolili go.
A ja nie mam na kompie tego filmiku żeby go gdzieś wrzucić z powrotem.
I chuj.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Izzy »
ty chciales sie w to wjebac? przezyc cos niesamowitego? :/

No bo wiesz, w sumie, to
Warszawski Cpun pisze:
Ja nie jestem tylko opiatowcem, lubie wszystkie zabawki, i trochę ich spróbowałem :)

* Dragi uliczne
-mj & hasz
-piguly
-feta
-metamfetamina
-koks
-hel
-kwas
* Aptekę
-kodeina
-efedryna & pseudoefedryna
-metylokatynon
-dxm
-dimenhydrant
-benzydamina
* Apteka rp
-tramadol
-buprenorfina
-morfina
-fentanyl
-benzo (diazepam, klonazepam, lorazepam, temazepam, oxazepam, bromazepam, nitrazepam, flunitrazepam, estazolam, midazolam, alprazolam)
-barbiturany (allobarbital, fenobarbital)
-zolpidem & zolpiclon
-promazyna, prometazyna, chlorpromazyna
* RC
-metylon
-butylon
-mefedron
-mdpv
-desoxypipradol
-dmt
-amt
-4-aco-dmt
-4-ho-met
-4-ho-mipt
-5-meo-dalt
-2c-b
-2c-c
-2c-e
-doc
-doi
-bromo dragonfly
* Inne
-gbl
-podtlenek azotu
-poppers
-salvinorin A
-lsa
-psylocybina
-muscymol
-mirystycyna
-pcp
-opium & acetylowane opium
-metadon
-meskalina
-bzp
-atropina

I ciągle mi mało :)
nie ma sie czym chwalic
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.