Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 109 / / 0
Witam, drogie ćpunki.

Więc. "Znam" osobę, która jest otyła, ma nadciśnienie. Zażywa jakiś specyfik na nadciśnienie. Przez dzisiejszą noc zamierza wjebać 1G fetki. Czy można naspidowanym zajebać tabletę na nadciśnienie, czy chociażby na zwale?

[tutaj ok?]

Może napisałbyś coś więcej na temat tego lekarstwa? Co to jest i jakie dawkowanie? - BS
Ostatnio zmieniony 30 października 2010 przez BS, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Połączenie z "Leki na nadciśnienie i ich działanie w połączeniu ze stymulantami"
  • 617 / 5 / 1
Byłem tydzień temu u lekarza, ponieważ odczuwam bóle w okolicach serca, pewnego rodzaju kłucie, czuje je raczej tylko podczas kaszlu, którego wywołuję zazwyczaj sam, żeby wydzielina z płuc się oderwała (której już nie mam, ale było jej trochę oj było :/ mieszanki jebane).
Mam również uczucie płytszego oddechu, sam nie wiem czy z nerwów i strachu (którego nie mogę pokonać), czy z powodu uszkodzenia płuc.
Lekarz zmierzył ciśnienie i powiedział że za wysokie jak na mój wiek (21 lat) - dostałem książeczkę, w której przez tydzień wpisuję ciśnienie, rano w południe i wieczorem. Jak na razie największe ciśnienie rano po przebudzeniu miałem 160/100, a wieczorem 170/105. Papierosów nie palę, innych rzeczy też nie biorę, piję ok. 2-3 piwa dziennie, czasami w ogóle, ale i tak ciśnienie jest duże.
Dzisiaj ostatni dzień zapisywania, mam nadzieję, że do pojutrza dożyję :-P Ciekaw jestem, co lekarz mi pojutrze powie.
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2010 przez Kanapka z Acodinem, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2179 / 31 / 0
o wiele za wysokie zią. Żaden pomiar nie wyszedł w miare normalnie (120-140/80-90)? Pamietaj jak pójdziesz do pani doktor, jesli już ma coś przepisywac to może spróbuj sartanów, nie pakuj sie w beta-blokery bo mają pewne efekty uboczne a sartany to delikatne leki. Poza tym wpierw serio spróbuj ograniczyć sól (nawet całkiem wyeliminować wiem to boli :-P ) i zacznij regularnie biegać/pływać. Taka terapia u młodych działa cuda autentycznie, można sie nawet całkiem unormowac bez leków.
  • 617 / 5 / 1
Najniższe ciśnienie z rana miałem 145/85. Nie chcę beta-blokerów, a jak przepisze benzo na jakieś lęki czy coś w ten deseń, to szczerze mówiąc się wkurzę - mam predyspozycje do uzależnień i wiem jak to się może skończyć ;-)
Do tego mam co 3-4h ból głowy trwający dosłownie pół sekundy - strasznie nakręca to moje lęki. No i ten ból w klatce piersiowej.. szkoda gadać. Bylebym nie miał raka płuc albo innego większego świństwa, a będzie ok.
  • 260 / 4 / 0
Czy ktoś z was próbował Klonidyny na obniżenie ciśnienia?
Na bluelight polecają ją do stymulantów, ponoć bardzo skutecznie obniża i teoretycznie nie ma żadnych interakcji.
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
ja z kolei mam pytanie o kwasa, mimo, ze to troche inna historia - przyklejenie pyatnia tutaj wydalo mi sie najodpowiedniejsze. wiecie moze, cpunki kochane;), jak organizm skwaszony reaguje z propranololem? i czy lepiej wziac pigulke przed zazyciem kwasa, zapobiegawczo czy w trakcie, na ewentualne uspokojenie, gdy zacznie sie cos dziac niedobrego z cisnieniem? dodam, ze nie biore propranololu z powodu paranoi lub lekow, ale na obnizenie cisnienia. dzieki!
  • 168 / 2 / 0
a co z antagonistami kanałów wapniowych? (np. isoptin)
można walić do stymulantów? są interakcje czy nie?
  • 1959 / 57 / 0
Dołączam się do pytania bo akurat mam w domu kilkanaście pudełek Isoptinu 40ki.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 2775 / 39 / 0
Leczenie zatrucia amfetamina :
• chlorpromazyna (Fenactil) – znosi objawy obwodowe i osrodkowe zatrucia
• salicylan fizostygminy
werapamil, łacznie z lekami z grupy pochodnych benzodiazepiny
• diureza wymuszona z alkalizacja, ze wzgledu na możliwosc wystapienia rabdomiolizy
źródło: http://www.farmacja.e-lama.pl/farma/farmakol_all.pdf
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
CzarnyIntruzManganek pisze:
Czy ktoś z was próbował Klonidyny na obniżenie ciśnienia?
Na bluelight polecają ją do stymulantów, ponoć bardzo skutecznie obniża i teoretycznie nie ma żadnych interakcji.
no nie wiem klonidyna jest nieselektywna i oddziałuje również na receptory w mózgu co objawia sie w zamuleniu, uspokojeniu itp, kto wie w jakie to reakcje wchodzi ze stymulantami. Myśle że każdy lek w małej dawce raczej nie zaszkodzi, szczegolnie jeśli masz mega ciśnienie i tętno.

Podam jako ciekawostke mój dzisiejszy wyczyn. Po wciągnięciu mefa mierze ciśnienie. 210/110, tetno pewnie ze 180-200. Myśle o wiele za wysokie ale jadłem węgiel aktywowany wiec doustnie nic nie wezme, zinaktywuje sie predzej. A wiec wpadłem na pomysł żeby sprawdzić propranolol w podaniu donosowym. Otóż działa kochani, tabletka 10 mg zniżyła tętno o połowe, a i serce sie spokoiło wpierw do 180 a potem do 160, lecz nadal na 110. I to działa niemalże natychmiast, placebo to to nie było. Efekt również silniejszy znacznie od takiej dawki po doustnym.
Zadziałał po około 5-10 minutach. Moze ma większą biodostepność z nosa? Nigdy nie myślałem żeby tak to przyjmowac ale mowie raczej nie zaszkodzi a efekt może być ciekawy.
Oczywiście propra tylko w przypadku potrzeby szybkiego zbicia ciśnienia.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2010 przez Blepharospasm, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.