Więc. "Znam" osobę, która jest otyła, ma nadciśnienie. Zażywa jakiś specyfik na nadciśnienie. Przez dzisiejszą noc zamierza wjebać 1G fetki. Czy można naspidowanym zajebać tabletę na nadciśnienie, czy chociażby na zwale?
[tutaj ok?]
Może napisałbyś coś więcej na temat tego lekarstwa? Co to jest i jakie dawkowanie? - BS
Powód: Połączenie z "Leki na nadciśnienie i ich działanie w połączeniu ze stymulantami"
Mam również uczucie płytszego oddechu, sam nie wiem czy z nerwów i strachu (którego nie mogę pokonać), czy z powodu uszkodzenia płuc.
Lekarz zmierzył ciśnienie i powiedział że za wysokie jak na mój wiek (21 lat) - dostałem książeczkę, w której przez tydzień wpisuję ciśnienie, rano w południe i wieczorem. Jak na razie największe ciśnienie rano po przebudzeniu miałem 160/100, a wieczorem 170/105. Papierosów nie palę, innych rzeczy też nie biorę, piję ok. 2-3 piwa dziennie, czasami w ogóle, ale i tak ciśnienie jest duże.
Dzisiaj ostatni dzień zapisywania, mam nadzieję, że do pojutrza dożyję :-P Ciekaw jestem, co lekarz mi pojutrze powie.
Do tego mam co 3-4h ból głowy trwający dosłownie pół sekundy - strasznie nakręca to moje lęki. No i ten ból w klatce piersiowej.. szkoda gadać. Bylebym nie miał raka płuc albo innego większego świństwa, a będzie ok.
Na bluelight polecają ją do stymulantów, ponoć bardzo skutecznie obniża i teoretycznie nie ma żadnych interakcji.
można walić do stymulantów? są interakcje czy nie?
Leczenie zatrucia amfetamina :
• chlorpromazyna (Fenactil) – znosi objawy obwodowe i osrodkowe zatrucia
• salicylan fizostygminy
• werapamil, łacznie z lekami z grupy pochodnych benzodiazepiny
• diureza wymuszona z alkalizacja, ze wzgledu na możliwosc wystapienia rabdomiolizy
CzarnyIntruzManganek pisze:Czy ktoś z was próbował Klonidyny na obniżenie ciśnienia?
Na bluelight polecają ją do stymulantów, ponoć bardzo skutecznie obniża i teoretycznie nie ma żadnych interakcji.
Podam jako ciekawostke mój dzisiejszy wyczyn. Po wciągnięciu mefa mierze ciśnienie. 210/110, tetno pewnie ze 180-200. Myśle o wiele za wysokie ale jadłem węgiel aktywowany wiec doustnie nic nie wezme, zinaktywuje sie predzej. A wiec wpadłem na pomysł żeby sprawdzić propranolol w podaniu donosowym. Otóż działa kochani, tabletka 10 mg zniżyła tętno o połowe, a i serce sie spokoiło wpierw do 180 a potem do 160, lecz nadal na 110. I to działa niemalże natychmiast, placebo to to nie było. Efekt również silniejszy znacznie od takiej dawki po doustnym.
Zadziałał po około 5-10 minutach. Moze ma większą biodostepność z nosa? Nigdy nie myślałem żeby tak to przyjmowac ale mowie raczej nie zaszkodzi a efekt może być ciekawy.
Oczywiście propra tylko w przypadku potrzeby szybkiego zbicia ciśnienia.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.