Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Ja z kolei mieszkałem już na swoim ale z powodu zbiegu różnych zdarzeń znowu mieszkam z rodzicami a jestem starym prykiem. Mam swoje lata i powinienem już mieszkać sam ale od pewnego czasu za mało zarabiam, z resztą to jest nieważne. ;]
Moim problemem jest zjebana wątroba od kodeiny, tramadolu, klonów, Alku. Drugim problemem jest to, że moim lekarzem rodzinnym jest moja ciotka, która wysłała mnie co prawda na dalsze badania na HCV i HBV ale prawdopodobieństwo, że to mam jest znikome. Więc pewnie będe musiał się przyzać, że ćpam/łem leki i tutaj jest pizda bo ta lekarka -ciotka od razu poinformuje moich starszych a Ci zrobią mi taką afere, że szok. Mało tego w całym szpitalu mnie znają bo mam jeszcze ciotki pielęgniarki, sąsiadki pielęgniarki, koleżanki pielęgniarki itp. nawet moi sąsiedzi są ratownikami medycznymi. Jest to pewna zaleta ale nie w tym przypadku. Mieszkam w małym mieście i niedługo wszyscy się dowiedzą, że jestem ćpun. Jak dotąd wszystko utrzymywałem w tajemnicy a teraz będzie już dupa. Dodatkowo byłem prywatnie u psychiatry, który przepisał mi ssri mogący wpływać na wyniki ASPAT i ALAT. Przejebane normalnie, gdy jeszcze ktoś się dowie, że byłem u psychiatry to już całkiem będzie pizda blada.
Normalnie szok, cała ta sytuacja sprawia, że mam niezłego stresa. Bo dosłownie nikt nie wie o moim, że tak powiem hobby a teraz to się wyda, ba nawet nikt nie ma cienia podejrzenia, że coś jest ze mną nie tak. Różne rodziny różne reakcje, ale ja do chuja wafla mam 25 lat a cykam się jak przed wywiadówką w podstawówce gdy nabroiłem, nosz kurwa przejebane, albo raczej ja jestem pojebany. ;]
Pozdro
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 3732 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wawoj »
W porównaniu z niektórymi 'przypadkami' w tym temacie, moi rodzice wydają się być całkiem ogarniętymi ludźmi.
Zwłaszcza mój tato. Da się z nim pogadać, może kwestia tego, że ze mną nie mieszka, dlatego jest bardziej zdystansowany. Kiedy byłam u niego na wakacjach, podczas jednej ze zwykłych pogawędek przyznał się do palenia mj, jednego wyskoku z siupą i słuchania K44. :-D Dzięki jego podejściu wywiązała się ciekawa dyskusja na temat dragów, nawet opowiedziałam mu jednego tripa. Podsyłam mu od czasu do czasu różne artykuły, muzykę, itp. Wie o marii, Salvii i tyle mu wystarczy. Może nawet namówię go w przyszłości na wspólne przykurzenie.

Z mamą sprawa przedstawia się trochę trudniej. Co prawda też kiedyś jednorazowo przyjarała, ale nie ma z nią tematu. Ma bardzo utarte schematy w głowie, a każda próba zmienienia jej światopoglądu ucina się na 'nie filozofuj'. Chyba boi się przyznać mi rację. Znalazła kiedyś moją butlę, z której paliłam Salvię i wzniosła wielki raban 'że to pachnie mahihuaną!!!1one!'. Musiałam się nieźle nagimnastykować, żeby wszystko wyjaśnić. Co ciekawe na Salvię przystała bez krzyku, a marihuana to zło. No cóż.
Znalazła też moje opakowania po lekach, ale z tego też się wyłgałam. Do leków nie mam zamiaru przyznawać się, ani rozmawiać o nich, bo naturalnie skończyłoby się to fiaskiem. Wcale się nie dziwie, sama nie byłabym zadowolona na ich miejscu, więc nie będę ich martwiła. :-)
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 2179 / 30 / 0
ciekawe jakby Twój tatko zareagował gdyby sie dowiedział że robiłaś sobie 3 dniowy ciąg na DXM a ostatnio bełtałaś na podłoge nie mogąc sie ogarnąć. Zastanawia mnie czy byłby równie wyrozumiały. Nie jestem zwolennikiem braku dyskusji, ale do ok 20tego roku życia nie pozwoliłbym dzieciakowi na branie narkotyków. Wiadomo że pewnie robiłby to po kryjomu ale gdyby sie wydało to nie byłoby pobłażania. Szczególnie po lekturze tego forum. W pewien sposób nie może być zgody w tym temacie i rozumiem rodziców. Nie wiem jakby miało wyglądać branie narkotyków dzieciaka pod kontrolą rodziców. Jest to nie do utrzymania i pewnie i tak za plecami by ćpało bez ich wiedzy. To troche martwy punkt.
Z drugiej strony patrząc na siebie własnie tak ich w jajo robiłem i robie. I jakoś tragedii nie ma. Ale jest to poważne ryzyko, gdy zezwalasz w pewnym zakresie dzieciakowi na ćpanie a tu nagle potomek wpada w gówno i potem są wyrzuty sumienia.
Mówie tu o twardszych narkotykach niż marihuana czy alkohol ;)
Hidden mefedron User
  • 3732 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wawoj »
Gwynnbleid pisze:
ciekawe jakby Twój tatko zareagował gdyby sie dowiedział że robiłaś sobie 3 dniowy ciąg na DXM a ostatnio bełtałaś na podłoge nie mogąc sie ogarnąć. Zastanawia mnie czy byłby równie wyrozumiały.
Zapewne nie byłby, co podkreśliłam w ostatnim zdaniu mojego posta. Nie mam zamiaru 'chwalić się' tym jemu, a i sama nie jestem dumna z niektórych moich wybryków.

Naturalnie nie mam żadnego oficjalnego 'pozwolenia na ćpanie', bo to nie byłoby zapewne dobrym sposobem wychowawczym. Po prostu do niektórych kwestii starszy ma luźniejsze podejście, niż większość rodziców. Dzięki temu lepiej się dogadujemy, ale to ma przecież swoje zdroworozsądkowe ograniczenia.
Resztę muszę kontrolować sama i pilnować, żeby nie zrobić sobie kuku. :-)
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 285 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5r>- »
u mnie ze starymi nie ma gadania o ćpaniu. Oni mają swój z góry ustalony pogląd na ten temat i nie da rady nic wytłumaczyć.
Jaranie mj = ćpanie i przez marihuane jest tyle ćpunów bo od mj si ezaczyna i się nie kończy! Gnijesz i giniesz i nie wiesz nawet kiedy! huuh <_<
Wiedzą, że pale i co?
Czasem kicha, czasem luźność, zależy jak się rozkmini. Cza se radzić
Dzień się nie kończy, tylko zmienia barwę !]

ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
  • 474 / 10 / 0
@T.A.Z.nauta twój aVatar masz taki z deka obrzydliwy aVatar. taki bleeuuee. sory.
Maisssterrr qrwy
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
reakcja moich starych była chyba jedną z ekstremalniejszych w tym temacie, ale jak ktoś z was znałby dobrze moich starych to by wiedział, że obrona na dłuższą metę tylko pogarsza sytuację. Z nimi nie ma dyskusji i koniec. O przeprowadzce myślę dłuższy czas, ale prawda jest taka że stać mnie na to będzie dopiero za jakieś dwa lata... ;] Dla moich starych marihuana to jest śmiertelny narkotyk, a pety i alko nie bo według nich ci co piją i palą mogą być normalni a ci co jarają jazz to na pewno rynsztok. Obnoszenie się z naukowymi wywodami tylko POGARSZA sprawę, jestem pewien, że nie tylko ja mam takich rodziców ;] No ale ich się w końcu nie wybiera.
W telewizji mówią w telewizji grają jednostki nadają miliony odbierają chcesz czy nie zrobią z głowy jajo.

Wszystko przez telewizje pojebane artykuły w gazetach. '
  • 42 / / 0
w tym wątku umieszczamy protipy jak udobruchać rodzicieli i dalej ciągnąć kasę mimo, że nie mają zaufania i wiedzą, że ćpamy.
dodatkowo moglibyście opisywać reakcje swoich rodziców na wieść o tym, że ćpacie i jak sobie z tym radzicie.

moja matka już podejrzewała od dawna, że coś tam biorę, ale teraz jak nabrała pewności to po prostu zaczęła drzeć mordę, potupała nogą i powiedziała, że wypierdalam na odwyk (przypomniał mi się koleś który od czasu do czasu brał akodin i mama też chciała go posłać na terapię xD). Rodzice są trochę nieuświadomieni. Gdybym pił piwo co wieczór to by było ok, ale tabletki i igły to zło i koniec.

Ćpunki, powiedzcie jej jak wytłumaczyć, że w gruncie rzeczy nie robię sobie nic złego, nie jestem chory, nie zaniedbuje obowiązków dla ćpania, ogólnie nie odbija się to na moim życiu i nie psuje go (nawet gdyby to mój biznes, czo nie). Pomocy :-/

Zanim założysz kolejny temat - sprawdź czy już nie ma podobnego - czytaj regulamin mr_b
Uwaga! Użytkownik internet jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1951 / 14 / 0
Właśnie że robisz sobie coś złego i Twoja mamusia całkiem dobrze mówi. WYPIERDALAJ NA ODWYK.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
słaba prowokacja, ćpunq
Uwaga! Użytkownik internet jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.