Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 19 / 5 / 0
Czy do ektrakcji kodeiny z Thiocodinu można użyć OCTANU ETYLU (CZ.D.A)?

OFFTOP - czy dałoby radę z pseudoefedryną z Sudafedu po zmyciu otoczek?
  • 987 / 8 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: greenwave »
Mr.blonde pisze:
Wydajnosc ekstrakcji >85-90% i tą metodą bardzo szybko otrzymacie czystą krystaliczną kodeinę freebase. Potem tylko z HCl robimy sól i mozna walic IM :cool:
A Możesz wyjaśnić jak otrzymać sól? Bardzo dobry sposób.
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / / 0
Czy uzyskana w ten sposób kodeina nadaje się do konwersji do morfiny?
http://talk.hyperreal.info/konwersja-ko ... 32722.html
W takim razie w punkcie 8 zamiast octanu wystarczy od razu użyć chlorowodorku?
God's been nodding off.
God's been nodding off.
God's been nodding off.
God's been nodding off.
  • 104 / 1 / 0
To jest domowa metoda, prosta i łatwa, a mimo to daje rewelacyjnie wyniki. Tak, z taką kodeiną można śmiało robić konwersje do morfiny (jak w Nowej Zelandi). Jednak mam kilka pytań.
.
Czy do uzyskania wolnej zasady kodeiny, to można użyć wody amoniakalnej? Przecież to było by najlepsze... Mam też inne pytania, np., dlaczego przy użyciu chloroformu, to trzeba gorącej wody, oraz ten roztwor musi być wcześniej przefiltrowany? Przecież to ma konsysudncje gęstego kisielu! Niestety, Mr Blonde nie odpowiada na moje pytania, które wiele miesięcy temu do niego wysłałem. Ma ktoś do niego kontakt?
.
Aha, gdy używa się toluen, to mam rewelacyjny sposób, aby na koniec toluen odzyskać z powrotem:-) W ten sposób wydaje się mniej kasy, oraz jest zdecydowanie mniej smrodu w całym domu. Wystarczy dwa dopasowane garki i... nic więcej. Jest to tzw odzysk, stosuje się to przy produkcji kompotu.
Uwaga! Użytkownik Fiesta12 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 1 / 0
Variate pisze:
Czy do ektrakcji kodeiny z Thiocodinu można użyć OCTANU ETYLU (CZ.D.A)?
?
..i / lub acetonu?
  • 104 / 1 / 0
Co do acetonu, to napewno nie można użyć go z tego powodu, że miesza się on z wodą, więc w słoiku nie powstały by dwie warstwy, tylko była by jedna mieszanina acetonowo wodna.
Uwaga! Użytkownik Fiesta12 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
jaka jest najodpowiedniejsza temperatura wody do rozpuszczenia Antidolu ? czytałam że 40 stopni , tylko czy przypadkiem im wyższa jest temperatura wody tym więcej paracetamolu się w niej rozpuści?
  • 218 / 2 / 0
większa temperatura tylko chyba zwiększa rozpuszczalność paracetamolu, kodeina z tego co wiem jest dobrze rozpuszczalna w normalnej letniej/zimnej wodzie. Także najodpowiedniejsza temperatura to taka w której rozpuści się najmniej paracetamolu po prostu :)
  • 742 / 9 / 0
Nie potrzebnie temat odgrzebujesz.

Im niższa temperatura tym lepsza. Nie ma różnicy w mocy działania, a są same plusy jak najniższej temp. Po pierwsze mniej paracetamolu, po drugie duuużo łatwiej wypić roztwór jak ma się z tym problemy.

Ja przeważnie jak mogłem to robiłem w temperaturze takiej, że wrzucałem parę kostek lodu to te resztki po lodzie się już nie chciały rozpuścić, trzeba było poczekać aż się trochę podgrzeje pod wpływem mieszania i otoczenia czyli bliskiej zeru.

Pozdro
  • 549 / 179 / 0
Ma ktoś jakiś pomysł jak zapobiec wyciekaniu parasyfu podczas wyciskania filtra? (Ekstrakcja z Antka). Staram się dawać jak najmniej wody do ekstrakcji co skutkuje dużą zawartością kody w tym filtrze. Robię go z 2x ręcznika papierowego i waty w środek. Staram się wykręcać tak, żeby skapywało tylko od spodu, a nie na przykład wylewało się z góry, ale i tak zdarza się że przesącz robi się biały... Ja coś źle robię?
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich