Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 130 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Wschodni jest trujący, jednemu się nic nie stanie po 30, drugi może mieć spore problemy po 10. Nie możecie nauczyć się odróżniać? To tak jakbyście wśród 30 poziomek znaleźli truskawkę. Wszak podobna. Nie da rady odróżnić.
  • 3449 / 130 / 8
Ile jest prawdy w tym, że podczas deszczu maku się nie powinno zbierać? Alkaloidy się czasowo wypłukują? :-p
  • 762 / 35 / 0
transport substancji bazoidalny, na moje nic nie zmienia ale skoro słyszałeś to zbieraj suche. takie na logike są lepsze :)
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 3449 / 130 / 8
Właśnie wolałbym uniknąć zbierania tylko suchych, jak będę czekał na słońce to w końcu maki ktoś upierdoli.
  • 54 / / 0
powiedzcie wy mi kochani moi, czy makówki przy zbiorach powinny być twarde czy miękkie, bo znalazłem troche maczków niedaleko miejsca zamieszkania, ale makówki były miękkie a po nacięciu nic z nich nie wypłynęło......... :'(
~do oprawienia w ramkę~
Spoiler:
  • 13 / / 0
Mogę Ci zdradzić w tajemnicy, że występują pewne analogie pomiędzy makówkami a siusiakami.... Wnioski pozostawiam Tobie.... :D
  • 443 / 7 / 47
Nieprzeczytany post autor: opiofan »
Znalazłem! Nareszcie, modelowy mak znalazłem, nie żadne nie-wiadomo-co jak poprzednio. Idę jutro z rana zajebać ile tylko się da (rośnie przy płocie, niższym od roślin).
Chętnie poznam ludzi z TripCity (tj. Trójmiasta) :hug:
Wszelkie trensiwa lub inne imprezki tematyczne w okolicy - słać PM %-D
https://www.youtube.com/watch?v=GKmEl6why6I
  • 164 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: sue »
Moje maki bardzo późno dojrzewają. Musze poczekać bo jest jeszcze kilka malutkich a chcę wziąć wszystkie naraz. Rok temu żniwa było dopiero pod koniec lipca, prawie początek sierpnia. Nie wiecie od czego to zależy?
Uwaga! Użytkownik sue jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 31 / 0
sue pisze:
Nie wiecie od czego to zależy?
Przede wszystkim od miesiąca w którym mak wysiałeś ( robi się to od marca do kwietnia ). Po drugie- od czynników atmosferycznych ( nasłonecznienie, ilość opadów itp. ). Po trzecie w końcu- rolnicy zbierają mak w sierpniu, tak więc nie widzę w tym nic dziwnego.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 248 / 3 / 0
Zupełnie teoretycznie, mak zostawiony w niewłaściwym miejscu po zerwaniu ( nie został wysuszony ), zaczął troszke się psuć, jeden łepek poszedł się jebać. Makiwara nie zaszkodzi i poklepie? Leżakował w torbie materiałowej pare dni. Będzie działany, ale dobrze byłoby wiedzieć czego się spodziewać. Pzdr.
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.