Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
2 dni temu mój stary zapalił dzidę z suszu salvii którą mu ubiłem :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 290 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bluecocaine »
Ja jarałam ze starą, dawałam jej siupe ;D i kiedyś dropsa, ona ogółem jest baaaaardzo liberalna jeśloi chodzi o dragi, gorzej ze starym, ale on ze mną nie mieszka, więc jest luz
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Bluecocaine pisze:
Ja jarałam ze starą, dawałam jej siupe ;D i kiedyś dropsa, ona ogółem jest baaaaardzo liberalna jeśloi chodzi o dragi, gorzej ze starym, ale on ze mną nie mieszka, więc jest luz
Opowiedz mi o reakcji matki na siupe i dropsy ? spodobało się jej?
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 920 / 163 / 0
bardzo chcialbym zajarac ze starymi dobrego bata tylko ze to niestety malo mozliwe odkad dowiedzieli sie ze pale zeswirowali, jezdze na terapie i wogle ganda to najwieksze zlo dla nich. ale chcialbym dozyc sytuacji kiedy wracam ze szkoly a tu starzy czekaja w kuchni:
- mateusz, musimy pogadac...
- co znowu?
- masz jakiegos pakieta? ojciec ci odda siano wiec sie nie cykaj
- no co wy
- nie no bo doszlismy do wnoisku ze to nie jest takie zle...
i wtedy bym wyciagnol zajebistego lolka i tak bysmy sie skuli ze by mieli beke ze wszystkiego.
raz tylko mialem dziwna sytuacje jak starzy znalezli moje 3 pakiety to mi je zabrali i schowali do sejfu. wypuscili mie z domu bo moj brat mial urodziny wiec pojechalismy po bake :-D wracamy skopceni do chaty a stary taki jakis zajebany i nie alkomatem bez kitu oczy mu weszly i byl mily dla mnie chociaz 3 godziny wczesniej chcial mnie sprzedac na psy. nastepnego ranka odzyskalem swoje palenie ale wydaje mi sie ze troche ubylo... no nic moze kiedys razem zapalimy. %-D
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 290 / 6 / 0
newbe pisze:
Bluecocaine pisze:
Opowiedz mi o reakcji matki na siupe i dropsy ? spodobało się jej?
Siupe wzileą na dosypę do kawy a drugi raz do redbulla za każdym razem odsypywałam jej ilość taką jak do malej ściechy (no bo nie za dużo żeby było). Dropsa zjadla 1 biale serce.
Reakcja: Mamuśka stwierdziła że siupa na nią nie dziala, po czym jak wróciłam o 5 nad ranem z imprezy to ona dalej sprzątała, mówiąc że dziś akurat miała fazę na porządki %-D
Reakcja na dropsa: Mamuśka zjadła dropsa przed kosciołem i stwierdziła że to jest gówno, bo się skupic nie mogła i miala wrażenie że się na nią ludzie gapią :P
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Antydemagog »
do mnie starszy jakiś czas temu (wiek 45 lat) "coś mi nie idzie z tym angielskim, ma ktoś może jakąś amfe czy coś?" %-D
wybiłem mu to z głowy :-p jeszcze zbierze towar z miasta i nie zostanie nic dla mnie :scared:
albo (interesuję sie chemią trochę i swego czasu widziałem w tym swoją przyszłośc) kupi mi aparature i urządzę własną kuchnię :-D z starszym to można czasem piwko wypić, nie wiadomo czemu nie jest na tyle liberalny aby coś przyjarac <_< zawsze powtarza "będziesz miał 18 lat to będziesz robił co chciał" potem będzie mówił "dopóki u mnie mieszkasz będziesz robił co ja ci karze" :-p ale ogólnie to jest spox, swego czasu myślałem coby mame namówic na calea z bongo ;D
Trzeba powodu do morderstwa,
  • 290 / 6 / 0
:) ja z mamuśką sprzątałam i on znalazła nasiona i kasztanki bielunia u mnie w pokoju i sie pyta a co będzie jak ja to wezmę... Ja szok... mówie nie nie nie nie ona "ale czemu" kurde ciśnęłam jej wykład że po tym się może rozebrać i się pokazać w stroju Ewy sasiadowi to jej się odechciało hahaha
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Szkoda że nie jestem Waszym sąsiadem :-p

no ja ostatnio zjarany, a reszta rodziny (przyjechali z okazji święta zmarłych) wypita (o tym że jestem zjarany wiedziałem tylko ja i Busia muj pies a włściwie suczka) i w pokoju gościnnym dałem mammie znaki jak się zawsze zjaram ona na mnie krzywo popaczyłai kazała mi wudke rozlewać to też se łyknołem a potem z kuzynami po piwku %-D
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 290 / 6 / 0
Fajnie ;)
Mnie czeka w niedziele impra rodzinna (moje urodziny co są dzień wcześniej) o rrrany, chyba wszystkim dropsów nawrzucam żeby było w miare gyt :) w tamtym roku sie bez tego obeszło ale w teraz ma być znienawidzona przeze mnie ciotka, która wszystkim potrafi napsyć krwi i zepsuć zabawę...
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
palilem z mamusia ;]
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.