Po prostu nie miesza się bo Ashwaganda jak roslina oddziałuje na enzymy i kumuluje się w organizmie może dojść do interreakcji nie zawsze są niebezpieczne ale trzeba uważać i wybrać ,ja nie stwierdze czy Ci pomoże napewno swoje zalety ma ale też wady .
Przeanalizuj cały wątek na forum i wybierz, ponieważ tylko Ty znasz swój organizm.
Nie odstawiaj coaxilu, akurat to jeden z nielicznych leków ,który nie jest totalnym gównem i ma więcej + niż -. Zobacz jak się będzie łączyła Ashwaganda z nim i opisz wrażenia. Może to będzie zajebisty mix a może nie będzie synergii, ale spróbować warto ;)
+ za wyciszenie naprawdę hardkorowej gonitwy myśli, nawet mam ochotę się uśmiechać
- za działanie moczopędne
Ostatnio na sen wspomagam się trochę apapem noc, ktoś wie czy łączenie korzenia z difenhydraminą nie spowoduje jakichś skutków ubocznych?
Może taki mix spotegowac efekt sedacyjny i spłycic oddech co może być szkodliwe w przypadku bezdechu sennego czyli napewno w tym przypadku jest niewskazane.
Apap noc czy inne ułatwiające specyfik na sen z Ashwaganda nawzajem się sumują i nakładają działanie czasem jest tak ze nie poczujemy tego a czasem może być za silne.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Liczę, że pomoże mi to na depresję. Dotychczas najbardziej pomagały mi agonisty 5ht2a LSD, pscylocybina, DMT i choć wszystkie mam pod ręką to jednak zaczęły powodować u mnie badtripy.
Dowiedziałem się że ashwagandha oddziaływuje na ten sam receptor 5ht2 i 5ht1 zwiększając ich wrażliwość, liczę na to że będzie znacznie lepszym i długoterminowym rozwiązaniem.
Wazne jest miejsce i sila wiazania, nie sam receptor.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Sam korzeń nie ma na tyle mocy żeby mnie powalić, ale w dzień sprawdza się wyśmienicie :)
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.