Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dropsik »
cipka!
  • 319 / 7 / 0
Robiłem Magic Absynt w zeszłe wakacje, smakowało paskudnie, kopało może troszkę inaczej od zwykłego alko - w każdym bądź razie, gdybym miał robić dziś, kupiłbym raczej esencję.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Zastanawiam się nad kupnem tej 'esencji absyntu' z magicznego ogrodu

myślicie ze zwyczajne wypicie tego z jakąś niedużą dawką alko np. 0,25l wódki, będzie dobrym pomysłem aby poznać magiczne właściwości piołunu?

Fajnie by było jakby ktoś tutaj miał odczynienie z tym produktem i mógł napisać czy się sprawdził tak jak powinien.
Ostatnio zmieniony 13 września 2008 przez ksionc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
absynt wywołał u mnie hefty
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 5 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
A u mnie głęboki sen. :-D
Mam nieco słabą głowę do picia.
:kawa: & :skret: o n l y
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Stander »
O co chodzi z tym alkoholem 70%? Dlaczego koniecznie tyle? dlaczego nie mogę np rozpuścić tych wyciągów z magicznego ogrodu w 1l 40% wódce?
  • 164 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: amorescu9 »
spróbuj to się przekonasz :P A tak naprawdę dlatego ,że im słabszy alk tym słabsza rozpuszczalnośc olejków eterycznych, z których w głównej moierze składa się owa esencja. Jak będziesz miał alk. 40 % to po wlaniu buteleczki będziesz miał 36 %- 37% i wtedy niektóre z olejków mogą się nierozpuszczać i wytrącać w postaci oleju lub powodować zmętnienie i rozwarstwienie. Przy diable starcza 50% z doświadczen wiem ale 70% łatwiej zrobić 1:1 w poporcjach objetościowych spiryt 95% i wódka 40 %
  • 543 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fajka »
Ja mam jeszcze +/- litra absyntu vel. absurdu własnej roboty z jakiegoś przepisu znalezionego w necie. Mogę odstąpić, bo nikt tego nie chce pić :D Pali się ładnie na łyżeczce, ale smakuje że o ja pierdolę. Przedestylowany smakował równie źle. Z magicznych właściwości odczułem tylko takie niecodzienne uczucie niechęci żołądka do przetrawienia tego specyjału. Nie wiem jak z tymi mieszankami ziółek z MO, pewnie wygląda to jednak lepiej, ale uważajcie :)
1-2-fuck off, drop out, never trust a fucking hippie
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: emit »
Z esencji z MO wychodzi według nie bardzo smaczny. Ale właściwości magiczne? Chyba ktoś czegoś nie rozumie. Prawda taka że absynt to właśnie dla smaku, zabawy i zajawki z rytuału picia. Zatrucie thujonem to nie taka łatwa sprawa i pierwej alkoholikiem trza by zostać.
Inna sprawa to sugestia i aura podczas picia:)
Uwaga! Użytkownik emit nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: eloyo »
Dobra, przeczytalem wlasnie caly ten temat po tym jak kupilem w czechach pare dni temu absynt. Szkoda ze wlasnie taka kolejnosc wybralem... Znalazlem tam najmocniejszy jaki byl - 35mg thujonu na kg. Wykosztowalem sie jak glupi liczac, ze ten czeski absynt jakos podziala ciekawie na mnie. Teraz czytam ze na haluny nie ma co liczyc. No ok, trudno, ale chociaz napiszcie ze tym kupnym absyntem mozna sie porobic cokolwiek inaczej niz zwykla wodka, cos takiego jak pisal na pierwszej stronie Nof czy Der neue Rauschstoffbenutzer byloby mile.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.